Голова РДА дав вказівки щодо осіннього призову на Камінь-Каширщині

22 Листопада 2017, 15:45
1954

«Осінній призов має бути завершений вчасно і якісно», – такий посил прозвучав уст голови райдержадміністрації Валерія Дунайчука під час сьогоднішнього засідання робочої наради з сільськими головами краю.

Участь у заході, що відбувся в апаратному залі райдержадміністрації, також взяли представники районного військового комісаріату, керівники окремих установ та організацій, – повідомляють у прес-службі РДА.

В ході порядку денного було обговорено ряд питань, які виникали на теренах району під час осіннього призову 2017 року. Зокрема, особливу увагу Валерій Савович акцентував на виконанні постанови Кабінету Міністрів України № 921 від 7 грудня 2016 р. «Про порядок організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних». До слова, цей Порядок визначає механізм організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних центральними і місцевими органами виконавчої влади, іншими державними органами, виконавчими комітетами сільських, селищних та міських рад, військовими комісаріатами, військовими частинами, підприємствами, установами, організаціями та навчальними закладами незалежно від їх підпорядкування та форми власності.

– Сьогодні осінній призов на теренах району добігає до кінця, – зазначив Валерій Дунайчук. – Однак не всі покладені на нас завдання завершені. Часу лишається небагато та він є. Сьогодні сільські голови повинні говорити з тими хлопцями, які мають бажання служити у війську. Впевнений, такі люди є в наших селах. А тому з метою недопущення зниження іміджу Збройних Сил України та забезпечення виконання завдань щодо призову громадян на військову строкову службу восени 2017 року нам необхідно активізувати відповідну роботу.  Призов до війська має бути завершеним вчасно та якісно.

Окремо Валерій Дунайчук відмітив, що сьогодні українська армія має набагато кращу матеріальну базу та забезпечення, ніж в попередні роки. Зокрема, нещодавно 14 окрема механізована бригада повернулася на місце своєї постійної дислокації в м. Володимир-Волинський. Відтепер військовослужбовці проживатимуть у відновлених казармах, які отримали нове життя завдяки спільним зусиллям виконавчих органів обласної влади та влади на місцях. Служити у війську нині перспективно та престижно.

Коментарі
22 Листопада 2017, 18:54
перспективно і престижно! тьфу не смішіть
22 Листопада 2017, 19:13
А чому ж своїх синів не відправить служити, якщо так перспективно і престижно.
22 Листопада 2017, 19:32
За всяку ціну на Пассажі займатися підприємницькою діяльністю є більш перспективно та престижно оскільки по-перше застовбичуєш своє місце яке інколи іншим не так легко дається, по-друге маєш дохід більший ніж припустимо дві мінімальних, по-третє зустрічаєшся з людьми, спілкуєшся з Ними й от тобі й на тут тобі заміж або женився або знайомишся з людьми з білого дому які інколи тобі ще більше допоможуть ніж з допомогою адвоката по-четверте перспектива у тому що не переривається династія мається на увазі дід стояв, батько стояв і я стою кайфую ось і вже на бляхах, а потім і нормальок. Одним словом життя в К-Каширську не надихає зв"язуватися з українською армією.
22 Листопада 2017, 19:57
Де тих призовників набрати-як не каліка-то штунда
22 Листопада 2017, 21:03
Чого вчепились до губернатора? Він, що, знає чи розуміє що говорить. Мягчими треба бути з такими людьми.
22 Листопада 2017, 21:11
А кого це ти називаєш "губєрнатором" ?
22 Листопада 2017, 22:02
Назвав твого брата по розуму Дунайчука. Губернатор – це, від часів Давнього Риму, правитель. В українському законодавстві немає такого поняття, як і понять; мер, спікер. Проте голову ВРУ журналісти та інші називають спікером, а міського голову – мером. З іншого боку, а як іще можна допомогти Дунайчуку на місці його перебування? Хіба що назвавши губернатором.
22 Листопада 2017, 22:08
Камінь-Каширський район уже давно зайняв пасивну позицію щодо захисту України. Є ще кілька добровольців, які завжди готові стати на захист своєї країни. На жаль, їх лише кілька, а більшість скажуть що вони "каліки" або взагалі поїдуть працювати на російського окупанта.
23 Листопада 2017, 00:26
Тут ціла проблема, яка потребує грамотного вирішення, а не чапаєвських з анкою та петькою методів.
23 Листопада 2017, 12:56
Таки так. Проблема непроста, бо посадовці її не вирішують, а імітують вирішення. Хтось з корисливих мотивів, хтось через вроджену тупість. Нічого не робиться ні на загальноукраїнському рівні, ні на рівні Гунчика, не кажучи про «рівень» Дунайчука. Відмова від служби в ЗСУ чи в інших мілітарних установах пов’язана: 1. Брак громадянського самоусвідомлення. Кожний відмовник є латентним зрадником держави. Саме держави, але не своєї квартири чи подвір’я. Заради збереження подвір’я коритиметься будь-кому. 2. Страх за своє життя та здоров’я. Таких в нас повно через «бабське» шкільне та сімейне виховання, через відсутність військового виховання – в СССР для цього була «Зарніца», а потім певне військове виховання в кожній школі. 3. Громадська думка, яка віддавна знаходиться в опозиції до влади, завдяки гунчикам-дунайчукам, мєнтам, гордійчукам, чихам, сусам і … . Заклик до служби іде не від людей, не від простого народу, а від цього «матеріалу». З визначених причин неважко спланувати дії на подолання проблеми.
23 Листопада 2017, 13:32
"Громадська думка, яка віддавна знаходиться в опозиції до влади, завдяки гунчикам-дунайчукам, мєнтам, гордійчукам, чихам, сусам і ": дійсно можливо пан і має рацію коли наприклад голова суду або начальник міліції або сам голова РДА голосять про те, що давай служити але у свою чергу роками якщо вже не десятиліттями не приймаються рішення суду та не розлідуються резонансні справи не виконуються Закони держави. Питається кому треба йти до війська тієї держави якщо така держава не захищає Їхні інтереси та права громадян. Це просто чудова думка про те в інших громадян може бути й інша думка, наприклад запросто прийшов написав заяву до міської ради й на тобі дали землю у кращих традиціях виконання, прогрейдували вулицю, насипали асфальт, щебінь і так далі і тому подібне. Можливо деякі громадян і не мають проблем, ноу проблем але здається кожна влада яка приходить завжди косить під себе й не сильно переймається за інших.
23 Листопада 2017, 20:00
Більш менш з усім погоджуюся, але не з цим " в СССР для цього була «Зарніца», а потім певне військове виховання в кожній школі". Це ви по-малолітству таке пишете, чи таки совок вам сниться?
24 Листопада 2017, 13:47
«Зарніцу» не пропоную, совком навіть в СССР не був і радив би читати текст, а не свої думки. Бо перед тим іде про страх перед військовою службою. Добре пам’ятаю, ті часи в СССР, коли більше було таких, хто просив звільнити його від «відстрочки», аніж таких, хто просив «відстрочку». Армію, флот сприймали як щось дуже цікаве і вкрай необхідне. Після служби роками про неї розповідали і мало хто говорив про її складності.
24 Листопада 2017, 23:15
Та не зовсім так. Всі, хто вчився у ВНЗ не мали стосунку до армії, за винятком ВНЗ з військовою кафедрою. Певний час була якась директива на кшталт того, що всі охочі працювати в міліції випускники ВНЗ повинні відслужити. Розповідали про військо, бо реальне життя після нього було одноманітне та нецікаве та ще й факт віковий, тобто всі, хто старіє живе спогадами.
22 Грудня 2017, 13:31
то все брєд- в нашому воєнкоматі протирають казені штанці десь близько 20 людок-якщо не кум то сват коханки-при зарплаті 8000-14000гр,-тільки і роблять що бухають і кавою обпиваються в магазині навпроти-то нехай ідуть і служать
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024