Камінь-Каширський: вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

20 Лютого 2018, 12:18
3882

20 лютого 2014 року – пам’ятна дата, котра ознаменувалася переломними моментами як у житті кожного громадянина-патріота, так і в житті всієї України. Тоді в ході подій Революції Гідності виросли барикади із живих квітів у пам’ять про Героїв Небесної Сотні – мужніх захисників свободи і демократичних цінностей в державі.

Із виконання тужливої мелодії-реквієму «Пливе кача…» розпочалися районні скорботні заходи, покликані віддати належну шану Героям, які полягли за рідну землю. На тематичний мітинг зібралися сьогодні, 20 лютого 2018 року, керівництво краю, громадськість та, звісно, безпосередні учасники тих подій, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Спершу – хвилина мовчання.

Потому слово взяв голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук:

– Згадка про одну з найтрагічніших сторінок нашої історії завжди викликає невимовний щем у душі. Передати це словами досить важко. Небесна Сотня – є символічною назвою, яку дав народ Героям, котрі повстали за правду, за гідність, за Україну. На превеликий жаль, загинули її кращі сини та доньки. Але ми повинні зберегти пам’ять про них, про їхній подвиг. І не просто зберегти, а передавати прийдешнім поколінням: нашим дітям, онукам, правнукам. Слава Україні! Слава її Героям!

– Відвоювавши тут, на землі, Герої Небесної Сотні своїми молитвами просять за нас та за Україну на небесах, – зазначив ведучий мітингу-реквієму.

Після цих слів настоятель Свято-Миколаївського храму, декан Камінь-Каширського району отець Володимир звершив громадську панахиду за загиблими Героями.

Насамкінець учасники заходу поклали квіти та лампадки до меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та стенду пам’яті загиблим бійцям АТО.

Нагадаємо, що День Героїв Небесної Сотні встановлений указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Коментарі
21 Лютого 2018, 09:57
А окрім отця Володимира ніхто з тих, що вважають себе єдиними канонічними священниками, участі у Молитві у Камені - Каширську біля меморіальної дошки Героям Небесної Сотні та стенду пам’яті загиблим бійцям АТО не брав? Кажуть, що для цього навіть було окреме благословенство єпископа Нафанаїла а то й вище. Зокрема, пишуть ЗМІ, 20 лютого 2018 року, у четверту річницю найбільш трагічного дня за часи протистоянь на столичному Майдані, священнослужителі Луцького міського благочиння Волинської єпархії УПЦ помолились біля Стели Героїв, що в обласному центрі, та вшанували пам’ять убієнних та померлих. З благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, панахиду очолив секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук.
21 Лютого 2018, 13:07
Дякую адміну за оперативну відповідь у свіжому повідомленні.
23 Лютого 2018, 21:02
Дрозди вже теж прибігали замолювати гріхи до Стели Героїв Небесної сотні ..
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024