На Камінь-Каширщині до 7 березня закривають навчальні заклади та скорочують робочий час

02 Березня 2018, 16:07
3056

Жителів району просять раціонально використовувати газ в побуті, опаленні та в бізнесі.

Окрім того рекомендують скоротити робочий день та призупинити роботу навчальних закладів до 7 березня.

Таке рішення було прийняте під час позапланового засідання антикризового штабу області, що відбулося під керівництвом голови облдержадміністрації Володимира Гунчика сьогодні, 2 березня.

Участь у ньому взяли у відео селекторному режимі і голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Валерій Дунайчук, його перший заступник та керівники відповідних підрозділів.

Таким чином на Волині, а втому числі і на Камінь-Каширщині, планують зменшити споживання газу у зв’язку з введенням надзвичайного стану в галузі енергетики країни.

Комісія, зокрема, вирішила з 2 березня призупинити навчання у закладах професійної технічної, вищої та загальної середньої освіти до 7-го березня включно.

Окрім цього, з 3 по 7 березня призупинять роботу заклади дошкільної освіти.

На цей же період для органів місцевого самоврядування, державних організацій та установ вирішено ввести обмежений режим роботи, який триватиме з 9.00 до 16.00 години.

Окрім цього, завтра, 3 березня, відмінено робочий день. Відпрацювання 9 березня перенесли на травень місяць.

Як повідомив начальник відділу освіти Камінь-Каширської райджержадмінінстрації Віктор Пась, у районі буде призупинене навчання в усіх школах до 7 березня. Не працюватимуть дитячі садочки у Камені-Каширському та на Підцир’ї. А також у селах Видерта, Грудки, Осівці хоча наразі вони на карантині.

 

Нагадаємо, нещодавно Україна виграла у Стокгольмі суд, відповідно до якого Газпром має сплатити Нафтогазу близько 2,56 млрд дол., з урахуванням остаточного розрахунку за газ, поставлений в 2014 та 2015 роках. Однак, у відповідь Росія понизила тиск на вході у газотранспортну систему України та зменшила поставки газу. Тому учора, 1 березня 2018 року, РНБО прийняло рішення про введення надзвичайного стану в галузі енергетики країни.

 

Коментарі
02 Березня 2018, 21:06
А при чому тут установи які не причетні до споживання газу?Навіщо їм іти на такі канікули?
02 Березня 2018, 21:43
Скористаюсь іншим повідомленням щоб розповісти про брехню Юлі, оскільки, як зазначив Йо, вона вже поза критою на Камені. Юля бреше, бо так їй наказ путлін. Концесія і продаж, то є різні речі. Натомість концесія газопроводу дасть можливість залучити до його утримання закордонні інвестиції. А по-друге, чим більше буде учасників догляду за газогоном, тим меншою є ймовірність різного роду паралельних «потоків». Путлін зацікавлений у технічному зношенні мережі та її максимальної відокремленості від Європи.
02 Березня 2018, 23:51
А хто така тимошенко ?
03 Березня 2018, 10:38
"Жителів району просять раціонально використовувати газ" ооо, да!! йдеш такий з роботи і тут в базарників котрі сидять на "єдиному" вікна відкриті в мінус 20) субсидія в дії, о великі реформатори!
03 Березня 2018, 10:55
Кучма обіцяв, Ющенко обіцяв, Юля обіцяла, янукович обіцяв, порошенко не обіцяв провести газ в село, живеш собі, палиш дровами_і тут бац... Економиш газ. Ну не дурдом?
03 Березня 2018, 16:33
Супер, наш район зекономить найбільше!Дунайчуку і Сусу дадуть премії від Гунчика!Гунчик отримає грамоту від Порошенка! Децентралізація!!!!!
03 Березня 2018, 17:01
Міністерство освіти і науки у зв'язку з нестачею газу в країні рекомендувало усім закладам освіти призупинити роботу з 2 до 7 березня включно, що з урахуванням вихідних (8-11 число) становить 9 днів поспіль.<br/><br/>Про це повідомляє прес-служба відомства.<br/><br/>У МОН пояснили, що таке розпорядження пов'язане з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості про настання в Україні у період з 2 до 6 березня надзвичайної кризової ситуації через замалі запаси газу для опалювального сезону. На цей період Міненерго порадило обласним держадміністраціям та мерам зупинити роботу навчальних закладів.<br/><br/>Однак рекомендація Міносвіти передбачає довшій термін припинення навчання – до 7 березня – і стосується також закладів професійно-технічної освіти, про які не згадано у рішенні Міністерства енергетики.<br/><br/>&quot;Видовження періоду, протягом якого рекомендовано призупинити навчання, на 1 день також пов’язано з тим, що у випадку виходу учнів та студентів 7 числа на навчання, вони змушені будуть перебувати в недостатньо прогрітих приміщеннях. Однак протягом святкових та вихідних днів буде достатньо часу, щоб забезпечити належні умови для навчання&quot;, - пояснюють у Міністерстві освіти.<br/><br/>Там звернули увагу, що безпосереднє рішення про зупинення роботи закладів вищої освіти приймає сам заклад у межах власної автономії. Відповідні рішення також мають ухвалити й органи місцевого самоврядування.
03 Березня 2018, 19:43
Час не стоїтб на місці. Дійде черга і до базарних бариг. яких заставлять платити податки як слід!
04 Березня 2018, 05:23
То це не остаточне прощавай Порошенка Російській імперії? А може нехай щомісячну мільйонну заробітну плату голова нафтогазу переведе в Польшу чи де там ми той газ купуємо та бігом вирішим проблему(до речі після арбітражу вони додумались собі мільйонні премії виписати)
04 Березня 2018, 12:09
&quot;засідання антикризового штабу області&quot;: може одразу здамося республіці Польща яка у своїх щоденних справах не використовує російський газ і взагалі газ у своїх домівках. Крім цього баланс говорить нам про те, що Ми через скорочення податкових надходжень в казну держави не можемо купувати газ для бюджету оскільки більше півтора мільйона громадян України їздить на заробітки до Польщі, що вже говорити про якийсь там газ. Скорочення робочого тижня для громадян буде й надалі вже і в літній період оскільки як правило у літній період зменшуються податкові надходження через бізнесові канікули. Антикризовий штаб має бути не по порядку використання газу в оселях українців, а через те, що українці не мають роботи щоб мати дохід платити за газ.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024