У Камінь-Каширському районі «прогавили» 22 мільйони – бюджетникам не вистачає на зарплати

15 Грудня 2017, 14:43
4405

Через помилку у формуванні державного бюджету Камінь-Каширський район недоотримав 22 мільйони гривень на зарплати обслуговуючому персоналу закладів охорони здоров’я та освіти. Представники району хочуть вирішити цю проблему, залучивши кошти стабілізаційної дотації – нині потреба становить 12 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради 15 грудня, – пише ІА Волинські новини.

Голова Камінь-Каширської РДА Валерій Дунайчук пояснив, що на оплату праці обслуговуючому персоналу закладів освіти та охорони здоров’я було потрібно 52 млн на рік. При формуванні державного бюджету в першому читанні цю суму затвердили, проте вже в другому замість 52 млн у документах з’явилася сума 30 млн. Очільник РДА наполягає, що сталось це через чиюсь помилку, відтак район отримав дефіцит коштів в 22 млн, які самостійно «закрити» не може.

«Я не можу сказати, хто допустив цю помилку, що в 2 читанні в проекті до державного бюджету з’явилась менша сума», – каже Дунайчук та додає, що тепер району потрібно 12 мільйонів, аби заплатити зарплати бюджетникам.

Депутат В’ячеслав Рубльов зауважив, що кошти «зникли» між першим та другим читанням, а район цілий рік чекав, поки цю помилку виправлять.

«Це була кимось конкретним допущена помилка. Якщо ви разом прикриваєте їх – прикривайте, але відповідайте перед громадянами за свої помилки», – зазначив депутат.

Нардеп від округу №23 Ірина Констанкевич звернулася до членів комісії з пропозицією виділити необхідні кошти зі стабілізаційної дотації.

«Ці 12 млн – це доля більше тисячі працівників. Це люди, які отримуювть переважно «мінімалку». Для селян ці гроші дуже необхідні. Проаналізуйте ситуацію, зробіть висновки, але не карайте людей», - зазначила Ірина Констанкевич.

Депутат В’ячеслав Рубльов натомість запропонував виділити меншу суму, аби залишок необхідної суми район «закривав» із власних коштів.

Проте жодна з пропозицій членів комісії щодо розподілу стабілізаційної дотації не знайшла підтримки у їхніх колег: одні наполягали на тому, що району потрібно виділити всі 12 мільйонів, інші зауважували, що частину коштів район має знайти сам. Тому компромісне рішення шукатимуть під час наступного засідання комісії, яке запланували на 18 грудня об 11:00.

Коментарі
15 Грудня 2017, 17:31
То, можливо, саме цей фінансовий "теракт" став причиною появи окремого доручення голови РДА про узгодження з ним всіляких там інтерв'ю, виступів та іншого виду інформаційної діяльності серед його підлеглих? Брехати ж про проколи в роботі потрібно якось в унісон! ??
15 Грудня 2017, 17:50
Бідний наш район... Як можна було за рік часу не вирішити це питання?! Рік часу, шановні! Ви можете собі уявити всю абсурдні сть проблем, які виникають? Мені здається, місцеві чиновники вже як тільки можуть демонструють свій непрофесіоналізм і байдужість до міста, району і всіх його жителів!
15 Грудня 2017, 18:05
"«Я не можу сказати, хто допустив цю помилку, що в 2 читанні в проекті до державного бюджету з’явилась менша сума», – каже Дунайчук " - це вже в стилі кацапського прем'єра мєдвєдєва )) : "Дєнєг нєт , но ви дєржитесь!"
15 Грудня 2017, 18:36
якби така прикрість сталася за минулої (совіцької) влади, то на другий день всі винні і невинні були б звільнені з роботи із доганами, занесеними в трудову книжку.
15 Грудня 2017, 20:38
А `фінансовий зубр` чому не трубив `за погодженням з головою` в усі інстанції, і `повторно`, і ` в черговий раз`, і `неодноразово`...? Чекали цілий рік. Дочекалися? Під лежачий камінь... помочилися.
15 Грудня 2017, 21:54
Ну як можна бути такими жорстокими і невідповідальними людьми. А страждають прості люди(((
15 Грудня 2017, 21:58
Валерій Савович каже: " Очільник РДА наполягає, що сталось це через чиюсь помилку, .... Але, якщо нема конкретного прізвища того таємничого "когось", то винуватий, як не крути, безпосередньо Голова. Хіба, з добрих намірів, прикриває невинну помилку чи недогляд когось з клерків. Для цього, до слова, потрібно також мати мужність...
16 Грудня 2017, 00:57
Ще коли призначили Дунайчука на посаду,хтось в коментарях писав,що "ніяке"...А тепер переконались.Дякуємо щиро вам,Савович,за вашу працю і Бігунисі подякуймо,що шпрехає по англійськи.Дякуємо вам за життя П О Н О ВО М У.Порошенко фореве.!!!!!!!!!!!!!!!!
16 Грудня 2017, 10:41
З математикою,як і зі здоровим глуздом певне в усіх зовсім погано. Спочатку пишете, що район отримав дефіцит у 22 мільйони,дунайчук з констанкевич говорить,що потрібно 12,а рубльов запропонував,ще меншу суму,а інші кажуть, щоб залишок необхідної суми район «закривав» із власних коштів і він мае знайти іх сам.Нехай обласні та районні "боги" напишуть де валяються і на якій дорозі ці мільйони і звідки 10 млн на зарплати вже "знайшли",якщо з потрібних 22 ведете мову про 12.Якби так власні кошти рахували,то ходили б без штанів
16 Грудня 2017, 10:46
Цифри річ не емоційна. Хотілося б просто побачити потребу на початок року, фактичні видатки і потребу у виплаті заробітних плат станом на грудень. І ще всі видатки райбюджету відповідно по галузях. згідно КЕКВ. Бажано без коментарів. Дякую.
16 Грудня 2017, 12:05
А Вітя 50/50 не бюджетній комісії?!
16 Грудня 2017, 21:36
Вітя 50/50 Пась - голова бюджетної комісії .Тільки зараз він вже в БПП ))
16 Грудня 2017, 22:13
То це в нього треба запитати чому так сталося,де гроші?!
16 Грудня 2017, 22:59
Фінансовому зубру треба мати честь піти у відставку, в першу чергу це його вина
17 Грудня 2017, 10:55
Якраз обрахунки були зроблені правильно, але голова РДА мав зробити на протязі року все, що ці цифри прийшли в районний бюджет. "Жити і спати потрібно було у Мінфіні".
17 Грудня 2017, 12:54
Аби &quot;спати&quot; у Мінфіні та тримати руку на пульсі району, голові потрібно бути професіоналом! Майте справу з професіоналами! Даруйте, за &quot;общепонятный&quot;: )) <br/><br/>&quot;Врач сказал: «Фима, хорошая новость — это то, что я могу избавить тебя от твоих головных болей. Плохая новость — это то, что для этого потребуется кастрация. У тебя очень редкое состояние, из-за которого твои яйца давят на нижний отдел позвоночника, и это давление вызывает у тебя жуткую головную боль. Единственный способ снизить это давление — удаление яиц».<br/>Фима был в отчаянии. Ему даже жить расхотелось. Но выбора не было, и он согласился пойти под нож...<br/>Когда он вышел из больницы, впервые за 20 лет его не терзала головная боль, но его не покидало сожаление об утраченной части самого себя. Но потом он решил, что нужно начать новую жизнь. Он увидел магазин мужской одежды и подумал: «А не купить ли мне новый костюм?»<br/>Он вошёл в магазин и сказал продавцу: «Мне нужен костюм». <br/>Пожилой продавец смерил его быстрым взглядом и сказал: «Так… Рост 44».<br/>Фима рассмеялся: «Верно, откуда вы знаете?» — «60 лет в бизнесе!»<br/>Фима примерил костюм, — он был впору...<br/>Пока Фима любовался собой в зеркале, продавец спросил: «Как насчёт новой рубашки?»<br/>Фима подумал и согласился...<br/>Продавец взглянул на Фиму и сказал: «Так. 34 рукав и 16 с половиной шея».<br/>И вновь Фима удивился: «Верно, откуда вы знаете?» — «60 лет в бизнесе!»<br/>Фима примерил рубашку, и она сидела великолепно!<br/>Когда Фима поправлял перед зеркалом воротничок, продавец спросил: «Может быть, вам нужны новые ботинки?»<br/>Фима понравилась эта мысль, — продавец взглянул на Фиму и сказал: «Так… 9−½ E».<br/>Фима был потрясён: «Верно, откуда вы знаете?» — «60 лет в бизнесе!»<br/>Фима примерил ботинки, и они ему подошли.<br/>Фима прошёлся по магазину, и продавец спросил: «А нижнее бельё?»<br/>Фима подумал и согласился...<br/>Продавец сделал шаг назад, смерил взглядомз талию Фимы и сказал: «Так… Размер 36».<br/>Фима расхохотался: «Ха-ха! Вот я вас и поймал! Я с восемнадцати лет ношу 34-й!»<br/>Продавец покачал головой: «Вы не можете носить 34-й. 34-й размер нижнего белья придавит ваши яйца к нижнему отдела позвоночника, и у вас будет жуткая головная боль»<br/>Работайте с профессионалами! Это сэкономит ваше время, силы и возможно яйца.&quot;
17 Грудня 2017, 18:49
Думаю, що при вовчих грошах та XXXXL розмірі нижньої білизни, щоб голова не боліла, чужі жінки самі за ним полюють...
17 Грудня 2017, 21:11
Та хай полюють)) Зате демографія може покращиться..
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024