Як гутоборовенці щедрували у Луцьку

15 Січня 2018, 18:24
2382

Творчі колективи з усієї Волині зібралися в Луцьку, аби зустріти свято Василя в дружній великій родині та разом спробувати багату вечерю.

Святково-обрядове дійство «Три празники в гості» стартувало 14 січня у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка, – інформує ІА «Волинські новини».

Народні аматорські фольклорні колективи з Іваничівського, Камінь-Каширського, Ківерцівського, Ковельського, Луцького, Любешівського, Маневицького, Рожищенського, Старовижівського, Шацького районів, а також із Луцька та Ковеля підготували різноманітні колядки та щедрівки. До того ж артисти подбали і про свій зовнішній вигляд, вирядившись у Меланок і Василів, а також інших традиційних персонажів та тварин.

Особливо творчо до перевдягання підійшли гості з Гути-Боровенської Камінь-Каширського району, які «приміряли» образи журавля, півня, ведмедя, циганки тощо. Також вони прихопили з собою і головний символ нового року – собаку.

Як відзначили, пес повинен принести їм везіння та забезпечити успіх під час виступу. Учасники колективу також пообіцяли, що наступного року на відзначення Різдвяних свят теж привезуть когось особливого.

 





 

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром