Хвилина мовчання, покладання квітів – у Камені-Каширському відзначили День Гідності та Свободи

22 Листопада 2017, 10:26
2306

У День Гідності та Свободи, 21 листопада, голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, секретар міської ради Наталія Бащук, представники установ та організацій поклали квіти до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та стенду пам’яті загиблим у зоні АТО землякам, а також вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання.

Затим у центральній районній бібліотеці відбулося тематичне засідання круглого столу, в якому взяли участь керівники району, представники громадських організацій, громадські активісти, духовенство, – повідомляють у секторі

– Україна – це направду територія гідності й свободи. Адже, навіть, у переломні часи українці зуміли продемонструвати свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи, – наголосив під час свого виступу голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

Звертаючись до присутніх, настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир зауважив:

– Ми довели всьому світу – українська нація є! Вона ніколи не дозволить знищити свої історичні надбання. А часи випробовувань ще більше об’єднали українців, посилили дух патріотизму.       

У рамках даного заходу також обговорювалося питання спорудження в місті Камені-Каширському пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні та загиблим учасникам АТО. Нагадаємо, це питання неодноразово розглядалося на робочих нарадах у керівництва району.

Відтак, нині присутні одноголосно зійшлися на думці, що доцільно створити своєрідний меморіальний комплекс шляхом реконструкції пам’ятного знаку борцям за волю України. Мовляв, ця пам’ятка засвідчить славу як вояків за незалежність України у ХХ столітті, так і нинішніх захисників.

Коментарі
22 Листопада 2017, 15:30
"Україна – це направду територія гідності й свободи": треба напочатку на себе подивитися та чи Ми входимо до цієї території гідності та свободи але таки направду входимо, оскільки наприклад зовсім недавно в продовження вулиці Хотешівської або в тому місті просто серед лісу вирізали ділянку лісу й будують для себе дім. Чом не територія гідності та у першу чергу свободи. Сьогодні визначити для себе територію свободи надзвичайно складно через те, що виявляється одним ніц неможна, а іншим виявляється Все це й називається територією свободи і в тому числі кар"єр у вигляді ставка також територія гідності та свободи. У цьому і є Наша проблема якщо у межах де-якої території діють під виглядом права будь-які операці з державним та суспільним майном то неодмінно знаходяться групи людей які переходять межу кордонів і Їм нічого не буде оскільки як завше гідність та свобода продавалась вчора й продається сьогодні.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024