Кримне: лісівники та місцеві жителі рятують лебедів

21 Березня 2018, 11:30
3450

Працівники ДП «Камінь-Каширське ЛГ» та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» завезли птахам вівса та інших кормів.

Про це повідомляє прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Цьогорічна весна настала лише за календарем. Сніг і морози, якими погода зустріла перелітних птахів на батьківщині, стали для пернатих неприємною та навіть страшною несподіванкою.

При низьких температурах, сніговому покриві та замерзлих водоймах птахи не можуть самостійно добути собі їжу. Тому допомога людей їм нині вкрай необхідна.

Лісівники ніколи не стояли осторонь в таких ситуаціях. Залучаючись підтримкою дітей шкільних лісництв, виготовляють домівки для птахів, облаштовують годівнички та систематично наповнюють їх кормом, підгодовують птахів у місці їх зимівлі.

Так, зокрема, спільними зусиллями лісівників та небайдужих місцевих громадян вдалося врятувати зграю лебедів, які лишилися зимувати на водосховищі у с. Кримне Камінь-Каширського р-ну. Лебедів у зграї – близько 80 особин.

1

 

Коли були сильні морози, розповідають лісівники, птахи крилами розбивали кригу, таким чином не даючи замерзнути воді, а відповідно – і собі.  

Люди постійно підгодовували лебедів. Свою допомогу надавали і працівники ДП «Камінь-Каширське ЛГ» та ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» – завезли достатню кількість вівса та інших кормів. Не раз були на місці особисто.

1

 

Щоденною підгодівлею займався місцевий житель Олександр Нікітчук та його родина. Відгукнулися на таку ініціативу й на рівні місцевої влади.

Ця ситуація нині має стати прикладом для кожного з нас. Волинське обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до користувачів мисливських угідь області та до всіх громадян не бути байдужими і долучитися до підгодівлі та охорони птахів.

 

3

 

 

Коментарі
22 Березня 2018, 01:06
Лебедів кормлять регулярно, як і самі харчуються - чи тільки під об'єктивом камери?
22 Березня 2018, 11:14
Регулярно. Не переживай, не голодують. Дякувати Богу, не всі як ти.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024