У Камінь-Каширській РДА підбили підсумки року

22 Грудня 2017, 17:14
2890

2017 рік стрімко наближається до завершення, а тому настала пора підбивати підсумки виконаної роботи, а також будувати плани на майбутній 2018. Здобутків – чимало, однак попереду – ще багато роботи.

Інформацію про підсумки року, що минає, розмістили на сайті РДА.

ОСВІТНЯ ГАЛУЗЬ

Триває будівництво школи в селі Осівці (залучаються кошти Державного фонду регіонального розвитку + субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток + районний бюджет)

У 2016 році виготовлений робочий проект на будівництво загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів у селі Осівці. Загальна кошторисна вартість склала 54 млн 89 тис. 138 грн. Проектна потужність – 220 учнівських місць. Загальна площа – 5321,25 м², будівельний об’єм – 24243,17 м³, площа забудови – 1740,97 м². У звітному періоді з різних джерел передбачено 18 млн 191 тис. грн., з яких станом на 15 грудня поточного року освоєно 12 млн 797,9 тис. грн.

Варто зауважити, що хід будівництва цього пріоритетного для району закладу освіти знаходиться на постійному контролі в керівництва області та району.

– Темпи будівництва вражають. Будівельні роботи проводяться згідно з графіком. Маємо надію, що зовсім скоро, вже в наступному 2018 році, для школярів і педагогів відчинить двері сучасний навчальний заклад, який відповідатиме усім новітнім стандартам, – зазначає голова районної державної адміністрації Валерій Дунайчук. – У планах на 2018-й рік – залучити кошти з різних джерел на продовження реконструкції дитсадків в Доброму, Бузаках, а також на будівництво шкіл сіл Оленине та Стобихівка.

Реконструкція адмінбудинку під ДНЗ в селі Добре

Загальна кошторисна вартість об’єкта – 2,8 млн грн. Проектна потужність – 40 місць. На ці потреби у 2017 році спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток – 427 тис. грн., кошти обласного бюджету – 200 тис. грн.

– Можна сказати, що реконструкція адмінбудинку під ДНЗ в селі Добре – на стадії завершення, будівельні роботи виконані. Відповідно до актуальної оновленої проектно-кошторисної документації на придбання меблів, устаткування та благоустрою необхідно ще близько 900 тисяч гривень, – повідомляє начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук.

Придбано меблі та комп’ютерну техніку для експериментальних класів ЗОШ І-ІІІ ступеня села Раків Ліс

Школа села Раків Ліс увійшла до сотні навчальних закладів, котрі цьогоріч працюють у пілотному режимі в рамках апробації нового проекту Державного стандарту початкової освіти.

На придбання меблів та комп’ютерної техніки для експериментальних класів спрямовано 100 тис. грн.субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток.

– Вже з 2018 року в усіх школах будуть впроваджувати новий Державний стандарт початкової загальної освіти. Наразі школа села Раків Ліс – у пілотному проекті. Змінилися методи навчання і саме навчальне середовище, модернізовано перші класи, які апробують даний проект. Головне завдання школи полягає в тому, щоб дитина була адаптована до життя, адже для цього сьогодні є всі умови, – ділиться думками начальник відділу освіти райдержадміністрації Віктор Пась.

СПОРТИВНА ГАЛУЗЬ

Відкрито спортивну залу у селі Видричі

Здійснено реконструкцію частини приміщення клубу під спортивний зал, на яку спрямовано 120,3 тис. грн. (кошти – районного бюджету, головний розпорядник коштів – відділ освіти райдержадміністрації). Окрім того, залучались незначні кошти благодійників.

– Спільна взаємодія усіх гілок влади дала хороший результат – відновлену будівлю, де створені комфортні умови, аби діти мали змогу займатися спортом незалежно від погодних умов, а також навчатися. Адже тут облаштований ще клас для першачків, що дозволило нам перейти на однозмінне навчання в школі, – розповідає директор НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Видричі» Володимир Чоп.

Облаштовано оздоровчий комплекс «Наші мрії», що на території Воєгощанської сільської ради

На відповідні роботи спрямовано 120 тис. грн.: 100 тис. грн. – з обласного бюджету та 20 тис. грн. – з районного.

– Підростаюче покоління, молодь даного населеного пункту отримала ще одну чудову альтернативу для проведення змістовного, а головне, здорового дозвілля. Сподіваюсь, що ця хороша справа, зроблена для дітей, повернеться сторицею. А результатом будуть їхні високі досягнення у спорті, – зазначила в. о. начальника відділу у справах молоді та спорту райдержадміністрації Надія Какалюк.

МЕДИЧНА ГАЛУЗЬ

Придбано медичне обладнання, у тому числі апаратуру для радіотерапії, електротерапії та фізичної терапії (апарат штучної вентиляції легень), для центральної районної лікарні на загальну суму 1 млн 972 тис. грн.

Відтак, 962 тис. грн.субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток.

Разом з тим, на придбання медичного обладнання для ЦРЛ із обласного бюджету спрямовано 450 тис. грн., із районного – 650 тис. грн., у тому числі закуплено гастрофіброскоп на суму 483 тис. грн.

– Чи не найбільше цікавить жителів нашого району питання впровадження медичної реформи. Від наступного року зміни «стартують» із первинної ланки. В свою чергу, лікарні мають перехідний період до 2020-го року. Медична реформа через фінансову підтримку на місцях покаже професійність та здатність медичних закладів надавати відповідні послуги. Отож, працюємо над тим, аби забезпечити належний рівень медичного обслуговування населення, – зазначає головний лікар центральної районної лікарні Людмила Потягайло.

ДОРОЖНЯ ГАЛУЗЬ, ВУЛИЧНЕ ОСВІТЛЕННЯ

На умовах співфінансування з місцевих бюджетів проведено:

- капітальний ремонт проїзних частин вул. Неродів (550 тис. грн.), вул. Дорошенка (400 тис. грн) в м. Камінь-Каширський;

- будівництво тротуару по вул. Ватутіна в м. Камінь-Каширський (464 тис. грн);

- капітальний ремонт вул. Зелена (300 тис. грн), вул. Шевченка (200 тис. грн.) в с. Брониця.

Відповідні кошти спрямовано із обласного бюджету.

– Наразі подано пропозиції на 2018 рік щодо виділення 15 мільйонів гривень з Державного бюджету на ремонт дороги Камінь-Каширський – Полиці. Крім того, на умовах співфінансування подано відповідну пропозицію на цю ж дорогу виділити з районного бюджету 2 мільйони гривень, – наголошує начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук.

– 12 мільйонів гривень, про які неодноразово зазначалось у районній пресі, з Державного бюджету не виділялись, – додає керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук.

У селі Черче триває реконструкція вуличного освітлення з використанням ВДЕ (Енергії сонця)

Загальна кошторисна вартість – 212 тис. грн. На дані потреби з районного бюджету виділено 112 тис. грн., 100 тис. грн. – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток.

Восени керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук проінспектував реконструкцію даху головної адміністративної будівлі села. В цьому приміщенні знаходяться такі важливі елементи місцевої інфраструктури, як  будинок культури та сільська рада. Перекриття покрівлі приміщення здійснюється в рамках спільного проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», який передбачає застосування енергозберігаючого обладнання (сонячних батарей) при облаштуванні вуличного освітлення.

– Економія енергії – це ефективне використання енергоресурсів за рахунок застосування інноваційних рішень. Реалізація даного проекту дасть змогу зробити для громади села таку потрібну річ як вуличне освітлення та ще й сучасними методами впровадити це в життя, – розмірковує начальник відділу житлово-комунального господарства апарату райдержадміністрації Орина Чосік.

Окрім того, на вуличне освітлення по Олениненській, Бузаківській, Заліській, Сошичненській сільських радах із субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток спрямовано 600 тис. грн.

ГАЛУЗЬ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА

– В умовах економії фінансових резервів не забуте також сільське господарство. Хоч мінімально, проте у 2017 році на умовах співфінансування з обласного та районного бюджетів виділено 60,6 тисяч гривень на програму підтримки особистих селянських господарств, які утримують три і більше корів, – інформує начальник управління регіонального розвитку та інвестицій райдержадміністрації Олександр Нікітчук. – У поточному році на території Хотешівської сільської ради проводились карантинні заходи з метою локалізації наслідків африканської чуми свиней. З обласного бюджету виділено кошти в сумі 139,3 тисячі гривень на відшкодування громадянам збитків, завданих вилученням у них свиней, у зв’язку з встановленням карантину по АЧС. Разом з тим, із резервного фонду районного бюджету виділялись кошти в сумі 64,2 тисячі гривень.

Коментарі
22 Грудня 2017, 21:27
Темпи будівництва вражають. Будівельні роботи проводяться згідно з графіком. Освоіли 13млн з 18-ти на 15 грудня, А як ви освоіте за 2 тижні 5 млн????<br/>Всі дороги в районі----повне Гі&quot;&quot;&quot;НО,У селі Черче триває реконструкція вуличного освітлення з використанням ВДЕ (Енергії сонця)----------яке відношення до цього мае РДА ???Сільське господарство розвалено в районі біль як 15 років.Які здобутки,про що ведеться мова у цій статті???
22 Грудня 2017, 21:50
А ДНЗ в Доброму вгадайте скільки з`їв і грошей, і років? І ще 900 тис. грн. потребу! Оце апетити.
22 Грудня 2017, 22:02
ЩЕ ТАКОГО РОЗВАЛУ РАЙОН НЕ БАЧИВ . В УСІХ СФЕРАХ. А ОСОБЛИВО ДОРОГИ
22 Грудня 2017, 22:22
Підбити можна м'яч, а підсумки підводяться
22 Грудня 2017, 22:23
Такого розвалу район не бачив: дороги жахливі, дахи диряві, госпітальний округ втратили, жодної ОТГ, людям зарплату не платили по два місяці, але тричі на місяць наради, урочистості, квіти, привітання, поцілунки, бенкети...
23 Грудня 2017, 01:25
Ви,-розумієте, через молодість не бачите ретроспективи. За допомогою репроспективи від совка і до сьогодення можна розкрити прогрес. Наприклад, доріг у нас ніколи нормальних не було, за Хрущова щось зварганили в бік Ратне, а до Ковля була неякісна бруківка майже до розвалу совка. На Волі у &quot;видерки&quot; хата була з солом&quot;яним дахом до кінця 70-х і не лише неї.
23 Грудня 2017, 12:43
Лапшу нам на вуха вішають.Може ще в Осівцях добавити пару поверхів в школі? Є в Грудках школа через півкілометра буквально,але всі хочуть попіаритись бо нові вибори на носі?
23 Грудня 2017, 19:31
Володька Ющик -це з Торгової? Там Ющики жили колись, але ніби як уже всі небіжчики.
23 Грудня 2017, 19:48
Прогресу можливо і не видно , а от регрес на лице .Особливо за останні роки .
24 Грудня 2017, 21:10
Як цей пияк Володька Ющик зміг зібрати гроші на девайс, з якого тут гадить?
25 Грудня 2017, 11:42
Та не зібрав він ніяких грошей )) <br/>У читальному залі районної бібліотеки є інтернет безкоштовний для так званих йому подібних читачів - от він звідти і строчить )) Коли проспиться трохи))
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39