Рейтинг Тимошенко зростає, а Порошенка знижується

20 Березня 2018, 12:40
Юлія Тимошенко 2720
Юлія Тимошенко

Про це свідчать дані опитування Київського міжнародного інституту соціології, оприлюднені днями, повідомляє Інформаційне агентство InterFax – Україна.

Якби вибори президента відбулися наприкінці лютого, то в першому турі найбільше голосів отримала би лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко (24,6% від тих, хто визначився і піде на вибори). Чинний президент Петро Порошенко опинився би лише на 4 місці з результатом 9,8%. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Якщо розрахувати відсотки по відношенню до тих, хто визначився (власне, саме ці показники найближчі до можливих результатів виборів, якби вони проводилися в середині лютого), то 24,6% проголосували б за Юлію Тимошенко, 15,5% – за Олега Ляшка, 12,5% – за Анатолія Гриценка, 9,8% – за Петра Порошенка, 9,7% – за Юрія Бойка, 9,5% – за Вадима Рабіновича, 4,9% – за Андрія Садового, 4,2% – за Володимира Гройсмана, 3,8% – за Олега Тягнибока, 0,6% – за Арсенія Яценюка, за інших кандидатів – загалом 4,9%.

За останні півроку Юлія Тимошенко продемонструвала найбільше зростання (+6,8%), а Петро Порошенко - найбільше падіння (-8,5%).

Теза про те, що наступним президентом стане Юлія Тимошенко, отримала найбільшу підтримку. На запитання «Хто, на Вашу думку, стане наступним Президентом України?» відповіді респондентів розподілилися таким чином: 9,4% назвали Юлію Тимошенко, 8,2% – Петра Порошенка, 2,7% – Олега Ляшка, 2,4% – Вадима Рабіновича, 2,3% – Юрія Бойка, 1,9% – Анатолія Гриценка, 1,7% – Володимира Гройсмана.

У партійному рейтингу теж лідирує партія «Батьківщина». Серед тих, хто визначився і піде на вибори, голоси розподілилися таким чином: 22,5%  проголосували б за «Батьківщину», 13,7% – за Радикальну партію, 12,4% – за «Опозиційний блок», 10,3% – за партію «За життя»,  9,4% – за «Громадянську позицію»,  6,6% – за «Блок Петра Порошенка»,  6% – за «Самопоміч»,  5,8% – за «Свободу», 3,1% – за «УКРОП», 2,4% – за «Рух нових сил»,  1,7% – за Аграрну партію, 1,5% – за «Народний фронт», 1,2% – за Соціалістичну партію, за інші партії – загалом  3,4%.

Аналіз динаміки партійних рейтингів збігається з тенденціями персональних показників лідерів. Так з вересня 2017 року, «Батьківщина» зросла на 6,2%, БПП «Солідарність» втратила 5,6%.

Батьківщина лідирує
Батьківщина лідирує

 

Опитування проведене КМІС з 5 по 21 лютого 2018 року. Методом особистого інтерв'ю опитано 2043 респонденти, що мешкають у 110 населених пунктах усіх регіонів України (крім АР Крим та окупованих частин Луганської та Донецької областей) за 4-х ступеневою стохастичною вибіркою, що репрезентативна для населення України віком від 18 років.

Коментарі
20 Березня 2018, 15:20
Редакція явно віддає перевагу ЮТ. Навіть супровідне фото десь з 2015 року. В свої 58 нині Тимошенко виглядає значно старшою і доволі змореною. Вся ця соціологічна інформація має дуже відносну цінність. Наразі, розкриває закономірну популярність популістів серед українців. Це засмучує, бо вчергове доводить, що значна частина наших співгромадян нічим не відрізняються від росіян, які вперто щоразу голосують за Путіна, комуністів та Жириновського. Завдяки популізму всіх попередніх політиків, Україна з потенційно найбагатших, перетворилась у найбіднішу країну. Бідність живить корупцію, корупція живить безправ’я, безправ’я приводить на керівні посади злодійкуватих і недалеких на голову людей, а вони успішно ведуть країну у прірву. Є за що дорікати нинішньому Президенту, Уряду – це вкрай бездарна кадрова політика. Але якщо вони не усунуть з великої політики популістів, то невідомо чи буде комусь колись їх проклясти за кволість і нерішучість.
20 Березня 2018, 19:19
Популярність Юлі та її партії "Батьківщина" нині різко підвищується ще й завдяки її першому номеру у партійному списку - Надії Савченко. Та маячня, яку несе ця "бранка" маразму, заставляє ще і ще раз задуматись над роллю ЮВТ, яка несамовито розкручувала і розпіарювала цю "консерву" в гнилому томаті, до того ступеня, що їй повірили всі. Згадайте ще юриста Портнова, що входив у першу п'ятірку її партійного списку, та його роль у "реформах" права, які ми до сьогодні відкашляти ще не можемо. А хіба тільки ці двоє? Та й не вартує вдаватися до конспірології, ця "захисниця" народу з косою сповідує відому спецслужбам формулу 60 на 40, де 60% правди спотворюється 40% домислів, напівправди, популізму та іншими штучками з далеким прицілом... Питання землі, газової труби, контрактної армії та інші нею порушуються саме на ці правдивих 60 %, але що криється у решті 40% - прості люди, а саме вони є її електоратом, й не здогадуються...
21 Березня 2018, 10:49
"Рейтинг Тимошенко зростає, а Порошенка знижується" - "мощно возрастає процент жиров у маслі , довольні хами , ситі в них хл(є)бала.." (с)
21 Березня 2018, 13:11
Вірити Тимошенко, Ляшку, Гриценку, якоюсь мірою Саакашвілі може лише той, хто здатний вилікувати онко захворювання фізіологічним розчином. Цих вище згаданих вже час притягати до кримінальної відповідальності за статтями – шахрайство та розбещення «неповнолітнього». «Неповнолітніми» є українці-колгоспники та українці-комсомольці. Вони хочуть їсти і все інше як дорослі, а працювати, як діти. Шахрайство проявляється у заволодінні розумами «неповнолітніх» шляхом обіцянки надати їм несамовиті блага вже на другий день після свого обрання.
21 Березня 2018, 14:21
Недавно затримали екс-президента Франції Саркозі. Його звинувачують в отриманні з рук Каддафі – лівійського диктатора, нині покійного, коштів на проведення президентської кампанії. Так само недавно в Україні довідались, що Тимошенко також у 2010 році отримала грошову допомогу від диктатора. Тоді вона змагалась за президентство з Януковичем. Така собі «тигрюля» порушила закон, прийнявши кошти на виборчу кампанію за кордону. А вже вчора Тимошенко не змогла, просто втекла, відповісти на запитання журналістів – де вона взяла гроші на оплату американським лобістам. Янукович мав чорну бухгалтерію. З нею сплачував за послуги Манафорту. Тепер Манафортом займається ФБР, не плутати з російським ФСБ. Кого купила Тимошенко? І за які кошти?
21 Березня 2018, 18:28
може досить той цирк викладати? розумію треба десь пару гривень заробити, але заробляйте будь ласка рекламою, а не політичною фігньою яку всі прекрасно і без цих безглуздих постів розуміють
21 Березня 2018, 22:53
може не варто істерики через безсилля бачити як патронесу розкривають?!
21 Березня 2018, 23:01
Так людина ж про це і пише! Адже сайт заробляє тих пару копійок, бо ж треба жити і зарплату отримувати, на рекламі юлькіного шапіто. Щотижня мінімум два "переконливих" повідомлення про перемогу на президентських виборах. З Гройсманом за крісло прем'єра вже не воює, бо звідти пішла прямо у Качанівську колонію...
22 Березня 2018, 00:25
А де дівся мій коментар
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39