Полиці: селяни відновили ставок

18 Листопада 2017, 16:58
Фото Романа Кузьмича 12244
Фото Романа Кузьмича

Колись у штучних водоймах поблизу села Полиці розводили рибу.

Однак вже довгий час рибним промислом тут ніхто не займався.

Ставки позатягувалися і позаростали чагарниками.

Ніде стало полицівцям купатися та рибалити – почали їздити на водойми у сусідні села.  

Проте минулого року селяни вирішили відновити один із ставків, що знаходиться найближче до села. Мовляв, чого це кудись їхати купатися, якщо і тут можна.

А вже цієї осені вони взялися розчищати ще один став. Тепер для того, щоб було де порибалити.

Кілька десятків жителів Полиць, а також дехто із Каменя-Каширського та Гути Боровенської склалися по 500 гривень і взялися за роботу.





 

Пізніше селяни планують запустити у водойму малька. А також мають намір створити громадську організацію, щоб можна було взяти ставок в оренду.


1
























1














 

Фото Романа Кузьмича

 

 

Коментарі
18 Листопада 2017, 21:15
Блін техніка, як із музею.
18 Листопада 2017, 21:45
Все життя наше як з музею.
18 Листопада 2017, 22:04
Після реконструкції Гутинських ставів поличани доказали, що і вони не ликом шиті. Молодці земляки, це є перші і конкретні паростки формування громади, її самоорганізації та самоуправління. Нехай не завтра, але з часом громада розпочне дбати про школу, медицину в селі, підтримку кадрів у цій царині тощо. Вірю, що колись громада, її представницька влада на селі розпочне й контроль за бездумним нищенням лісу, відведенням землі під виснажливі технології агрохолдингів та вирішуватиме інші конкретні справи. В процесі такої толоки викристалізовуються лідери, команда здатна до ефективного управління господаркою та суспільним життям своєї громади. Нехай кинуть у мене камінь ті, що є песимістами у моїх прогнозах на краще... Молодці поличани!
18 Листопада 2017, 22:30
кому і як можна здати гроші на зариблення.напишіть
19 Листопада 2017, 02:01
"громада розпочне дбати про школу, медицину в селі, ": бла, бла. У Польщі вуйт не дбає за медицину. За неї дбають зовсім інші громадяни, навіть основні засоби, приміщення вуйту не належать. Те саме зі школою. Якщо інакше то скажіть тут. Але про те громада в китайській провінції маючи воду, типу ставок мають дуже багато риби, працюють над цим. Тому маючи таке, подароване польським у свій час інвестором слід Поливчанам взагалі взяти цей каскад й на цьому трохи поправити своє становище по-серйозному, оскільки риби можна мати багатенько.
19 Листопада 2017, 02:22
Эхма як говорять росіяни, пане Хрін, так ми на роботі так завше самоорганізовуємося, коли треба скинутися на похорони або на гулянку в ресторації.
19 Листопада 2017, 11:15
В фейсбуці Роман Кузьмич або в селі Колі Бєлану або Івану Тороканцю.
19 Листопада 2017, 13:07
Якби у Польщі війт не дбав про медицину чи освіту, то поляки б тут же подбали про іншого війта. У сільських польських школах що п'ять років батьки школярів обирають директора, аби він дбав про якість навчання. А війт, маючи делеговані права від громади, у будь-який доступний йому спосіб сприяє утворенню робочих місць, підтриманню законів і порядку на території, наповненню сільської казни. Він не приймає участі у всіляких схемах, спотворенні результатів виборів до влади різного рівня та інших маніпуляціях у громадському житті. Отримані податки скеровуються на підвищення рівня життя на селі, яке у першу чергу асоціюється з освітою і здоров'ям своїх односельчан. Так буде і у Полицях та інших селах району, коли представники ініціативної групи відновлення ставів ( і не у ставах справа) та інші мешканці села будуть справжніми господарями свого життя. При нормальні центральній владі та свідомих громадах на місцях життя буде налагоджуватися, як це є у всьому світі. Але для цього потрібен час. Жартують, що Мойсей водив своїх людей 40 років пустелею, бо йому стидно було з ними ходити центральними вулицями міст.
19 Листопада 2017, 17:06
Про Гутинські стави з сайту &quot;Полісся&quot;:<br/>&quot;Никонор із братом Олександром зорганізували гутинських селян для копання ставків, а вже потому розводили в них рибу. До речі, в період війни, коли молодь відправляли на роботу в Німеччину, Буднічук записував юнаків і дівчат із Гути-Камінської штатними працівниками, котрі обслуговували ставки, і це рятувало їх від небезпеки стати остарбайтерами.&quot;
19 Листопада 2017, 22:30
Ну і хто з цих молодиків планує на голову ОТГ????
20 Листопада 2017, 10:18
Непроста доля супроводжує Ольгу Никанорівну Буднічук (Монець) і впродовж життя вже після повернення на рідну землю. Пристрасть та особливості характеру її чоловіка, генетично, мабуть, і сина до оковитої забрали їх з життя у відносно молодому віці. Пішла у кращі світи у свої молоді роки одна з її дочок Лєна - симпатична спортсменка, весела і мила людина. Тільки сибірський гарт та людяність, працьовитість Ольги Никанорівни дають їй сили до життя та поважнії літа. Дай Вам Боже витримки та наснаги, пані Ольго за ваші терпіння та страждання впродовж непростого життя... А хіба тільки у неї однієї воно поламане і потрощено зайдами, що вчили &quot;правильно&quot; жити людей поліського краю?
20 Листопада 2017, 12:18
Перепрошую, що після таких чуйних слів пана Соломона пишу. Але хочу добавити фактів до слів пана Хріна. За життя головного редактора видання &quot;Український ботанічний журнал&quot; пана Ситника читав наукову розвідку про ареал поширення аїру (лепехи) на теренах нашого району. Автор публікації стверджує, що біля Полиць є найбільші не лише в районі, а й на Волині площі лепехи. Тому, щоб поставити крапку на цій дамбі між ставами, треба її обсадити лепехою,тоді буде фест.
21 Листопада 2017, 13:13
ПРо Полицькі стави не знаю але Гутинські повністю заселені осотом, очерет.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024