Камінь-Каширський район хочуть об'єднати в єдину ОТГ

26 Лютого 2018, 19:43
4305

Про утворення об’єднаних територіальних громад на теренах Камінь-Каширського району говорили на розширеному засіданні колегії райдержадміністрації.

Участь у ньому взяли керівництво району, установ та організацій, міського та сільських голів, представників засобів масової інформації, – повідомляє сектор з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації. 

Спершу заслухали інформацію начальника відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації, секретаря робочої групи з підготовки проекту перспективного плану формування спроможних територіальних громад Камінь-Каширського району Сергія Должка. Сергій Валерійович нагадав, що відповідно до Перспективного плану в районі передбачено п’ять об’єднаних громад на базі міста Каменя-Каширського, сіл Сошичне, Бузаки, Полиці, Пнівне, однак цей план не є догмою.

У рамках розгляду даного питання виступила також Оксана Урбан – радник із питань децентралізації Волинського Центру розвитку місцевого самоврядування. Оксана Анатоліївна вкотре розповіла про переваги, які отримають громади після об’єднання, зазначивши, що фахівці Центру за потреби можуть надати відповідні консультації представникам громад та здійснити необхідні фінансові підрахунки.

Так, по завершенні обговорення зазначеного вище питання та дискусій, члени колегії вирішили пропонувати керівникам громад у місячний термін розглянути можливість формування єдиної об’єднаної територіальної громади в межах Камінь-Каширського району з центром у місті Камені-Каширському.

Коментарі
26 Лютого 2018, 23:02
оце загнули. про людей не думають. реально брєд
26 Лютого 2018, 23:54
А люди про себе думають? Які люди, таких і "думських" собі обрали!
27 Лютого 2018, 00:38
Якби була чітка технологія, то таких балачок під "демократію" взагалі б не було і процес би йшов. А так трохи на прожект схоже.
27 Лютого 2018, 01:18
Важко владі від "корита" відступити.,тому і шукають різні варіанти.
27 Лютого 2018, 02:45
Скоріше ОПГ, камінчуки як щось придумають хоч стій, хоч падай. Вийти з пропозицією, створити отг всієї області ,а що хіба не цікава ідея?
27 Лютого 2018, 10:40
І до корита прийдуть ті самі тільки в іншій шкурі.Скажіть , до чого весь цей брєд щодо децентралізації,якщо міняти нічого не хочуть?Бояться що не виживуть чи знову щось приховують від народу?А ти ,народе ,чому мовчиш?!Тебе знову заганяють в рамки,і ти з цим згідний,а потім будеш кричати на весь світ яке не потрібне керівництво.Просинайтесь ,земляки,і беріть активну участь в утворенні ОТГ,інакше знову будете в районному ярмі і без змін на краще!
27 Лютого 2018, 12:14
Найвірніший спосіб примусове обєднання згідно перспективного плану, і по всій Україні одночасно,щоб не використовували популісти в своїх цілях такі як укроп, сплять і бачать себе у владі. Пристосуванці в залежності від політичної ситуації, сором.
27 Лютого 2018, 12:44
Знову перефарбуються і залишуться на довго,а народ проковтне як завжди.ще чотири роки тому треба було іх усіх по смітниках розкидати,ато влада в Києві міняється а в нас все одні івановичі залишаються.
27 Лютого 2018, 14:20
яка одна громада, що знову козли хочуть лишитися біля корита? 5 громад і гнати усе це кодло в шию!!!! а потім перевірити, як вони крати і в тюрму!
27 Лютого 2018, 17:24
Надовго залишаються ті, за кого голосують люди. Поки люди не навчаться відділяти зерно від полови, правду від брехні, і не перестануть продавати свої голоси на виборах - "перефарбовані" надовго будуть залишатися у кріслах
27 Лютого 2018, 21:33
хто "хочуть"? я не хочу. розігнати те шобло і утворити 5 громад згідно перспективного плану. за зрив виконання - під суд.
28 Лютого 2018, 01:05
Саша,підтримую повністю!Люди району не спіть ,висловлюйте хоч тут свої думки.У кого в селі сільський голова збирав збори, щоб пояснити людям про це ОТГ?!Який напишіть голова доніс до народу інформацію про спосіб утворення,існування,виживання в ОТГ?Народ хоч сьогодні і грамотний ,але хоче живого спілкування,а чинушам на єто начхать.Їм би Гунчика задобрити і біля корита залишитись.
28 Лютого 2018, 03:07
Гунчик прийде керувати в Камінь одною громадою разом з швагром
28 Лютого 2018, 03:31
От і маємо бідного архітЄктора, як там назвали Секретар робочої групи. Власник державного архітектурного бюро нехай спочатку розповість про кількість будівельних проектів за які кошти поклав до кишені. Попередник хоч соромився, використовував рахунки ПП &quot;Містопроектбуд&quot;, для відмивання коштів, а зараз кладуть просто в карман навіть не вказуючи виконавця робіт. Проста арифметика - від проведеної документації відняти ті що офіційно підтверджені, а різницю помножити на вартість будівельного паспорта і маємо більш як шістсот тисяч за рік. Тепер множимо на час перебування на посаді, ділимо на учасників угрупування, отримуємо кількість років.<br/> А в планах має ще й об'єднану громаду возглавити. Цікаво.
03 Березня 2018, 04:43
Заберіть цю дуру від мікрофону
05 Березня 2018, 21:23
Можемо стати лідерами профанації факту який є сьогодні в К-Каширську, а саме у тому що інші сільські території не можуть розвиватися без міста. Це є факт який історично склався. Але говорячи так про якесь лідерство пан не бачить наступного - район має стати в майбутньому повітом тому частина функцій має передатися повіту, а отже майбутні ОТГ таким чином зможуть розвиватися самостійно та конкурувати з іншими. Але самі майбутні ОТГ не бачать іншого шляху як бути підлеглими району читай Повіту, а отже вже сьогодні думають тільки про велике цабе К-Каширський ОТГ у складі району. Потім пан не бачить лідерства інших політичних груп ніж як своєї &quot;Солідарності&quot; тому напевне знає, що тільки у цьому прикладі його &quot;Солідарність&quot; зможе утриматися при владі у його &quot;рідному&quot; районі й в області зокрема. Який це для нього &quot;рідний&quot; можемо бачити на прикладі Госпітального округу, тому й тут не можна вірити у щирість його намірів. На мою думку ОТГ слід створювати й крім цього район залишиться але вже з іншими функціями який потім матиме до певного часу функції Повіту. Повіт й ОТГ це зовсім інші між собою речі. Майно яке сьогодні знаходиться на балансі району це по суті міні-Повіт який нормально справляється з своїми функціями оскільки сьогодні ні одна сільська рада, а тим більше ОТГ не хоче бачити на власному балансі школу, садок та культуру, а отже це функції Повіту то біш об&quot;єднаного району. Справді сьогодні якщо школа, садок, культура буде на балансі в ОТГ ні один ОТГ в районі не справиться зі своєю роботою, а отже таким чином мусується думка про те, що таке потужне ОТГ як Камінь-Каширський потягне цю роботу однозначно, а тим більше ламати стериотипи це не створювати це точно. Тому просто здається, що пан не може зламати свій стериотип мислення й тому пропонує вже у &quot;рідному&quot; просто переписати слово з &quot;район&quot; на &quot;ОТГ&quot; ось і по всьому.
11 Березня 2018, 01:18
За дупу треба брати голів сільських рад. Нехай запитають у людей спочатку, які їх обрали , а тоді говорять &quot;свою&quot; думку.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024