На території трьох рад Камінь-Каширщини землекористувачі працюють з порушеннями

15 Листопада 2017, 19:45
2376

«Використання земельних ресурсів повинно відбуватися виключно в правовому полі», – про це сьогодні, 15 листопада, під час засідання комісії з визначення та відшкодування збитків власникам землі та землекористувачам зазначив перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік.

У цьому засіданні взяли участь голови окремих місцевих рад, начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук, начальник управління фінансів райдержадміністрації Валерій Бортнійчук, начальник Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області Ірина Платонова, представники прокуратури тощо, – повідомляють у секторі  з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

В ході заходу були розглянуті питання щодо розрахунку збитків за використання земельних ділянок і відшкодування збитків власникам землі в окремих населених пунктах Камінь-Каширського району. Так, зокрема, на території Камінь-Каширської міської ради, Сошичненської та Черченської сільських рад наявні землекористувачі, що здійснюють свою діяльність з порушеннями. Оскільки згадані фізичні особи були запрошені на нараду, однак на неї не з’явились, представники робочої групи вирішили перенести прийняття відповідних рішень до наступного засідання, оскільки цього вимагає процедура.

– Сьогодні ми не можемо визначити і затвердити ці збитки через неявку землекористувачів, тому я пропоную відкласти прийняття розпорядження до нашої наступної зустрічі, – зазначив Олександр Михалік. – З метою недопущення безоплатного використання земельних ділянок, що призводить до втрати коштів для місцевих бюджетів, члени робочої групи за цей час зможуть підготувати всі необхідні документи задля притягнення порушників до відповідальності. Використання земельних ресурсів повинно відбуватися виключно в правовому полі. Я переконаний, що об’єднавши зусилля райдержадміністрації, міжрайонного управління у Камінь-Каширському та Любешівському районах Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, Камінь-Каширського відділення Ковельської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби та органів прокуратури ми ефективно впораємося з покладеними на нашу комісію завданнями.

Коментарі
15 Листопада 2017, 22:08
Тут справа не в тому вірно чи не вірно, на законних підставах чи ні але головне, що процедура отримання землі в користування, а надто сільськогосподарського призначення надзвичайно складна і майже у цих умовах не здійсненна простими землекористувачами які не мають доступу до "тіл" в РДА, міській раді передусім. Хто не бажає отримати землю в оренду навіть на цих умовах що прописане в законодавстві. Ніхто не скаже що не бажаємо але коли приходить час до справи ні РДА ні міська рада не може реалізувати право громадян, швидше всього що не бажає. Роками міська рада судиться з землекористувачами і навпаки роками землекористувачі судяться з міською радою за своє право. Ось на виході й з"являються такі випадки.
15 Листопада 2017, 23:25
Число "три" тут явно замале і не відображає абсолютно ніяких реальних показників. Яких саме порушень стосується мова? Хотілось би більше конкретики, а менше "води". Наприклад, описали б як Стобихівський сільський голова на пару із Приймаком-бухгалтером відкрили у себе під Радошинкою кар'єр і вантажівками вивозять родючий ґрунт на Ковель. А громада пише статі і дивується, куди дівається дорога "Запруддя - Карпилівка"! Чи скільки ставків копається у кожному селі щорічно і мало, що з нецільовим використанням землі, то ще й зачасту з порушенням елементарних норм безпеки для дітей, людей в цілому, різного роду інженерних споруд тощо..!
16 Листопада 2017, 08:27
Головні порушення в районі( кар"єри на Раковській горі) під патронатом влади.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024