Великообзирська школа стала гімназією

08 Березня 2018, 11:20
5119

Депутати Камінь-Каширської районної ради змінили тип та найменування школи села Великий Обзир.

Відповідне рішення вони прийняли у лютому на засіданні сесії районної ради.

Тож тепер загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів села Великий Обзир без зміни організаційно-правової форми стала закладом загальної середньої освіти І-ІІ ступенів «Гімназія села Великий Обзир Камінь-Каширської районної ради».

Таке рішення депутатами було прийняте відповідно до «Закону України про місцеве самоврядування в Україні» та Законів України «Про освіту», «Про загальну середню освіту».

 

 

Коментарі
08 Березня 2018, 14:21
у звязку з чим таке рішення забули написати
08 Березня 2018, 16:07
Якщо у Великому Озирі всього 51 учень то як це можливо реорганізувати просту школу в школу-гімназію вищого порядку організації наскільки я розумію. Очевидно гімназія має більші права та можливості для своєї роботи та віпочинку дітей позашкільним часом. Якось так розумію. Якщо так то це гідно поваги.
08 Березня 2018, 17:42
А що ж тут гадати, учнів меншає, а кількість вчителів з врахуванням молодих випускників педвузів з цього села - зростає. Тому й придумали схему, як зберегти педколектив, аби його не скорочувати. Мовляв, от тепер вже у гімназії ми сили подвоїмо і випускники вже будуть мати знання ого-го, майже як їхній колишній випускник Віктор Набруско. Можливо навіть факультативно вивчатимуть його наукову статтю статтю “Українське радіомовлення в електронному просторі України: штрихи до трансформації суспільних відносин”. ))
09 Березня 2018, 09:57
Людям про що, аби писати. Звідки така інформація про "кількість учителів, про збереження педколективу". І взагалі, до чого Віктор Набруско??? Підписуйтесь якось інакше, бо "шляхта" все ж таки має володіти інформацією. Почитайте Закон "Про освіту". І все стане зрозумілим. Та не заздріть так і не фантазуйте.
09 Березня 2018, 12:08
Гімна́зія (від фр. gymnase < лат. gymnasium < дав.-гр. γυμνάσιον) — навчальний заклад для отримання базової та повної середньої освіти. Але, зазвичай, якість та рівень освіти у гімназіях значно вищий, тому гімназію можна назвати елітною школою як приватної, так і державної власності, для обдарованих дітей. І що Ви хочете сказати? Що до В. Обзира почнуть возити обдарованих дітей з навколишніх сіл, аби ця "елітна" школа продукувала переможців предметних олімпіад обласного та всеукраїнського рівня, виховувала для ВНЗ високерудованих та підготовлених абітурієнтів? Чи статусом "гімназії" таки заткнули рота місцевим писарям-сутяжникам, які впродовж тривалого часу "колотять" громаду села, привертають увагу вищестоящих та інспектуючих органів району та області до роботи цієї освітньої установи? Депутати районної ради, аби врятувати від занепаду села того "керунку" мали б допомогти селянам в організації там життєздатної ОТГ та подбати про дорогу від Карасина через В. Обзир до Полиць, тоді й молодь би не втікала звідси, й школа не чахла на очах та не було б потреби виправдовувати мізерну кількість учнів на одного учителя псевдоелітністю та унікальністю цього навчального закладу. Цим ніхто не хоче принизити великообзирських педагогів, які там ще залишились, чого від них хотіти на краю Повурського полігону. Молодці, що й так там сіють як можуть зерна освіти та культури... Рішення райво, яке затвердили депутати, є не професійним та навіть шкідливим, оскільки дискредитує саме поняття "гімназія"...
09 Березня 2018, 12:26
Пане Шляхта Ви такі прискіпливі. Наразі можна критикувати вищі ПТУ? Які ж вони вищі? По відношенню до чого?
09 Березня 2018, 13:33
У Вашому запитанні вже є відповідь! Профанація української освіти часто є наслідком підміни понять. В Україні є близько 700 вищих навчальних закладів, армія докторів/кандидатів, але рівень їх цитування на міжнародних системах (бібліографічних баз): Web of Science, Scopus, Index Copernicus, Astrophysics, PubMed, ... там майже непомітний. А це є критерієм ефективності галузі. Нашому "діючому" Президенту НАНУ Б. Патону цього року виповнюється 100 років, дай йому Боже прожити й 120, і це є маркером сучасності нашої української "науки". З останніх відомих наукових напрацювань Б. Патона є його вступна стаття до нової книги про Першого секретаря ЦК КПУ В.В. Щербицького з нагоди його також 100 - ліття. Тому й плодяться псевдозаклади, псевдонауковці, всевдоеліта у псевдоосвітньому просторі. Руки ж, у цілому прогресивного чиновника, Мінстра освіти і науки України Л. Гриневич щойно дійшли до початкової та трохи до середньої школи...
09 Березня 2018, 13:54
Щодо цитування, то не все так просто. Якщо часто цитують, то це не завжди означає, що вони розвивають (уточнюють, поглиблюють, розширюють) наукові розвідки піонера наукового напряму. Можуть імітувати науку цитуванням. Наприклад, Гірша росте через самоцитування, але ж не є фест. З іншого боку наукові дослідження можуть бути пов'язані з напрямки нецікавими для широкого загалу науковців, тому й цитування буде ніяке. Так звані кандидати і доктори наук, що працюють у навчальних закладах перевантажені навчальним процесом, та й у переважній більшості ВНЗ нема матеріальної бази (основних і оборотних фондів за аналогією з виробництвом) для серйозних наукових розвідок. Більше того, нині кандидати наук в коледжах, навіть у деяких ПТУ, де ніхто крім них зеленого поняття немає, що таке наука. Якщо взяти такі науки, наприклад, як педагогіка і психологія, то вони взагалі вище описового рівня не піднялися та практикують "наукові" есе.
09 Березня 2018, 13:59
Треба читати основні фонди та оборотні засоби.
09 Березня 2018, 19:27
Про що дискусія???<br/>Закон України &quot;Про освіту&quot; від 05.09.2017 року<br/>Стаття 9. Типи закладів освіти, що забезпечують здобуття загальної середньої освіти<br/>1. Здобуття загальної середньої освіти забезпечують:<br/>• початкова школа - заклад освіти I ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує початкову освіту;<br/>• гімназія - заклад середньої освіти II ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує базову середню освіту;<br/>• ліцей - заклад середньої освіти III ступеня (або структурний підрозділ іншого закладу освіти), що забезпечує профільну середню освіту.
09 Березня 2018, 22:48
Перше: Стаття 9 (Типи закладів освіти...), на яку Ви посилаєтесь , відсутня у ЗУ &quot;Про освіту&quot;, вона є у ЗУ &quot;Про загальну середню освіту&quot;. Але щоб не сказати реальної причини для чого було перехрещувати Великообзирську ЗСШ І-ІІІ ступенів у загальноосвітній заклад І-ІІ ступенів - гімназію, Вам краще було б послатись Конституцію України послались, тоді було б все правильно і ніхто не зрозумів би задуму. <br/>Друге: Під зміною вивіски у В.Обз. школі, якщо говорити простими словами, варто розуміти наступне. Ця школа стала восьмирічкою. Крапка. Статус гімназії, що притягнутий у це віддалене село, дає можливість, доки не розібралися десь вище, при малій кількості класів добавити певну кількість годин, які оплачуються з бюджету. Це, у свою чергу, дасть можливість залагодити задавнений конфлікт у цьому педколективі, бо посада директора вже не така значима у восьмирічці і нема за що воювати, а додаткові години (гроші) більш-менш помирять між собою вчителів. З повною імплементацією гідно нового Законів &quot;Про освіту&quot;, &quot;Про загальну середню освіту&quot; незабаром всі інші школи матимуть триступеневу освіту, де другий ступінь - гімназія, а третій ступінь - це ліцей, що забезпечує профільну середню освіту. Нині ж справжні гімназії є тільки у райцентрах, де справді сформовані потужні педколективи, здатні готувати елітних випускників, є вибір здібних і обдарованих дітей для цієї роботи. Адже згідно нині чинних законодавчих та нормативних актів, зокрема &quot;Інструкції про організацію та діяльність гімназії&quot;, що затверджена відповідним наказом МОН України, п. 2. &quot;Гімназія - середній загальноосвітній навчально-виховний заклад другого-третього ступеня, що забезпечує науково-теоретичну, гуманітарну, загальнокультурну підготовку обдарованих і здібних дітей&quot;. Окремо виписані й умови для створення та функціонування гімназії. Тому, надалі - не плутайте статей Законів, та називайте речі своїми іменами!
10 Березня 2018, 00:35
Все вірно пане Шляхта, але Ви такі немилосердні. Най ті сільські вчительки з Обзира матимуть де копійчину заробити, бо освіта хоч і визначається якістю фахівців, але через совкові традиції та методики навчання, гендерні проблеми на виході дає узагальнені не зовсім файні результати, що в місті, що в селі.
10 Березня 2018, 00:50
Цитую себе сьогоднішнього о 10:08 : &quot; Цим ніхто не хоче принизити великообзирських педагогів, які там ще залишились, чого від них хотіти на краю Повурського полігону. Молодці, що й так там сіють як можуть зерна освіти та культури... &quot;.
10 Березня 2018, 03:07
Дякую.
10 Березня 2018, 10:40
прочитайте Закон України &quot;Про освіту&quot;., відповідно до якого протягом наступних 5 років усі заклади освіти України ІІІ ступеня будуть перейменовані на гімназії. Не хочеться вас ображати, але ви, очевидно, знаєте багато, та тільки не того що треба. це йде &quot;реформування&quot; освіти, яке покликане , в тому числі, змінити найменування закладів освіти, тому що на даний момент це вже не навчально-виховні заклади, а &quot;заклади освіти&quot;. І це перейменування не тягне за собою ніяких змін в оплаті праці педагогів. А конфлікту в школі ніякого немає, не заморочуйтесь. Той конфлікт, який був породжений вовчою владою пішов за вовком.
10 Березня 2018, 10:44
прочитайте Закон України &quot;Про освіту&quot;., відповідно до якого протягом наступних 5 років усі заклади освіти України ІІ ступеня будуть перейменовані на гімназії.
10 Березня 2018, 11:59
Цитую себе за 9.03 о 20:38 : &quot;З повною імплементацією Законів &quot;Про освіту&quot;, &quot;Про загальну середню освіту&quot; незабаром всі інші школи матимуть триступеневу освіту, де другий ступінь - гімназія, ...&quot;. А вашими словами - &quot;...протягом наступних 5 років усі заклади освіти України ІІ ступеня будуть перейменовані на гімназії.&quot; Запитання: Чому це &quot;реформування&quot; у районі розпочали саме/і тільки з В. Обзира? Якщо через брак учнів, то варто було так і сказати відверто на сесії та на сайті...
10 Березня 2018, 15:23
А вас яким боком це чіпає. Чи баба яга завжди проти. Заклад перейменовано на ступінь нижче ще в серпні, але зміни із Законом прийшли тільки у вересні, тому відповідно до сучасних вимог переробляється вся документація на ступінь нижче. Для вас, як особливо &quot;обдарованого&quot;, пояснюю: назва закладу - це вимога Закону &quot;Про освіту&quot;, а не ваші хворі фантазії...
11 Березня 2018, 01:34
Мене жодним &quot;боком не чіпає&quot; які квіти Ви посієте навесні у себе на клумбі чи вздовж паркану вдома - чорнобривці чи айстри. А от державні справи і державний бюджет, що виділяється на освіту у районі, вже давно не є вотчиною заврайво та його підлеглих, про що ви, мабуть, там у себе ще не здогадуєтесь. Якщо ж на сесії райради приводиться у відповідність до змін чинного законодавства лишень назва школи/освітнього закладу, яка була реорганізована ще в серпні, то так варто й формулювати питання порядку денного сесії та писати в інформаційних повідомленнях. Бо &quot;змінили тип та найменування школи села&quot; - це не те, що ви кажете у своєму коментарі о 13:23. Я вже мовчу про уникання відповіді на запитання &quot;Чому це &quot;реформування&quot; у районі розпочали саме/і тільки з В. Обзира?&quot; Чому, у такому випадку, не &quot;загімназили&quot; за одне всі інші школи району?
11 Березня 2018, 10:18
Перейменуйте відділ освіти у міністерство освіти Камінь-Каширського району, а посаду начальника у посаду міністра. Користь та ж сама!
11 Березня 2018, 14:54
Тре добавити &quot;і науки&quot;, щоб було як в людей. А якщо серйозно, то хто може пояснити, що криється за картинкою в ЗМІ в тій Обзирській школі? Думаю цікаво буде для багатьох.
11 Березня 2018, 15:15
Дивуюсь, які фантазії обсіли голову цим людям, щоб отакенні премудрості видавати: зробити з мухи слона. Ви - смішні.
11 Березня 2018, 19:31
&quot;до В. Обзира почнуть возити обдарованих дітей з навколишніх сіл,: якщо у цьому селі залишаються такі-сякі приміщення які можуть застосовуватися під навчальні заклади то чому в те село не можна поселяти наприклад дітей сиріт або напівсиріт, яким давати трохи більше ніж в подібних спеціалізованих закладах із гуртожитком та їдеальнею загального зразка з триразовим харчуванням і т. д. У свій час коли організовувалась гімназія №2 в К-Каширську для неї було виділено окреме приміщення, тепер пенсійний фонд для обвлаштування гуртожитку для учнів. Потім думаю у В.Озирі можливе навіть організувати школу нового зразка, наприклад екошколу з іншим підходом до цієї справи як в К-Каширську наприклад. Було б бажання екошкола мала б інтернет, комп&quot;ютери та інше обладнання для навчання у чистому для дітей місці.
11 Березня 2018, 20:30
Підтрим Каменя у тому сенсі, що Великий Обзир та навколишні села потрібно у будь-який спосіб рятувати від занепаду. Такі, як колись називали, &quot;неперспективні&quot; села потребують окремого та вдумливого підходу влади всіх рівнів, а це створення робочих місць, інфраструктури, соцкультпобуту. Все це, звісно, не просто і потребує вливання коштів шляхом реалізацї як українських проектів, так і міжнародних грантів. Там майже даремна земля (порівняно з іншими регіонами), на якій варто проектувати, можливо, реабілітаційні центри для хворих, самотніх &quot;жертв&quot; пенітенціарної системи, сиріт тощо. Звісно, що це непросто, але повернути туди молоді сім'ї після занепаду сіл буде ще важче і дорожче в рази. Врешті, зробити там потужний легальний пилорамний центр силами держлісагенства чи ще щось схоже, але це питання під силу тільки територіальній громаді за підтримки району та області! Ніхто ж не вишукує у &quot;гімназії&quot; колоди в оці, йдеться про якісь незрозумілі для загалу речі у селі, яке дісно своїм станом волає про допомогу. Можливо цей гімназійний крок і є тією соломиною &quot;потопаючому&quot; селу, але ж речі варто назвати своїми іменами, чого з проблемами ховатися від людей...
13 Березня 2018, 01:36
Підтримую Шляхту, але потрапила до рук випадково дуже товста книжка Зоя Вільчинська Наша історія. - Вінниця, 2013. - 911 с. Пані Зоя дає таку характеристику шляхти: &quot;...жили на землях, отриманих за військову службу. За військову службу король надавав шляхті різні привілеї. ... Вона звільнялася від суду королівських чиновників, сплати мита на іноземні товари...&quot; С.115. ...&quot;Винному в образі шляхтича міщанину чи селянину відрубали руку&quot; С.116. Цікаво, у цьому відношенні, вибраний нік &quot;Шляхта&quot; якимось чином пов'язаний з ознаками шляхти в роботі З. Вільчинської?
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром