У Камені-Каширському відзначили 200-літній ювілей зародження українського профспілкового руху

01 Грудня 2017, 18:25
6683 Джерело: kamadm.gov.ua

Сьогодні, 1 грудня 2017 року, в районному будинку культури відбулися урочистості з нагоди 200-річчя з дня зародження українського профспілкового руху.

Серед присутніх у залі – голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, керуючий справами районної ради Валерій Хитрик, начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась, голова обласної Федерації профспілок Іванна Дубинка-Філозоф, голова районного комітету Профспілки працівників освіти і науки України Людмила Кузьмич, члени профспілок краю, – повідомляють на сайті Камінь-Каширської РДА.

Захід розпочала керівник районного комітету Профспілки освіти і науки Людмила Кузьмич, яка в ході свого виступу здійснила розлогий екскурс в історію профспілкового руху району та країни загалом. Так, Людмила Олександрівна повідала, що у 1817 році у місті Львові було створено перше професійне товариство, яке захищало інтереси робітників. Важкі умови праці змусили їх усіх разом об’єднатися і шукати захисту в тодішніх умовах австрійської влади. Не менш цікавою була розповідь й про становлення та розвиток Профспілки освіти та науки на теренах Камінь-Каширського району.


 

Затим слово взяла голова обласної Федерації профспілок Іванна Дубинка-Філозоф, яка привітала присутніх з цим історичним святом. Із рук Іванни Анатоліївни, за поданням районної організації Профспілки, почесні подяки отримали голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, голова районної ради Віктор Сус, начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась, а також активні учасники профспілкового руху краю Галина Антонюк, Олександр Кузьмич, Олександр Монець.

 

2

 

У свою чергу, звертаючись до учасників заходу, Валерій Дунайчук зазначив:

– Без перебільшення можу сказати, що районний комітет Профспілки працівників освіти і науки відзначається високою продуктивністю своєї діяльності, перш за все, у частині вирішення соціально-економічних проблем працівників освіти, підвищення їх соціального статусу. Хочу запевнити: районна влада в міру своїх можливостей завжди рада піти вам на зустріч. Щиро дякую за творчий, завзятий підхід до роботи, раціональність, виваженість та високий професіоналізм.

Також Валерій Савович вручив грамоти профспілковим активістам району:

- директору «ЗОШ І-ІІІ ступеня ліцей» ім. Євгена Шабліовського № 1 Людмилі Тішковій;

- голові профспілки ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Качин Лідії Хомінчук;

- завідувачу ДНЗ № 4 м. Каменя-Каширського Ользі Деркач;

- голові профспілки ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Воєгоща Валентині Остапчук;

- директору НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Видричі» Володимиру Чопу.

Від імені голови районної ради з рук Валерія Хитрика грамоти отримали:

- директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – гімназія» № 2 м. Каменя-Каширського Галина Куницька;

- завідувач ДНЗ с. Осівці Світлана Іщик;

- голова профспілки ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Видерта Надія Приймак;

- голова профспілки опорного навчального закладу с. Пнівне Тетяна П’явка;

- директор ЗОШ І-ІІІ ступенів с. Залісся Лідія Карпук. 

2


 

 

Коментарі
05 Грудня 2017, 01:30
Незрозумів, що Все зачистили? Ось тобі і На... Не витримала душа поета. Доведеться взяти тайм-аут побачимо як від одного невідвідування пошириться на інших.
05 Грудня 2017, 01:36
Розповідь про профспілкових шрейбрехерів виявляється ударило аж по тім"ячку, що якимсь чином відбилося по свободі слова в асоціації "Сід Інформ", а це вже серйозно.
05 Грудня 2017, 11:31
Незрозумілі критерії цензурування на сайті, оскільки нічого особистісного чи аполітичного у коментах під "щирим бажанням" відсвяткувати 200 - ліття українського профспілкового руху освітянами району, я не бачив. Бувають і технічні збої, я розумію, у такому випадку виховані та чемні дітки кажуть "перепрошую"...
05 Грудня 2017, 13:37
Видалили, так видалили -невелика втрата, коли фотографії основний змістовий компонент публікації.
07 Грудня 2017, 01:25
Про Державне лісове підприємство, читай колектив відповіло на закид святкування 200ліття профспілкового руху в Україні. Отже дійсно марнотратству немає визначення. Ті кошти які піли на так зване святкування профспілкових штрейхбрехерів краще віддали б діткам які інколи потребують більшої уваги ніж вип"ячування самих себе у стилі радянської епохи. Тут ще тов. брежнєва не вистачає та поцілунків прямо в засос.
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024