Декорували й гралися: у бібліотеці організували «ґудзикову мозаїку»

24 Листопада 2017, 11:10
4088

Працівники Камінь-Каширської районної бібліотеки для дітей організували для читачів пізнавальний захід «Ґудзикова мозаїка»

Сьогодні наше життя таке галасливе, швидке та несамовите, що ми просто не маємо часу замислюватись про такі дрібниці, як маленький ґудзик. Хоча, напевно, кожен з нас застібає та розстібає хоча б один ґудзик щодня... А в гардеробі їх набереться з півсотні, а може, й більше... – йдеться на сайті РДБ.

Про ґудзик ми згадуємо найчастіше тоді, коли він відривається і губиться.

А працівники районної дитячої бібліотеки вирішили організувати захід присвячений Всесвітньому Дню ґудзиків, який відзначають щороку 16 листопада.

Що не кажіть, а без ґудзиків було б сутужно. Щоправда, у давні часи також якось обходились і без них: одяг шнурували, окремі деталі зв'язували, закріпляли шнурівками, шпильками, брошками. Ґудзик в ті часи був привілеєм багатих і часто виконував більше декоративну функцію, а також демонстрував статус власника.

Тепер замість шнурівок та шпильок часто пришивають замки, липучки. гаплики, кнопки. Та все ж ґудзики ще довго слугуватимуть нам і будуть не тільки для користі, а й для краси.

В теперішній час ґудзики використовують не тільки за своїм прямим призначенням, але й як матеріал для різноманітних елементів декору. Читачі районної бібліотеки для дітей та її працівники спробували прикрасити ґудзиками вітальні листівки.

І ще згадали прадавню гру. Потрібно взяти великого ґудзика, крізь дірки пропхати міцні нитки. Скрутити їх і розтягувати та стягувати руками, при цьому утворюється приглушений свистячий звук. Найбільшим мистецтвом було якнайдовше крутити нитку і не збитися.










 

Коментарі
24 Листопада 2017, 23:23
Все правильно, бо є результат, а значить діти задоволені та навчально-виховна мета досягнута.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром