Камінь-каширцям розповіли, як можна організувати бізнес на овочах

17 Листопада 2017, 16:00
2080

У Камінь-Каширському районному центрі зайнятості розпочав роботу новий сезон освітнього проекту «Зимова агрошкола».

Задля підвищення рівня знань та вдосконалення практичних навичок прибуткового господарювання сільськогосподарських товаровиробників та сільського населення з виробництва продукції овочівництва відбувся тренінг «Технології вирощування овочів на Поліссі в сучасних умовах господарювання та їх реалізація (моркви, столового буряка, капусти)»,-- повідомляє Камінь-Каширський районний центр зайнятості.

Захід проведено для жителів сільської місцевості за участю Волинського обласного учбового центру підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів АПК. 

Зайнятість сільського населення завжди була і є актуальною проблемою на ринку праці. Велике значення має вирощування конкурентоспроможної продукції за якістю і собівартістю. Для того, щоб ця справа була прибутковою, необхідно знати сучасні інтенсивні технології вирощування. 

«Для отримання високоякісного врожаю потрібно мати неабиякі знання та практичні навички», – наголосив лектор. Він розповів про умови, необхідні для росту і розвитку рослин, основні властивості та обробіток ґрунтів, охарактеризував найважливіші органічні та мінеральні добрива, які використовують для вирощування моркви, столового буряка та капусти.

Велику увагу під час тренінгу приділяли сучасним технологіям з вирощування овочевих культур, де важливу роль відіграють вміння доглядати за посівами, боротьба з бур’янами, шкідниками та хворобами, знання способів збирання, зберігання та сортування.

Учасники заходу обмінювались власним позитивним досвідом, отримували доречні консультації, поради і дійшли згоди, що овочівництво може бути прибутковим, не вимагаючи надмірних капіталовкладень.

 

Коментарі
17 Листопада 2017, 18:51
Лекція можливо й добра для прослуховування але справа в тому що якщо цю лекцію прослухають хоч би двадцять громадян і з них десять розпочнуть цю діяльність то це навіть півкаплі в океані оскільки прибуток залежить не від виробництва але від реалізації даної продукції. Реалізація може бути не тільки прибутковою у тому випадку хоч би напочатку доброю тільки якщо вона набуде масового характеру тобто якщо продукція буде реалізовуватися принаймі на фуру в п"ять-сім тон щоразу для перевезення ЇЇ до бази. Інше це проста говорильня, що й успішно використовується так званим центром зайнятості. В районі відсутні поки будь-яке виробництво массового характеру крім звичайно бульби яка між іншим скуповується майже задаром. Тут слід організовувати свої власні виробничі кооперативи для того щоб спільними зусиллями доставляти продукцію до центрів споживання або переробки.
17 Листопада 2017, 19:01
Повністю згідний із попереднім коментатором. У нас на Камінь-Каширщині не так проблема у вирощуванні як у реалізації вирощеної продукції. Ви б краще розказали як організувати в районі переробку вирощених овочів.
17 Листопада 2017, 19:28
Якщо подивитися на вирощування сільськогосподарської продукції на "ютубі" то район не просто пасе задніх він знаходиться взагалі на задвірках історії, живе позаминулим століттям. Винний у першу чергу так званий голова районної ради який говорить про себе що він знає усе що слід знати у такому разі керівнику такого району буквально в якому місті навіть забити цвях у якому клуб.і Про те не організував в районі будь-якого притомного вироництва сільськогосподрської продукції, а тим більше кожного разу коли вони з дружиною давали гектар-два під виробництво якого небуть виробництва промислової, сільськогосподарської продукції прокуратура знаходила достатні підстави для того щоб опротестувати договори. Тому сьогодні говорити про якесь виробництво сільськогосподарської продукції то слід говорити про зміну влади в районі але про зміну влади сьогодні говорити ще зарано оскільки децентралізації немає і схоже що не буде до кінця 18 року. Говорити про якесь вирощування сільськогосподарської продукції в районі це попросту молоти язиком.
17 Листопада 2017, 20:23
І чому ця децентралізація затримується?Поляки коли проводили реформу зробили це за 1 день,лягли спати і проснулись в державі з іншим адмінподілом. Наші чинуші напевно бояться лягти спати,бо в тій ,іншій державі, їм нема місця і вони це добре знають.
18 Листопада 2017, 01:35
Таки навчив пана Каменя пан Хрін використовувати прикметник "притомний". А тепер щодо критики центру зайнятості. Десь так років 7-8 тому був я по оказії в центрі зайнятості містечка Полонне, що на Хмельниччині. Ніби як крім вмираючого фарфоро-фаянсового виробництва та юдейського цвинтаря майже в центрі там більше ніц цікавого не було. Однак центр зайнятості був "завалений" рекламними флаєрами на такі професії, як ливарник, водій трамваю, електролізерник тощо.
18 Листопада 2017, 14:40
""завалений" рекламними флаєрами": Наший центр зайнятості також завалений подібними флаєрами чудове висловлювання з інших місць, найближчі до Нас це Луцьк та інші за кількасот кілометрів від Нас але якщо проаналізувати рівень зароботної поати яку вони пропонують то ця заробітна плата мало чим відрізняється від мінімальної заробітної плати, а тому якщо відмінусувати квартиру, проїзд до роботи то залишається тільки з"їсти морозива. Тому такі центри зайнятості які пропонуються громадянам української держави вони зовсім непотрібні. Вони не грають ніякої ролі у працевлаштуванні громадян, а тим більше тим які мають трохи освіти та інтернет. Вони грають подекуди якусь роль в комунікації між громадянами та владою і більше нічого. Але крім того бабла мають огого скільки. Майно, курортні, навчальні комплекси мають багато але сьогодні коли двері Євросоюзу відкриті вони грають роль підвищення кваліфікації робітників для Заходу і тільки.
18 Листопада 2017, 22:22
раків ліс перший в виробництві сільгосппродукції виділена земля для "кота" дає польські бонуси а де прокуратура
19 Листопада 2017, 00:53
Просто неправильна тема статті. Потрібно було написати " провели лекцію з технології вирощування овочів в регіоні Полісся"
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром