Камінь-каширцям розповіли про польський досвід вирощування ягід

25 Листопада 2017, 09:00
2420

У Камінь-Каширському районному центрі зайнятості відбувся черговий захід в рамках освітнього проекту «Зимова агрошкола» на тему: «Ягідництво. Технології вирощування».

У семінарі взяв участь консультант-практик Володимир Матронік – учасник проекту «Підтримка україно-польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області», – повідомляє Камінь-Каширський центр зайнятості.

Володимир Матронік поділився своїми враженнями та знаннями, адже він відвідав тренінги за участю українських та польських тренерів, ознайомився з досвідом ягідництва в діючих агропідприємствах України та Польщі. 

«Ягідництво – перспективна галузь сільського господарства. Велике значення має вирощування високоякісної конкурентоспроможної продукції», – наголосив Володимир Матронік.

Для цього треба мати певні знання в цій галузі, бути готовим до змін і нових технологій.

Порада для початківців: зробити аналіз ґрунту на придатність до певних видів рослин і підготовити його для висадки посівного матеріалу. Особливу увагу треба звертати на зміну погодних умов, хвороби ягідників, використовуючи спеціальні засоби захисту рослин. 

Учасники семінару обговорили особливості вирощування ягід малини, смородини, лохини, ожини, отримали поради та рекомендації. Всі дійшли згоди, що ягідництво – цікава, перспективна та прибуткова справа.

Коментарі
25 Листопада 2017, 11:37
Найкращий досвід це досвід буквально сусіда. Отож у Ворокомле діючі плантації малини вже приблизно десяток років. ТОму не слід шукати польський досвід він вже серед Нас.
25 Листопада 2017, 13:25
Камінь малина малиною, а борувка вельми цікава ягода з великим спектром корисних властивостей.
25 Листопада 2017, 14:22
Такі заходи потрібно проводити буквально на сходах селян або священник по між іншого може сказати що мовляв так і так, а то вчепилися за ту бульбу й садять на корм свиням, м"ясо яких потім здають у тричі дешевше ніж належить. Ось таким чином й продовжується у Нас радянський спосіб життя коли бульби у Нас в К-Каширську лежало у кращий рік аж до дороги перекриваючи не тільки К-Каширську рампу але й Любешівську. Ось де простір для реформ патріотам які тільки вміють що перейменовувати вулиці з одного героя на іншого. Ось де робота того самого голови РДА який тільки озабочений що поставити слідуючий пам"ятник минулим борцям за незалежність але самому тонка кишка хоч би що небуть вткнути тут в К-Каширську. Ось причина і наслідок.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024