Апостилювати документи можна у Камінь-Каширському ДРАЦСі

16 Лютого 2018, 13:21
3355

Камінь-Каширський РВ ДРАЦС в рамках національного правопросвітницького проекту Мін’юсту «Я МАЮ ПРАВО!» проводить правові консультації та ознайомлює громадян з їх правами.

Сьогодні мова піде про апостиль.
Апостилювання – це один із правових режимів визнання юридичної чинності українських документів, які мають використовуватися за кордоном. Апостиль виник як альтернативна і універсальна процедура підтвердження чинності іноземних документів. На відміну від консульської легалізації, на апостилювання витрачається менше часу та коштів, а документи з апостилем можуть використовуватися в різних країнах, а не в одній.
З метою наближення адмінпослуг до громадян, Міністерством юстиції України у 2016 році створено можливість подання документів для проставлення електронного апостиля через органи ДРАЦС, у тому числі і наш відділ.

Запроваджений електронний сервіс користується попитом у громадян. Так, впродовж 2017 року працівниками Камінь-Каширського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану прийнято 22 документи з метою проставлення апостилю, і на усіх без винятку цих документах було проставлено апостиль. 
– Якщо ви вирушаєте до іншої країни на роботу або на постійне місце проживання, для вступу до вищого навчального закладу, для реєстрації шлюбу з іноземцем і т.д., то вам можуть знадобитися документи, що засвідчують вашу особу, які ви отримали в Україні. Для того, аби за кордоном ваші документи були чинними, вони мають пройти процедуру проставлення електронного апостиля, – розповідає начальник Камінь-Каширського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції Ірина Чоп. 

До речі, приватні фірми також надають вказану послугу і активно рекламують свою діяльність. Проте, як зазначають у ДРАЦСі, за кожен апостильований документ, окрім адмінзбору 51 грн., стягують додаткову оплату. Тут же громадяни сплачують лише адмінзбір і ніяких додаткових оплат.
Щоб дізнатися більше, телефонуйте: (03352)2-33-49.
Будьте обізнаними! Знайте про свої права!

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром