Іван Банзерук – у ТОПі кращих спортсменів Волині

31 Грудня 2017, 09:34
2913 Джерело: Іван Банзерук

Наш земляк Іван Банзерук увійшов до кращої п'ятірки волинського спорту-2017.

Про це йдеться на сайті ІА «Волинські новини». 

Волиняни у році, що минає, штурмували не тільки українські вершини, але й гідно презентували наш спорт і регіон за кордоном.

Іван Банзерук, легка атлетика

 

Іван Банзерук, с. Воєгоща
Іван Банзерук, с. Воєгоща

 

У 2017-му скороход став дворазовим володарем Кубка Європи зі спортивної ходьби у Чехії. Він переміг на 50 км в індивідуальному та командному заліках. Бронзовий медаліст Всесвітньої Універсіади на Тайвані. Учасник чемпіонату світу в Лондоні (50 км, 19 із 49 учасників). У травні Івана визнано найкращим легкоатлетом в Україні. Срібний медаліст чемпіонату України у заході на 35 км


Яна Беломоїна, велоспорт

 

24-річна лучанка тріумфувала на європейській першості з велоспорту в італійському Дарфо-Боаріо-Терме. Яна не залишила жодних шансів суперницям і здобула медаль найвищого ґатунку. Причому фінішувала Беломоїна із прапором та велосипедом в руках. Річ у тім, що за кілька десятків метрів до фінішу прапор заплутався в колесах велосипеда і Яна вирішила фінішувати оригінально!


Але головна вікторія Беломоїної – перемога в загальному заліку Кубка світу. Причому Яна зробила це достроково.

Максим Дейна, баскетбол

 

18-річний колишній гравець «Волиньбаскета» був капітаном національної збірної зі стрітболу (баскетбол 3 на 3) під час чемпіо­нату світу U-18. У Китаї українці стали справжнім відкриттям чемпіонату й посіли п’яту сходинку.


Дейна восени змінив команду і встиг дебютувати у складі «Черкаських Мавп» в Суперлізі.

Тарас Романчук, футбол

 

26-річний футболіст із Ковеля продовжив феєрити у сильній польській Екстраклясі. Влітку його «Ягеллонія» з Білостока виборола друге місце у чемпіонаті, а в новому сезоні продовжує боротися за золото у Польщі. Капітан «Яги» у 23 матчах забив уже 5 голів.


Анна Степанюк, волейбол

 

25-річна догравальниця з Луцька змінила клуб із бакинського «Азерйола» на індонезійську «Джакарту». Але головне міжнародне визнання до Степанюк прийшло під час матчів Євроліги, яку виграла збірна України. Аню визнали найціннішим гравцем Євроліги-2017. У більшості матчів Степанюк була найрезультативнішою волейболісткою збірної. Крім того, 2017-го лучанка встиг­ла зіграти у відборі на чемпіонат світу (третє місце у групі) та на чемпіонаті Європи.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024