У Камінь-Каширському районі закликають активізувати співпрацю з військкоматом

04 Травня 2018, 10:48
9172

Триває весняний призов на строкову військову службу. За словами військового комісара Камінь-Каширського районного військового комісаріату Сергія Швачка, основним завданням призову є, як і раніше, недопущення зниження якісної характеристики призовного ресурсу, який направляється на комплектування військових частин. Про це йшлося під час наради за участі міського та сільських голів, яку провів голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук 3 травня 2018 року.

Про це повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

– Закликаю органи місцевого самоврядування активізувати співпрацю з військкоматом щодо оповіщення призовників, – наголосив Сергій Євгенійович. – Після того, як громадянину, котрий належить до категорії призовників, вручили повістку, він зобов’язаний прийти у військовий комісаріат у день і час, вказаний у бланку повідомлення. Адже за неявку за викликом до військкомату без поважних причин, ігнорування повістки тощо призовники притягуватимуть до адміністративної та кримінальної відповідальності згідно із законодавством.

– Проводиться складна робота, щоб долучити відповідний мобілізаційний ресурс для строкової служби. Не менш важливо, аби призовники були патріотично вмотивовані. Особи, які проходять строкову військову службу, не потрапляють у зону операції Об’єднаних сил, – зазначив керівник виконавчої гілки влади в районі. – Тож нам усім необхідно відпрацювати чіткий механізм співпраці задля виконання планових державних завдань.

Коментарі
06 Травня 2018, 02:09
Там є по круче люди----це військомат----Приймак,
08 Травня 2018, 04:11
Приймак--це півбіди-в нього такса 500-500 ує--там ще є Нестерук,Сущиха-от ті то по повній ------------щасти рєбятки
10 Травня 2018, 12:54
Я військовий комісар Камінь-Каширського районного військового комісаріату Швачко Сергій Євгенійович. Призначений на посаду 16 лютого 2018 року, мені прикро читати інформацію про працівників нашого військового комісаріату. Шановні мешканці Каменя мої контактні тлф. 0632113150, 0976467997. Прошу вказати конкретні факти зловживань посадовцями військового комісаріату. На сьогоднішній день понад 800 призовників проігнорували Указ Президента та не з'явились у військовому комісаріаті. Це прояви так званого диванного патріотизму та боягузтва. Ми відчуваємо себе в уявній безпеці. Хоча небезпека з'явилася в нашій свідомості і в хибній уяви, що все можна ПОРІШАТИ. У єднанні сила. Відкиньте панічні настрої, не вимагайте хабарі самі та не давайте іншим, виконуйте закони та вимагайте дотримання особистих прав, будьте українцем - патріотом, а не людиною у вишиванці з жовто-блакитним прапорцем.
10 Травня 2018, 15:42
Шановний Сергію Євгеновичу, приємно бачити публічну позицію очільника райвіськкомату, якою Ви відмежовуєтесь від можливих чи надуманих зловживань підлеглих. Разом з тим, названа Вами кількість ігнорувань Указу Президента, а саме понад 800 осіб, є загрозливою для національної безпеки України, якщо її залишити лишень на стадії констатування. Тому, запитання: що конкретного і щодо якої кількості вжито заходів до порушників Законів та Конституції України? Яка реакція місцевих правоохоронних органів, голів сільських рад, інших відповідальних осіб за таку ситуацію у районі? Які конкретні організаційні заходи з даної проблеми спільно з РВК провели райдержадміністрація та районна рада впродовж вашої каденції на цій посаді та яка їх ефективність? І останнє. Які конкретні та ефективні шляхи виправлення ситуації Ви бачите у районі, аби хоча б покинути ряди аутсайдерів з питань призову в області?
10 Травня 2018, 22:15
Відповім стисло. Застосовано весь можливий законний арсенал заходів щоб виправити ситуацію, що сталася. Причини, на мій погляд, що призводять до даного стану справ, я як посадова особа, озвучити не можу. Не всі мої погляди співпадають з офіційною. У населення району, строкова військова служба утотожнюється з придбанням військової форми для солдата, поганим харчуванням строковиків та нестатутними взаєминами. Хоча цього всього у сучасному війську немає. Щоб строкова військова служба була дійсно привабливою потуги військового комісара, голови районної державної адміністрації чи сільських голів замало. Для порівняння. Це непопулярна тема для політиків. Якщо аліменщики були комусь цікаві ми можемо спостерігати вплив на них з боку держави.
10 Травня 2018, 23:57
Для мене дивними є коментарі на рахунок того що і як робиться для проведення призову, якщо основна проблема в тому що хлопці самі не з'являються до військомату! Тут говорилось про взятки, а хто ж їх дає як не самі призовники??? Якщо раніше було соромно в армію не підти, то зараз соромно біля військомату засвітитися! Чому так сталось? Як же боляче дивитися на п'яних молодиків, як соромно чути про те як вони від військових ховаються!!!! А найстрашніше те, що вони цим пишаються!!!!! Невже це і є справжні мужчини? Невже це і є справжні захисники??? Чому всі дивляться на когось і не дивляться на себе??? Треба навчитися відповідати за себе і пам'ятати, що Україна починається з розуміння того, що ти українець! Мужчини, будьте мужчинами!
11 Травня 2018, 01:21
Дякую, Сергію Євгеновичу за відповідь, яка промовиста більше, аніж Ви, мабуть, сподівалися сказати. Я ще повірю, що "...потуги військового комісара, голови районної державної адміністрації чи сільських голів замало." Але подальше Ваше порівняння з аліментщиками, на жаль, зовсім невдале та недоречне. Ви краще б порівняли район з іншими районами Волині в питаннях призову, не кажучи вже за інші регіони. Держава, яка дійсно не допрацьовує, мабуть, для всіх районів однакова? Чи ні? Якщо у Вас, даруйте, така демагогія, то для чого було займати цю посаду, коли "Не всі мої погляди співпадають з офіційною"??? Питання перед Вами стояли прості, як швайка: Скільки справ на злісних "уклоністів" передано до правоохоронців? Які справи розглянули в судах? Чи аналізувала влада мобілізаційні справи у розрізі сільрад тощо? Що, врешті, нового зроблено Вами особисто, аби відбулись якісь зрушення у цьому плані у районі? Відповідь - красномовна, військкомат є статистом! Винуватий Порошенко!
11 Травня 2018, 12:50
Військовий комісаріат далеко не є статистичною організацією. За неповних три місяці від призначення мене на посаду на 920 призовників складено протоколів по ст. 210 Кодексу України про адміністративні правопорушення. По 500 призовникам винесені відповідні постанови та стягнено на користь держави понад 60 тисяч грн. На 4 призовників оформлені документи для притягнення останніх до кримінальної відповідальності за ст. 335. І на цьому я особисто зупинятись не збираюсь. Адміністративна практика буде застосована і в подальшому як до призовників так і до їх батьків, як до власників будинків, які не здійснюють сповіщення своїх дітей у відповідності до ПКМУ №921, так і до сільських голів. <br/>Я хочу сказати, що у військового комісаріату недостатньо механізмів впливу щоб уже сьогодні кардинально змінити стан справ. Хочу Вас завірити, що дозволений спектр впливу на дану ситуацію буде використано, як від переконання так і до примусу. Так я маю особисті погляди на проблему але як посадова особа, покладені на мене обов'язки виконую.
11 Травня 2018, 14:59
Щиро дякую за Вашу працю, яка сприяє зміцненню ЗСУ та законності і правопорядку у нашій державі, та за конкретну відповідь. Власне саме це і хотілося прочитати у коментарі, де Ви намагались &quot;відповіли стисло&quot; ! Розумію і те, що наш Камінь - Каширський район є до певної міри особливим та хитромудрим, як і його влада на рівні району та сіл. В. Сус, очолюючи районну раду в часи Революції гідності, не мав у той переломний час ні сили, ні духу хоча б особисто затаврувати чи відмежуватися від дій центральної влади регіоналів у Києві в питаннях розгону студентів під час їх мирних мітингів, крутого розвороту від обіцяної Януковичем Євроінтеграції . Він, також, не бачив і явних порушень з боку окремих депутатів райради, що тримали тоді за руку сміливіших своїх колег, котрі хотіли проголосувати проти такої сваволі. Це все була тактика хитромудрого вичікування - куди схилиться стрілка й вектор розвитку подій. Перемогли б регіонали та Кремль, думаю, що чимала частина нинішніх очільників району, насамперед чиновники з освіти, ходили б містом в окремі свята з колорадськими стрічками та патретами тих, яких би їм радили. Схожа тактика керівництва районної ради та адміністрації й нині в питаннях призову та мобілізації до лав ЗСУ. Саме ці перші особи району свого часу не дали належної оцінки діям голів сільрад, зокрема, з Черче та Добре, які проігнорували Указ Президента України з даних питань. Тому я розумію, чому Вам так складно забезпечувати цю далеко не просту ділянку роботи, але сподіваюсь, що новий губернатор зуміє навести певний порядок в питаннях дотримання вимог чинного законодавства з порушеної у цьому обговоренні теми. Успіхів Вам у роботі!
17 Травня 2018, 15:26
Коментарі по чистили трохи )<br/>Напишу ще раз, з прізвищами і ситуаціями про призов надсилайте хоя прямо на пошту !) [email protected]
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024