«Дика практика»: лісівники попереджають про небезпеку спалювання трави

09 Квітня 2018, 21:47
2412

Не застосовувати дику практику спалювання сухої трави, - закликають лісівники Волинського ОУЛМГ.

Весняні прибирання сільгоспугідь у нас, на жаль, досі нерідко завершуються спалюванням сухої трави.

«Дика практика», до якої, між іншим, не вдаються ніде в цивілізованому світі, криє в собі велику небезпеку. Це не лише загибель усього живого, а й провокація пожеж. В тому числі – лісових.

Адже з допомогою навіть легенького вітерцю вогонь із лісогосподарських угідь може легко перекинутися на прилеглі лісові масиви. І тоді є небезпека справжнього лиха. Все частіше у ЗМІ з’являються повідомлення про такі підпали.

Лише днями про такий випадок біля Луцька повідомив на сторінці у Фейсбук начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко. Подібне лихо не оминуло жителів села Гірка Полонка Луцького р-ну. Було повідомлення про підпали безпосередньо у Луцьку. І це лише перші кілька днів весняного тепла…

Люди, котрі заявляють, що випалювання торішньої трави потрібне, помиляються самі і вводять в оману інших. Кожен акт підпалу – це злочин проти світу природи. Разом із тим не варто забувати й про те, що за порушення вимог пожежної безпеки передбачені штрафи. Сума – від десяти (170 гривень) до двадцяти (340 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На посадових осіб накладається штраф від п’ятдесяти (850 гривень) до сімдесяти (1190 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти (340 гривень) до сорока (680 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. А посадовці платитимуть від сімдесяти (1190 гривень) до ста (1700 гривень) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Давайте будемо відповідальними. І цивілізованими.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39