У Камені-Каширському вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

14 Грудня 2017, 19:39
2687

Сьогодні, 14 грудня, в залі засідань районної ради відбувся урочистий захід з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Ця пам’ятна дата відзначається кожного року, адже саме у цей день було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком ЧАЕС, – пишуть на сайті Камінь-Каширської РДА.

– Серед сотень тисяч українців, які боролися з наслідками Чорнобильської катастрофи, були й представники з Камінь-Каширщини, – виступаючи перед присутніми в залі ліквідаторами, зі словами вдячності, зазначив голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук. – Минуло багато часу, але ми повинні пам’ятати про героїзм і про подвиг ліквідаторів. Трагедія Чорнобиля не минула. Вона триває й понині, вона з нами, бажаємо ми того чи ні. Забувати про це ми не вправі заради майбутніх поколінь, заради подвигу, що його здійснили Герої Чорнобиля. Вони врятували Україну, вони врятували світ!

Миру, щастя, здоров’я та добра побажав присутнім і заступник голови районної ради Сергій Дмитрук, який висловив ветеранам Чорнобиля подяку від імені депутатського корпусу районної ради.

Опісля творчий колектив районного будинку культури виконав для присутніх декілька тематичних номерів, а працівники районної бібліотеки організували книжкову виставку про Чорнобильську катастрофу.

По завершенню офіційної частини заходу, керівники районної влади та винуватці даного заходу поклали квіти до пам’ятного знаку учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Тут же клірик Свято-Іллінського храму міста Каменя-Каширського священик Владислав Михалюк відслужив панахиду за полеглими героями, які захистили світ від чорної атомної загрози.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024