Осівці: відбувся п'ятий благодійний різдвяний концерт

12 Січня 2018, 08:30
6498

На Другий день Різдва Христового в Осівецькому будинку культури відбувся п’ятий різдвяний благодійний концерт.

Розпочався він із вітального слова настоятеля місцевого храму святої великомучениці Параскеви протоієрея Сергія Приходька, – йдеться на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Священик наголосив на тому, що православні християни і в святкові та радісні дні не мають забувати про своїх ближніх, які обділені долею – сиріт, дітей, що опинилися в тяжких життєвих обставинах та тих, батьки котрих віддали своє життя, захищаючи цілісність України в зоні проведення АТО.

Святкове дійство розпочалося зі співу Різдвяного тропаря. До присутніх зі співом колядок звернулися два церковних хори та діти місцевого садочка, школи і студенти, що приїхали на Різдво з навчання до своїх домівок.

Далі тривала вистава Різдвяного вертепу, де всі учасники майстерно виконували свої ролі, показуючи на сцені всі події, що супроводжували народження Христа-Спасителя.

Швидко промайнув час Різдвяного концерту, по завершенні котрого представники місцевої влади щиро дякували настоятелю протоієрею Сергію за організацію та проведення цього святкового дійства.

 

2

1


1

1

2

1

1

1

1

4

1

2

1

1

1

3

 

 

Коментарі
12 Січня 2018, 15:58
Добра справа залучати діток до співів, до Божого слова у часи Різдва. Але чому цей концерт підкреслено названо благодійним ? Адже термін "благодійність" асоціюється з відсутністю якоїсь майнової, фінансової чи іншої користі для того, хто вчиняє цю доброчинність, філантропією. Можливо, цим підкреслюється, що УПЦ МП, тісно залучаючи діток у свою орбіту, зовсім не шукає для себе котроїсь, навіть віддаленої вигоди? З іншого боку, складається враження, що якби не батюшка Приходько, то й, либонь, ніхто б цього матеріалу не викладав на сайті...
13 Січня 2018, 01:13
Так чи інакше можна можна говорити про благодійність - може, просто упустили це питання у статті. Але отець, напевно, досить активна людина і духовний наставник. Бо ми, здебільшого, звикли до попів, які починають нагадувати своїх попередників із феодальних часів: тлустою від даремних напоїв і закусок бородою, з грошима (а не Богом) у свідомості, за часту власною аморальною поведінкою тощо... Розумію, що вони також лише люди. Але, в ідеалі, хотілося б, щоб це були реальні духовні та моральні наставники для нас грішників!!!
14 Січня 2018, 02:02
Погоджуюсь, що цей отець якийсь більш людяний від декотрих інших попів району, котрих Ви, дідусю, нагадали нам, колоритно описавши їх житейські утіхи)) Можливо він навіть чимось схожий на св. Петра, котрий також був рибалкою, відтак - і благодійником... Принаймні не носить черева та дружить з дітлахами та їх виховательками. Бог йому у поміч! І нас усіх з Різдв'яними святами, вітаю принагідно!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром