Протидія корупції та війна на Донбасі – головні теми зустрічей Юлії Тимошенко з політиками США

13 Лютого 2018, 13:43
1953

Під час робочого візиту до США Юлія Тимошенко разом з делегацією від «Батьківщини» провела низку зустрічей з впливовими американськими високопосадовцями, а також взяла участь у Національному молитовному сніданку за присутності президента США.

Перспективи врегулювання конфлікту на Сході України, можливості запровадження миротворчої місії ООН на Донбасі та питання двостороннього співробітництва між США та Україною Юлія Тимошенко обговорила зі Спеціальним представником Державного департаменту США з питань України Куртом Волкером. На цій зустрічі також йшлося про внутрішньополітичну та економічну ситуацію в Україні.

Політики були одностайні у необхідності досягнення конкретних результатів роботи антикорупційних інституцій в Україні. Йшлося про повагу до верховенства права і дотримання демократичного політичного процесу в контексті наступних президентських і парламентських виборів.

Під час перемовин Юлії Тимошенко із помічником Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Вессом Мітчеллом особливу увагу було приділено боротьбі з корупцією: йшлося про ефективність функціонування вже існуючих антикорупційних інституцій і перспективи створення Антикорупційного суду, який би був повністю незалежним.

На необхідності боротьби з корупцією у вищих ешелонах влади України, створення і зміцнення антикорупційних органів та запровадження парламентсько-громадського контролю за силовими відомствами поставлено акцент у розмові лідера «Батьківщини» з керівництвом Комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу США.

Ситуація в Україні, зокрема питання, пов’язані з агресією Росії проти нашої держави, та надання летальної зброї Сполученими Штатами Америки Україні – головні теми зустрічі Юлії Тимошенко з головою Комітету із закордонних справ Сенату США Бобом Коркером.

Під час зустрічі голова фракції «Батьківщина» в українському парламенті Юлії Тимошенко із високопоставленим членом Республіканської партії США, сенатором Марко Рубіо в основному йшлося про безпекову та соціально-економічну ситуацію в Україні.

Також у рамках робочого візиту до США Юлія Тимошенко зустрічалася з колишнім астронавтом, сенатором Біллом Нельсоном.

Коментарі
13 Лютого 2018, 16:53
На пенсіЮ !
14 Лютого 2018, 12:41
Юля їздила по підтримку на майбутніх президентських та парламентських виборах. Не було б війни с московитими, зганяла б на Росію, як робила це раніше. Минулого разу Путлін підтримав Януковича. Янукович був більш контрольованим. Цього разу підтримуватиме Юлю. Буде ціла серія дій, на рівні підтримки Трампа та конкурентки чинного Президента Франції. «П’ята колона» активно працюватиме на Юлю. А США її однозначно послухали і подумали як використати у змушуванні Порошенка проводити реформи.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39