До шлюбу – через Інтернет

16 Листопада 2017, 10:20
2106

У відділах державної реєстрації актів цивільного стану запроваджено пілотний проект з подачі заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану через мережу Інтернет.

Учасником пілотного проекту з 1 листопада цього року є Камінь-Каширський районний відділ державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Волинській області.

–  Метою запровадження вказаного пілотного проекту є оптимізація процедури подачі громадянами заяв у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, запобігання проявам корупційних діянь, забезпечення доступності адміністративних послуг, які надаються відділами державної реєстрації актів цивільного стану, а також створення сприятливих умов для їх отримання, зменшення черг у відділах, -- розповідає Ірина Чоп, начальник Камінь-Каширського РВ ДРАЦС Головного ТУЮ у Волинській області.

Із запровадженням пілотного проекту прийом заяв на державну реєстрацію актів цивільного стану в режимі он-лайн здійснюється через веб-портал «Звернення у сфері державної реєстрації актів цивільного стану».

Тож як пояснюють у Камінь-Каширському районному відділі державної реєстрації актів цивільного стану, завдяки реалізації цього проекту громадяни мають можливість:

  1. Подати заяву у сфері державної реєстрації актів цивільного стану, не виходячи з дому (шляхом реєстрації в кабінеті на веб-порталі, можна переглянути відео-урок подання заяв у сфері ДРАЦС на сайті Головного територіального управління юстиції у Волинській області)
  2. Ооплатити з використанням платіжних систем у режимі он-лайн послуги відділів державної реєстрації актів цивільного стану
  3. Здійснити попередній запис на відвідування відділу державної реєстрації актів цивільного стану із зазначенням зручних для громадян дати та часу
  4. Отримати консультації працівників відділів державної реєстрації актів цивільного стану за результатами розгляду надісланих через веб-портал заяв або звернень.

 

Коментарі
18 Листопада 2017, 01:41
Цікаво. Але кобіту для цивільного стану вже не приведеш, поїзд пішов.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024