Стобихівка: батьки знову не пустили дітей у школу

03 Квітня 2018, 18:23
4987

У вівторок, 3 квітня, у Стобихівці батьки не пустили дітей школу.

У такий спосіб люди намагаються достукатися до влади, аби чиновники врешті зрозуміли: тутешні діти навчаються в аварійній будівлі, – повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Громада самотужки зібрала на початок будівництва нової школи 600 тисяч гривень. Для цього створили благодійний фонд «Стобихівський пролісок».

Однак, аби розпочати будівництво потрібно передусім виготовити проектно-кошторисну документацію. А це компетенція місцевої влади.

Нову школу селянам обіцяють вже понад десять років. 2012-го навіть зробили проектно-кошторисну документацію, на що витратили майже півмільйона гривень.  

З ініціативи народного депутата  Ірини Констанкевич з фонду соцеконому на оновлення проектно-кошторисної документації  та проведення її державної експертизи було залучено 100 тисяч гривень, ще мільйон гривень вже на зведення школи передбачається, що виділять наприкінці весни.  Аби їх освоїти, гроші повинні надійти на рахунок управління капітального будівництва Волинської обласної державної адміністрації. Нагадаємо, що вони заблоковані упродовж кількох тижнів.

Окрім того, днями стобихівці довідалися, що школу не включили на фінансування з Державного фонду регіонального розвитку.  Перелік об’єктів на включення до ДФРР визначає облдержадміністрація.  

Голова батьківського комітету школи, який також очолює і благодійний фонд «Стобихівський пролісок», Сергій Сухацький  каже, що наразі батьки не визначилися, як довго дітям доведеться не відвідувати навчальний заклад.

«Для нас найголовніше – життя наших дітей. І допоки від влади не почуємо конкретики  у розв’язанні піднятого нами питання, доти учні перебуватимуть вдома. Ми втомилися чути лише обіцянки», – говорить Сергій Сухацький. 

«У селі Стобихівка, чи не найбільша народжуваність у районі. Тут проживає 1460 людей, з яких 240 – діти шкільного віку. Вже зараз на черзі до навчального закладу – 206 малюків», – зауважує помічник народного депутата Ірини Констанкевич Світлана Сидорук.

 

 

 

 

Коментарі
03 Квітня 2018, 22:38
Стобихвіців у такому випадку слід не пустити до лісу!
03 Квітня 2018, 23:35
Савченко не той губернатор, котрого можна шантажувати. Навіть, якщо й вдасться привернути увагу через Київ чи у інший спосіб, це все гірко аукнеться місцевим "промисловикам" і це не погрози, це реалії часу. Школа потрібна, але мусить бути діалог і взаємопорозуміння з тими людьми, котрі мають можливість впливати на процеси, у т.ч. і фінансові. ОТГ не хочемо, захищати Україну ні зі зброєю, ні в окопах не будемо і податків не платимо - то у кого забрати гроші вже і негайно та віддати стобихівцям?
04 Квітня 2018, 04:12
Попередній коментар "Стобихівцям". - Згідний на 200%!
04 Квітня 2018, 04:40
1460-це немале село, тому пилорами та ліс окреме питання, до школи прямо не причетне.
04 Квітня 2018, 10:53
&quot;пилорами та ліс окреме питання, до школи прямо не причетне.&quot; - як це непричетне?? Хто керівник на цих нелегальних пилорамах ? Хто возить туди крадений ліс?? хто в Стобихівці живе за рахунок всього цього ,не сплачуючи податків, АЛЕ при цьому хоче далі отримувати субсидії , соціальні та матеріальні допомоги від держави і вважатись &quot;малозабезпеченими&quot; ??? <br/>Не платити податків , ніде не хотіти працювати , бо ж мала зарплата і отримувати соціалку та субсидії - це стобихівці та інші їм подібні &quot;розумники &quot; вважають СВОЇМ СВЯЩЕННИМ ПРАВОМ . А будувати їхнім діткам школи , дитсадки , медпункти - це вони вважають обов'язком держави ,а не своїм власним
04 Квітня 2018, 12:12
&quot;ОТГ не хочемо&quot;: чого це вони не хочуть в ОТГ, вони хочуть але разом з Тойкутом з тим місцем в яке вони везуть свій ліс. ТОму якщо припустити що Савченко не та людина яку можна шантажувати то можна припустити, щ наведеня ладу з так званим краденим лісом слід чекати на Тойкутських пилорамах які у свій час говорили, що вони свій ліс отримують з Житомира та Тернопіля.)))))))
04 Квітня 2018, 20:15
Хай спочатку легалізують всі пилорами і перестануть красти ліс.<br/>Тоді тільки починати будівництво школи.
05 Квітня 2018, 11:04
&quot;те ,що стобихівці думають і дбають про своїх дітей, це заслуговує принаймі на повагу.&quot; - дбати про дітей - це платити податки і не красти ліс . таким &quot;дбанням&quot; про своїх дітей стобихівці виховують злодіїв і нероб
05 Квітня 2018, 15:22
Репліка, маєш рацію
05 Квітня 2018, 15:24
Але ці люди повинні перестати нищити нашу природу<br/>І хочаби почали сплачувати податки
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром