Юлія Тимошенко: Президент не збирається чесно проводити вибори

25 Січня 2018, 14:22
Юлія Тимошенко 4631
Юлія Тимошенко

Політик відреагувала на подання Петром Порошенком кандидатів до нового складу ЦВК, серед яких немає жодного представника від партії «Батьківщина».

Юлія Тимошенко звернулася до Президента Петра Порошенка з вимогою включити кандидата від «Батьківщини» Андрія Євстігнєєва у подання про новий склад Центральної виборчої комісії (ЦВК). На прес-конференції, що відбулася у Києві 24 січня, політик зауважила, що ЦВК має бути сформована чесно, з урахуванням кандидатур від усіх парламентських партій, як це передбачено законом.

«Від того, як буде сформовано комісію, хто і як рахуватиме голоси на президентських та парламентських виборах, залежить, чи відбудеться в Україні повне перезавантаження влади», – наголосила Юлія Тимошенко.

Вона зауважила, що її політична сила вчасно, відповідно до законодавства, подала кандидатуру Андрія Євстігнєєва до складу ЦВК, проте це подання було проігноровано президентом.

Юлія Тимошенко переконана – ситуація з поданням кандидатів до нового складу ЦВК свідчить про те, що Президент не збирається чесно проводити вибори, а готується до фальсифікацій, бо навіть один член ЦВК від «Батьківщини» не дозволить йому сфальшувати вибори. Вона нагадала, що навіть за часів Віктора Януковича від «Батьківщини» було два члени ЦВК.

«Я публічно звертаюсь до Петра Порошенка з вимогою негайно виправити цю помилку. Це свідоме порушення закону про ЦВК, оскільки «Батьківщина» має перший рівень підтримки у суспільстві, про що свідчать вибори до ОТГ. Ми вимагаємо внести до подання кандидатуру від «Батьківщини», тим більше, що раніше Президент публічно заявляв, що всі фракції внесли до ЦВК свої кандидатури, які відповідають всім критеріям, і він включив їх до складу подання», – підкреслила Юлія Тимошенко.

Вона також звернулася до спікера парламенту Андрія Парубія з вимогою негайно повернути відповідне подання Президента та ухвалити нове, де будуть представлені кандидати від усіх парламентських фракцій.

(За матеріалами сайту «Батьківщина»)

Коментарі
25 Січня 2018, 19:49
Ну дуже дивна жіночка. Якщо встала в опозицію до чинного Президента, то навіщо пропихати йому своїх. Тобто. Або ти з ним, або ти проти нього. Якщо ти правіша за нього, то шануючи себе, зневажай нього, а не намагайся бути проти нього разом з ним. Це десь нагадує жіночок, які по розлученні з чоловіком бігають до нього по секс з ним, бо інші не беруть, але хочеться.
25 Січня 2018, 21:37
ЮВТ чомусь вибірково підходить до дотримання чинного законодавства. До ЦВК вона хоче ввести свого представника, бо це відповідає закону. А от при штурмі державного кордону для підтримки прориву Саакашвілі - там законом можна було й знехтувати заради досягнення своєї піар-мети у разі вдалого політичного розвитку цієї авантюри...
25 Січня 2018, 22:38
Тимошенко _ політичний трупппппппппппппппппппппп.
25 Січня 2018, 23:10
Тимошенко _ політичний трупппппппппппппппппппппп.<br/>Антон політично глупппппппппппппппппппппппппппппп.
26 Січня 2018, 01:39
Не просто політичний труп, а смердячий політичний труп
26 Січня 2018, 01:59
Залізнична лікарня Харкова її спершу полікувала, потім виписала на інвалідному візку, а через тиждень-другий вона вже на підборах вишивала.
26 Січня 2018, 10:04
Може щось скажете про а...каша Петруху і його жінку п...рдуху.
26 Січня 2018, 10:56
А що, Петя добряче вживає?
26 Січня 2018, 11:18
ну не порівнюйте ж із домарецьким
26 Січня 2018, 12:23
Шановні шанувальники Юлі. Від щирого серця співчуваю і розумію ваш біль за втраченим та закінченням вашої політичної «кар’єри». Але треба змиритись. Немає нічого вічного, навіть Юля закінчується. Хтось з ваших, але спритніших вже давно перебіг до іншої, трохи молодшої партії. Чого і вам-сиротам бажаю, бо не Юлю ви так шануєте і почитаєте, а мрієте, що з її приходом до високої влади ви знову матимете можливість красти з державних посад, на які вас пошлють. Бо так було ще не так давно. Проте сьогодні Україна під наглядом ЄС та USA. Остання має особливий інтерес до України, як потенційного форпосту «рускаму міру». Тому не котіть на Порошенка, бо не так йому солодко, як вам здається. А ще лячно і мрячно його поки що друзям. Тільки подумайте. Спочатку НАБУ, яке навіть сина Авакова взяло, Насірова до суду і звільнення з роботи підвело. На носі Антикорупційний суд, ДБР, Фінансова інспекція (внутрішня фінансова розвідка). То вам не баби з податкової, які будуються з хабарів, це таємні агенти, чий заробіток залежатиме від кількості виявлених неплатників податків. І ось в цих жахливих умовах ви обираєте Юлю. Фантастика. Вона стає президентом і не може вам дати. Навіть найближчим друзям. Отож вшануємо світле минуле і зготуємось до темного майбутнього.
29 Січня 2018, 16:18
З ЯКИМ ДОМОРЕЦЬКИМ
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024