Священики передали знедоленим дітям зібрані на Різдвяному концерті пожертви

18 Січня 2018, 08:30
3371

У вівторок, 16 січня, в храмі Різдва Пресвятої Богородиці Каменя-Каширського відбулася передача зібраних під час Різдвяної благодійної акції пожертв для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, тих котрі потрапили в тяжкі життєві обставини, а також для діток наших Захисників, які віддали Свої життя за цілісність України.

52 500 грн. було зібрано завдяки милосердю небайдужих людей, з цієї суми 12 504 грн. безпосередньо на п’ятому Різдвяному Благодійному концерті, решту коштів пожертвували парафіяни православних храмів Камінь-Каширського благочиння УПЦ та благодійники, – повідомляють на сайті Камінь-Каширського благочиння.

Кошти були передані дітям, які проживають на парафіях Камінь-Каширського благочиння.

По 1000 грн. отримали  діти-сироти, позбавлені батьківського піклування та ті, котрі опинилися в тяжких життєвих обставинах. Настоятелями парафій Камінь-Каширського благочиння таких дітлахів було представлено 34 особи.

По 1500 грн. отримали 5 неповнолітніх дітей загиблих в зоні АТО Воїнів-Героїв Миколи Королька, Дмитра Герасимика та Олександра Шеметюка.

Решту коштів було передано для підтримки сім’ї колишнього клірика Камінь-Каширського благочиння – нині сполилого настоятеля Свято-Успенського храму с. Щитинь Любешівського благочиння протоієрея Іоанна Свередюка.

Дітям, які через певні причини не змогли прибути для отримання коштів у храм Різдва Пресвятої Богородиці, передадуть допомогу місцеві настоятелі православних парафій. Варто зауважити, що передаючи допомогу, ніхто не ділив сиріт по релігійному принципі, всім, хто потребував цих коштів, вони були передані, не залежно від конфесійної приналежності.

Відповідальними за отримання коштів є настоятелі парафій, на території котрих проживають сироти. Якщо хтось через певні причини не отримав даної допомоги, прохання звертатись до місцевих священиків Української Православної Церкви, які звершують своє служіння в даних поселеннях, де проживають обездолені дітлахи.

 






 

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024