Скільки заробляв міський голова Каменя-Каширського у порівнянні з іншими мерами Волині

26 Січня 2018, 13:07
4643

Громадський рух ЧЕСНО дослідив декларації очільників 17-ти райцентрів Волині.

Голова громади обраний для того, аби управляти нею та ефективно господарювати. Якісне керування потребує знань та багато зусиль. Мери - це топ-менеджери, які повинні мати відповідні доходи, – пише Марія Доманська, регіональна координаторка Centre.UA

Громадський рух ЧЕСНО порівняв зарплати очільників міст та селищ Волині, аби зрозуміти, чи набагато більше вони отримують у порівнянні з волинянами.

 

Мер Києва Леонід Черновецький свого часу для піару визначив собі зарплату в розмірі 1 гривні. І саме за його влади в столиці можна було спостерігати одні з наймасштабніших дерибанів землі. Якщо Україні потрібні мери, які ведуть боротьбу з корупцією й розвивають міста, то вони й чиновники апарату повинні мати вищі доходи, ніж зарплата прибиральниці. Ті, хто вже змінив популістський підхід, твердять: мерія отримала якісно новий кадровий склад, - говорить головна редакторка сайту Громадського руху ЧЕСНО Ірина Федорів, яка проаналізувала зарплати мерів усіх обласних центрів України.

 

Громадський рух ЧЕСНО також вирішив дослідити декларації 2016 року очільників 17-ти райцентрів Волині.


 

 

 

 

Коментарі
26 Січня 2018, 15:38
Колись одним з найгірших прокльонів був: " А щоб ти жив на одну зарплату!" Ото вже люди були геть без совісті, хоч бери та повідрізуй ті злі язики...
26 Січня 2018, 16:47
Заробляти і отримувати, в народі – «получати», то є дуже велика різниця. Якби ця Доманська на тому тямила, то мала б скласти картинку, в якій би по кожному «меру» було дві грошові позиції. Перша – офіційно нарахована в продовж року зарплатня. Це те, що він «получив». Друга – можливості вкрасти, що визначається оборотом бюджетних коштів, кількістю підприємців на території ради, сумою субвенцій, відсутністю народного контролю, байдужістю населення. Це називається – заробив. Звісно, що з заробленого податків не сплатив. Тому, мабуть без освіти, Доманська дуже сильно не розуміє, що сучасні «мери» мають відповідні, не по заслугах доходи, і саме тому працюють так, що мало «получають».
27 Січня 2018, 03:30
А це з врахуванням матеріальної допомоги, премій, винагород, тощо чи чиста зарплата?
27 Січня 2018, 11:46
Слушне зауваження, бо премії, грошові допомоги призначаються за мовчазної згоди електорату та подільників з отримання необґрунтованих додатків до офіційної зарплатні. Тобто в більшості випадків – це гроші, отримані незаконним шляхом. Цього адміністративного свавілля можна позбутись лише передавши право на визначення зарплатні голові та його підлеглим громаді. Потрібен відповідний закон. Громада, в особі її представників і не лише депутатів, укладає з обраним головою та його заступниками контракт, в якому зокрема визначається розмір грошової винагороди за виконання службових обов’язків. Відлік має починатись від офіційно встановленої мінімальної зарплатні. Розмір зарплатні має залежати від частки міського бюджету, складеного з місцевих податків та зборів, але не державних дотацій. Чим багатшою є громада, тим вищою є зарплатня чиновника. Матеріальна допомога лише на випадок скрутних ситуацій в разі відсутності грошових накопичень. Премій взагалі не повинно бути.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром