8 Березня, жінка, її роль та місце: про що говорили за круглим столом у Камені-Каширському

06 Березня 2018, 22:09
3080

У вівторок, 6 березня, напередодні Міжнародного жіночого дня у Камінь-Каширській центральній районній бібліотеці говорили про роль жінки у суспільстві.

Тематичну зустріч представників влади, різних галузей життєдіяльності району, молодого покоління, духовенства та ЗМІ зорганізували у форматі круглого столу відділ у справах молоді та спорту райдержадміністрації спільно з громадською організацією «Молодь поряд».

Працівники районної бібліотеки, учні навчальних закладів Каменя-Каширського підготували чимало цікавої інформації, тематичні твори та мініатюри.


 

Обговорили на заході питання рівності жінок та чоловіків, місце жінки у суспільстві та сім’ї. Зосередили увагу на деяких негативних аспектах, як, наприклад, насильство, рабство.

– Попри скептичні думки, пов’язані з радянськими традиціями походження свята 8 Березня, жіночий день – це передусім уособлення весни, тепла, ніжності, турботи та любові. Переконливим залишається той факт, що з самого початку це був прояв боротьби жінок багатьох країн світу за мир та права жіноцтва, – звернувся до присутніх керуючий справами районної ради Валерій Хитрик. – Сьогодні жінки направду займають чільне місце в суспільстві. Яскравим прикладом є те, що десять представниць прекрасної статі входять до складу депутатського корпусу районної ради. Тому щира подяка жінкам за неоціненний вклад у соціально-економічний розвиток нашого району та України в цілому.

Учасники заходу переглянули також декілька соціальних відеороликів та відеопрезентацій, які висвітлюють роль жінки в історії.


 

– Сьогодні багато говориться про те, чи відзначати Міжнародний жіночий день, чи ні. З цього приводу є чимало різних думок. Я ж скажу, що ми, чоловіки, свою увагу жінкам повинні не лише один день в рік приділяти, а хоча б один раз на день, щодня. Бо її роль воістину велика і важлива. При чому скрізь: у сім’ї, у суспільстві. І якщо хтось вважає, що вона применшується зокрема у християнстві, то помиляться. Хтось скаже: чому ж, адже через жінку прийшов гріх – жінка скуштувала заборонний плід. Так. Але через жінку прийшло і спасіння – Діва Марія народила Спасителя, – зазначив настоятель храму святих апостолів Петра і Павла с. Підцир’я протоієрей Сергій . – Ми повинні берегти жінок і дякувати Богу за цей дар.

Учасники круглого столу також звернули увагу на те, що жінка – це і берегиня домашнього вогнища, мати, продовжувачка роду, а в сучасному світі це і лідери, активні учасники суспільно-політичного життя.



 

Коментарі
07 Березня 2018, 11:13
На жаль державна К-Каширська адміністрація в особі з питань молодіжної політики переконливо показує що вона на стороні тільки однієї конфесії в К-Каширську. Вже не раз чи не два тільки з цього управління дають перевагу одній над іншими конфесіями тому робиться висновок про зааганжованість керівників РДА.
07 Березня 2018, 14:15
Славно поговорили. Як завжди. Тепер запитання – хто доручив Хитрику робити промову і саме таку промову. В цій промові він висловив власну думку, чи державну? Якщо державну, то на рівні центральної влади, обласної влади, районної влади, робочих кабінетів Дунайчука, Хитрика, Суса? Бо якщо це на рівні цих кабінетів, то чиновник лукавить, бо 8-марта Інститутом національної пам’яті запропоновано з державного свята й вихідного перевести в розряд просто свята і вихідного, якщо цей день календаря припаде на суботу чи неділю. Важко повірити, що районні урядовці над такими речами замислюються, як і не можливо їх запідозрювати у думанні взагалі. Бо коли би так, то мали б предметно пояснити - чому совєти не визнавали святом і не встановлювали вихідний день на Різдво, Пасху, Трійцю? А на Пасху чи на Трійцю, з огляду, що вони припадають на неділю, влаштовували воскрєснікі – (аналог ленінськім суббботнікам). Офіційний вихідний, навіть якщо забути про червону Клару є підспудним продовженням сссР. Перед виступом Хитрик, якій відповідає за ідеологічну сферу на районі мав би або книжку почитати, або голову помити, бо саме такими словами славила компартія совєстскіх женщін в день 8-марта – день весни, любові, звісно, що до кпсс, і таке інше. Таке лизоблюдство навіть попи не скрасять.
07 Березня 2018, 14:52
Адміністрація діє правильно. Адміністрації треба продовжити радянський дух в районі. Радянський дух є запорукою продовження життя нинішнього персонального складу адміністрації разом зо всіма районними радами. Дух визначає поведінку електорату, сліпить його, заважає йому зрозуміти, що місце цим персонам в музеї комуністичного тоталітаризму, а не в робочих кабінетах. Завдяки цьому духу на імпрезу завітав московській піп – комсомолець в рясі, бо хто з нормальних до такого приєднається?!
07 Березня 2018, 15:08
Пригадується, раніше тут цього священика в коментарях називали "Йолоп в рясі", а тепер "Комсомолець в рясі". Прогрес, як кажуть " на ліцо" )))
07 Березня 2018, 19:42
Овва! що комсомольці не можуть бути йолопами?))
07 Березня 2018, 20:32
Скільки слухачів нараховувалось в аудиторії? це захід для галочки і для звіту перед вищестоящими. Організатори і рда, винесіть такий захід на площу або деінде, де є велика аудиторія і молодь в тому числі і спілкуйтеся! ведіть діалог, а то сміхота, а не заходи.
07 Березня 2018, 22:37
Здається, що цей отець не то що комсомольцем, а й піонером і жовтеням не був - молодий він для цього
07 Березня 2018, 23:24
Люди добрі, читаю Ваші коменти і не можу вловити суті. На мою думку, якщо не знаєш, що сказати , то краще помовчи. Бо обливати людей брудом(та було б ще за що) , то не найкращий спосіб показати свій розум.
08 Березня 2018, 12:10
Основоположником свята були ідеологи теорії стакана води. Накінець духовенство підтримало світський празник в піст. Сподіваюсь, адепти 8-го Марта гідними принадами потішили святих отців у кращих традиціях комсомольських зібрань. А де фото з банкету? Скоромне меню варто було оголосити для поціновувачів радянських празників.
08 Березня 2018, 13:14
Цікаво чи хтось у дискусії згадав про роль жінки у владі, таких як: скіфську царицю Зорину, царицю Пальміри Зінаїду, царицю Савойську, ту ж таки Естер, Жанну д'Арк, Роксолану, царицю Катерину ІІ, Індіру Ганді, Беназір Бгхутто, залізну леді Маргарет Тетчер, Ангелу Меркель, бабу Юлю, Чи згадали, що свято весни було 1-го березня, а 8-е Марта стало державним святом СРСР та вихідним днем тільки у 1965 році, тоді коли і День Перемоги 9-е травня. Статус міжнародного свята отримало тільки з 1977 року. за рішенням ООН з ініціативи Радянського Союзу і звучить воно так "Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир", Я також за мир між жінками, також за перманентний мир між чоловіком і жінкою))) і також за права жінок, хай чоловіки нададуть нам усі права, а заберуть собі наші обов'язки, з нас досить і одного - родити)))
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024