Як камінь-каширські школярі відпочивали у гірськолижному Буковелі

07 Січня 2018, 12:46
4659

Вже сім років поспіль Камінь-Каширська районна станція юних туристів для свої вихованців організовує та проводить зимові поїздки до гірськолижного курорту Буковель.

Наприкінці 2017-го камінь-каширські школярі також побували у Карпатах в рамках обласної туристської експедиції «Пізнай свою країну».

До складу експедиційної групи входило 18 учнів 7-11 класів з НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія» №2 м. Каменя-Каширського та шкіл сіл Раків Ліс і Підцир’я.

По дорозі до гірськолижного Буковеля група юних туристів відвідала місто Львів. Тут під час екскурсії діти оглянули історичну частину Львова та Високий замок, що внесені в світову спадщину ЮНЕСКО.




 

Втім, окрім експедиції основна увага приділялася навчанню дітей гірськолижному спорту. Учні були в захопленні від спусків по засніжених гірських схилах. Неймовірні враження справили на них висота витягів засніжених гір гірськолижного курорту Буковель. Вечірня програма, зокрема, у День Святого Миколая проходила у формі гірськолижного вечірнього катання.

Відпочинок тривав впродовж 4 днів, на якому діти мали змогу побувати у найцікавіших місцях того краю.



 

Кому, як не дітям у їхньому віці пізнавати світ, свою країну? А Карпати – це той куточок земної кулі, який зачаровує туристів з усього світу. Зимовий відпочинок в Карпатах традиційно асоціюється з гірськими лижами.

Лижний туризм в Україні в умовах короткої та малосніжної зими перестав бути масовим, при цьому можливість проведення лижних спортивних походів у межах держави є тільки в Карпатському регіоні й у деяких північно-східних областях. Тому в Україні поступово почав розвиватись один з різновидів лижного туризму – гірськолижний. Гірськолижний туризм великою мірою відповідає сучасним соціально-економічним реаліям. Він є не лише престижним, а й дає змогу цікаво, винахідливо і корисно для здоров'я проводити вільний час.

Іван ТИЩУК,

дмректор станції юних туристів 











1







 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром