Гібридний мир не повинен стати відповіддю на гібридну війну

20 Лютого 2018, 10:17
Юлія Тимошенко 1723
Юлія Тимошенко

Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко закликала шукати нові рішення і стратегії для припинення гібридної війни Росії проти України, а також для уникнення запровадження гібридного миру.

Про це вона заявила, виступаючи під час панельної дискусії «Нові загрози вимагають нового лідерства», що проходила в рамках Мюнхенської  безпекової конференції у Німеччині 16-18 лютого.

«Прагнення мого народу бути частиною Європи, бути частиною НАТО не пройшли безкарно. Росія почала проти нас війну. Було анексовано частину нашої території – Крим і окуповано частину нашої східної території – Донбас», – наголосила лідер «Батьківщини».

«Якби 10 років тому мені сказали, що на нас підуть війною, я б відповіла, що це божевілля. Але це сталося. У нас вбито понад 10 тисяч людей, зокрема тисячу жінок та дітей. Це велика  трагедія», – сказала Юлія Тимошенко.

За її словами, Україна – це абсолютно мирна держава.

«І саме тому українці запитують, чому не діє Будапештський меморандум, який надав гарантії недоторканності нашої території і наших кордонів. Тоді Україна добровільно відмовилась від третього за потужністю ядерного потенціалу. Чому четвертий рік йде війна, гібридна війна? У цих умовах ми мусимо зробити все можливе для того, щоб відповіддю на гібридну війну не став гібридний мир», – заявила Тимошенко.

На її переконання, такий гібридний мир є недопустимим.

Коментарі
20 Лютого 2018, 15:08
Могла б вже пояснити, що вона розуміє під «гібридним миром». Але перед цим розповісти – наскільки і як «зміцніли» ЗСУ, ВМФ під час її правління. Скільки українських шкіл було відкрито в Криму та на Донбасі, тобто, наскільки було українізовано ці регіони. Скільки зрадників було виявлено і знешкоджено в СБУ, прокуратурі, ЗСУ. І взагалі, що вона конкретно зробила для наближення до ЄС та вступу в НАТО. Поки що, відомо про її дії з наближення до РФ та віддалення від ЄС, про її слова, мовляв, не на часі вступ в НАТО, про несамовиту перспективу торгівельних та загалом економічних відносин з Росією. Потім все звернули на Януковича. Так, він зек, але цей зек прийшов на все готове: на корупційні схеми, на майже злочинні відносини з путляндією.
20 Лютого 2018, 20:22
У 2007 році Юля Тимошенко йшла на вибори з обіцянкою відмінити призив на строкову службу . У 2008 році, ставши прем'єром кабміну , Вона цю обіцянку виконала - призив на строкову службу був закритий! <br/>Щодо цієї статі хочеться нагадати старий &quot;бородатий&quot; анєгдот про Вовочку ))<br/>Вововчка підглядає через замкову щілину за своїми батьками , які в спальні займаються сексом . Через хвилину він відходить і каже сам про себе : <br/>&quot;І ЦІ ЛЮДИ ЗАБОРОНЯЛИ МЕНІ ДЛУБАТИСЬ ПАЛЬЦЕМ В НОСІ!.....&quot;
20 Лютого 2018, 21:00
Перший гібрид тритикале був отриманий вченим-селекціонером Писарєвим в 1941 році. Гібрид був отриманий від схрещування пшениці озимої з озимим житом. На базі цього гібрида були виведені всі інші види та сорти тритикале.
20 Лютого 2018, 21:14
Про палець в носі - цікаво. Значно цікавіше, аніж про відміну строкової служби, бо ніхто її так тоді і не відмінив. Юля обіцяла створити професійну армію, бо знала, що чимало юнаків, а особливо їх мам не хотіли, аби їхні діточки йшли до війська. Юля знала на що і як давити. Мами за Юлю проголосували, а вона їх обдурила. Потім їй цим докоряв кандидат у Президенти Янукович, і обдурені мами, особливо на сході України, проголосували за Януковича. Натомість під час її першої і другої урядової каденції вона дуже активно почала щебетати про несамовиту миролюбність українського народу. Як і цього разу. І на підтвердження своїх тверджень – активно тринькати наліво, направо зброю. Тут їй і Ющенко непогано допомагав. Ще при Кучмі перестали літати військові літаки, а при Юлі з Ющенком солдати на присягу приходили з дерев’яними автоматами. Військових навчань не проводили роками. Якщо і дозволяли собі таку розкіш, то на батальйонному рівні, та й то щоб високе київське начальство потішити. Саме в той час вирішили, що у військових частинах Криму служитимуть виключно кримчани. У 2014 вони майже всі відмовились вийти на материкову частину України, а значна їх частина вступила до армії ворога.
20 Лютого 2018, 23:32
Якщо вести мову про Юлю та армію України, то вона чи не перша серед відомих політиків репетувала, що тільки контрактна армія врятує нашу державу, адже служитимуть ті хто цього бажає і близько від дому, зекономимо гроші тощо, мовляв, це європейський варіант. Але вона стидливо, а тепер зрозуміло чому , гібридно замовчувала, що котрактна форма служби має бути екстериторіальною. Тобто, східняки мали б служити у центральних та західних областях України, а західні - симетрично від них. Бо чим білша децентралізація, ти сильніша має бути унітарність України, тим більше враховуючи її відносно молодий вік та зазіхання сусідів на наші території. Образно кажучи - чим дрібніші клепки у бочці, ти сильніші мають бути ній обручі! А у гібридній (бо доцільність була перемішана зі злим наміром) пропозиції контрактності Армії ховався намір Росії сконцентрувати у Криму місцевих проросійських мешканців, до яких легко додати, і це було зроблено, &quot;ихтамнетов&quot; з Уфи, Псковського та Пензенського гарнізонів. Ця &quot;контрактність&quot; і нині не втрачає актуальності, оскільки це є децентралізацією/федералізацією, яку також паралельно пропагує відомий Кум зі своїм &quot;Українським вибором&quot;. І таких заготовок, схожих до &quot;контрактної&quot; без екстериторіальності, у Юлі достатньо. Варто лишень нагадати, що основні стратегічні політтехнологи, &quot;фахівці&quot; - юристи, що нині ховаються у Росії, були у її фракції. Згадайте того ж Портнова, закони якого і нині успішно валять можливості уникати покарання корупціонерам, зрадникам, сепаратистам, бо ж ми, бачте, демократи... Імперія була і є далекоглядна та багата ресурсно, тому ще задовго до Майданів в Україні прораховувалися справжніми фахівцями спецслужб найрізноманітніші політичні сили, громадські рухи та &quot;активісти&quot; у них...
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024