Парафіяни храмів Камінь-Каширського благочиння зібрали чергову допомогу для захисників України

03 Січня 2018, 16:24
2574

У середу, 3 січня, із Камінь-Каширщини в зону проведення АТО на сході України відправили чергову матеріальну допомогу для захисників України.

Зібрали її на парафіях Камінь-Каширського благочиння, – повідомляє Камінь-Каширське благочиння.

Парафіяни храмів Іллінського та Різдва Пресвятої Богородиці м. Каменя-Каширського, Петро-Павлівського с. Підцир’я, Благовіщення Пресвятої Богородиці с. Раків Ліс, Параскевського с. Осівці та Покровського с. Піщане зібрали різноманітні продукти харчування, овочі та фрукти, теплі ковдри та інші передачі для підтримки тих своїх земляків, які в зоні проведення АТО несуть військову службу.

Перед відправленням на Схід нашої Вітчизни отець благочинний протоієрей Стефан Михалюк благословив місцевих волонтерів, які перед святом Різдва Христового доставлять та передадуть ці зібрані пожертви українським військовослужбовцям.

 








 

 

Коментарі
03 Січня 2018, 19:57
яким конкретно військовослужбовцям передадуть цю допомогу стефан дрозд і Ко? Може сєпарам ?
03 Січня 2018, 20:08
Запитайте волонтерів
03 Січня 2018, 21:51
А чому ж самі так звані "волонтери" дрозд і Ко тут про це не пишуть?
03 Січня 2018, 23:14
Зібрану допомогу було передано Камінь-Кширським волонтерам, вони є на фото, от їх і запитайте, куди вони її відвезуть.
04 Січня 2018, 21:49
Нині священники УПЦ МП знаходяться на "шпагаті", який в одному відомому кінофільмі сформулювали російською "Жить захочешь - не так раскорячишься! Цей шпагат, зрозуміло, зумовлений війною Росії з Україною за українську територію та її православні душі. Бо без України нема Російської імперії, а без українських православних нема РПЦ! З одного боку - ця церква має центр управління в Москві і тому священники у той чи інший спосіб отримали московський світогляд та тверде переконання, що імперська церква - се благо для православного світу. З іншого - не всі українські священники цієї церкви, не виключено, що хтось і з них служить у районі, розуміє, що тисячолітня історія Церкви і миттєвість часу у людському вимірі, нехай і у довгих 25 путінських років, це різні речі. Тому в силу цих гібридних обставин, вочевидь, таки з дозволу Онуфрія, збирають від прихожан продукти, гроші і допомагають у такий спосіб воякам ЗСУ. Мовляв, ми у політику не пхаємось, ми допомагаємо нашим односельчанам та їх побратимам на фронті. Тим більше, що продукти, інша допомога абсолютно не заважають Росії вирішувати свої імперські наміри в Україні, адже кордон відкритий, війна, конфлікт тривають, вони роблять свою чорну справу - консервуючи цю ситуацію через психіку мешканців ОРДЛО, які "точно знають з російського телебачення, що їх міста і села розстрілюють ЗСУ". Тому, якщо в УПЦ МП є здорові проукраїнські сили, а вони таки є і залишились, бо ще за покійного Митрополита Володимира (Сабодана ) такі були і вони справді хочуть допомогти Україні, то їх слово/звернення/заява/тощо до Патріарха РПЦ Кірила щодо позиції православних віруючих - українців до загарбницьких та кровопролитних війн, котрі влаштовує Кремль в Україні, була б значно ціннішими від банки з салом чи мішка бульби, що дали люди! Тим більше, якщо у Кремлі останнім часом запускають комедію що "Після конфлікту в Україні між президентом Путіним та головою Російської православної церкви Кирилом намітились розбіжності", то цьому можна підіграти. Якщо вже грати роль, то грати по - крупному! Якщо допомагати воякам, то допомагати по - справжньому!
05 Січня 2018, 00:00
Шановне панство!!! Вони хоть щось роблять. А ви тільки вмієте усіх обгиджувати . І в цьому весь ваш патріотизм та вся ваша любов до України.
05 Січня 2018, 01:17
Товаришу "Містянину" ми не маємо ніякого відношення до сайту "Аргумент". Хто, кого гидить-це ще треба довести, а не совкові ярлики вішати.
05 Січня 2018, 02:11
Шановний пане, Містянин!!! Мабуть ви могли набрати у пошуковику абревіатуру ЧВК і прочитати , що це є Частная военная компания (ЧВК; англ. Private military company)" а тоді набрати вказане 777 "ЧВК и террористы на службе УПЦ МП. Часть 1: Запорожская епархия" і побачити що батюшка проводить требу Гіркіну. І якщо ви совісна людина, то вам повинно стати гидко від того, що одні батюшки УПЦ МП на сході благословляють на вбивство наших військових, а інші батюшки УПЦ МП камінь-каширського благочиння відправляють, як сказано "матеріальну допомогу для захисників України". То скажіть мені на милість це прояви патріотизму з боку очільника УПЦ МП, митрополита Онуфрія, коли він не встає у Верховні Раді, щоб хвилиною мовчання віддати шану загиблим воїнам АТО, а може ви сповнені патріотизму та брали участь у "хресному ході православних УПЦ МП" до Києва в липні минулого року, чи може вас розпирало від почуття патріотизму, коли з вини благочинного згорів 300 літній храм у місті. Кажете: "Вони хоть щось роблять". А на мою думку, духовним особам не слід "піаритись" при відправленні народної допомоги нашим захисникам. Це не означає, що батюшки не мали права зробити собі світлин напам'ять.
05 Січня 2018, 19:27
Всетаки щось то роблять.
05 Січня 2018, 20:09
Дякую друзі за підтримку. Інформацію з різних джерел черпаю, тому маю думку не таку, як товариш "мєщанин"
06 Січня 2018, 14:36
Вважаєте, що мій коментар про те, що батюшки МП замість передати слоїк з салом, що принесли прихожани, мали б казати справжнє та правдиве Слово до людей з амвону, зайвим? Я вже колись про це писав - воля ваша! Прополюйте мої коментарі й надалі! Але правда, вона як гіркий полин, дійсно не завжди є приємною на смак, але лікує організм від болячок. А от солодкий цукор, єлей на душу, що значно приємніший для язика, він, коли його надміру, - годує хворі клітини... Тому, моя згадка про підступність рішень недавнього Архієрейського собору щодо &quot;незалежності&quot; УПЦ МП, мабуть для когось з модераторів здалася напередодні Різдва надмірною? Авжеж, так буває! А я, наївний, думав, що мережа Район створена не тільки для реклами та послуг власникам під час виборчих кампаній, але й як майданчик для більш-менш відвертої думки... Бо, в іншому випадку, фотографи сайту поміщали б фото не батюшок для свого піару з людським мішком бульби чи слоїком сала для вояків, а таки ту конкретну жіночку й дідуся, котрі принесли зі свого бідного двору.<br/>Смачної куті та солодкого пампуха всім на сьогоднішній святковий стіл. А ще правдивого слова всім нам в нинішньому Новому році!
06 Січня 2018, 16:05
Цікаво, а на зауваження опонентів при захисті дисертації пан Хрін теж так емоційно реагував? Правда на Вашому боці, але не всім вона до вподоби, а дехто її не може усвідомити або сприйняти. Такі вже люди. Пан Хрін один з найкращих дописувачів з усіх сайтів на яких я бував,чи буваю. Тому &quot;адміну&quot; треба пишатися, що тут така людина, а не роль вчителя грати. А, я кутю вже приготував вперше в житті сам на маминій плиті тут, у Камені. Вітаю з Різдвом всіх читачів сайту!
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром