Камінь-Каширська райдержадміністрація сформувала проект районного бюджету на 2018 рік

13 Грудня 2017, 17:03
2236
Після низки робочих нарад, зустрічей за участі головних розпорядників коштів, райдержадміністрацією сформовано проект районного бюджету на 2018 рік, який включає попередньо напрацьовані пропозиції.
Цей фінансовий документ адресовано районній раді для подальшого розгляду, у тому числі й на засіданнях депутатських комісій, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

– На наступний рік визначено доходи районного бюджету в сумі 356 млн 670 тис. 700 грн., у тому числі доходи загального фонду – 348 млн 718 тис. 700 грн., доходи спеціального фонду – 7 млн 952 тис. грн., – розповідає начальник управління фінансів райдержадміністрації Валерій Бортнійчук. – Значна частина фінансового ресурсу районного бюджету формується на основі надходжень, визначених статтею 64 Бюджетного кодексу України, міжбюджетних трансфертів із державного бюджету та інших місцевих бюджетів. У 2018-му заплановано передачу місцевим бюджетам додаткової дотації на фінансування переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я. Обсяг такої дотації для району на наступний рік передбачається в сумі 34 млн 91 тис. 400 грн.

Також у межах наявного ресурсу у проекті районного бюджету враховано 1 млн 200 тис. грн. на реалізацію місцевих програм.

– Виконавча вертикаль влади детально попрацювала над пропозиціями в рамках формування проекту районного бюджету. Відтак, найважливішим питанням, котре розглядатиметься на сесії районної ради, буде його затвердження, адже це основний документ, за яким житиме Камінь-Каширщина упродовж наступного року, – зазначає голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук.

 

Коментарі
14 Грудня 2017, 00:30
Ці сухі та куці цифри про проект бюджету на наступний рік, що оприлюднені у повідомленні, для пересічного читача сайту мало що розповідають. Зокрема, нема жодної інформації у порівнянні до минулого періоду, аби прослідкувати динаміку росту/падіння фінансових спроможностей району у розрахунку на одного мешканця. Було б цікаво почути про новизну та зміну структури фінансового пирога у рамках підготовки до децентралізації, окремих цифр та сум, котрі б мотивували населення до утворення територіальних громад на прикладах з інших територій області чи й поза нею. Не видно, на що потратяться ці кошти і яка їх структура відповідно до КЕКів тощо. Валерій Герасимович є фінансовим "зубром" в такій аналітиці і журналісти сайту могли б завітати до нього та розпитати про перспективи району, що називається "на пальцях" зрозумілою мовою та термінологією. Це було б не менш цікаво, аніж скажімо, репортаж з дискотеки в Бузаках під орудою Lspich-disko/прожект чи як там правильно їх кличуть на берегах Турії. Ну і до того ж мали б інформацію, що називається, з перших вуст, доки коментатор "Камінь", повернувшись з Воронежа, не прокоментував це по-своєму ... ))
14 Грудня 2017, 01:04
Взимку Камінь на під Воронежем дубки звалює для паркетних дощечок?
14 Грудня 2017, 02:28
А гроші на комфортну залу і нові кнопочки єєєє?
16 Грудня 2017, 11:57
"Виконавча вертикаль влади детально попрацювала над пропозиціями в рамках формування проекту районного бюджету. Відтак, найважливішим питанням, котре розглядатиметься на сесії районної ради, буде його затвердження, адже це основний документ, за яким житиме Камінь-Каширщина упродовж наступного року, "– зазначає голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук. Дуже гарно: якщо насправді так попрацювала райдержадміністрація, яку ми делеговували це робити і це зобов"язує їх робити закон, то дуже хотілосяб вже бачити на сайті райради, адміністрації проект рішення, а ще важливіше: пояснювальну записку, додатки, матеріали, щоб ми депутати могли працювати над цим докуиентом, а не в черговий раз підняти руки. І коли ми працюватимо над цим важливим документом? 08.12.2017р підписане розпорядження голови райради про скликання чергової сесії(згідно плану, але питання прийняття бюджету не має ? Колективний розум і рада(порада) це не воля і бажання декількох(навіть якщо вони генії)- якість вища коли рада від імені тих, хто вибирав.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024