Підріччя: відзначили храмове свято

07 Травня 2018, 15:22
7379

У день пам’яті святого великомученика та чудотворця Георгія Побідоносця, 6 травня, православна громада села Підріччя Камінь-Каширського благочиння відзначила своє храмове свято.

Із благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, святкове Богослужіння очолив благочинний протоієрей Стефан Михалюк, котрий також виголосив проповідь до присутніх. Йому співслужили місцевий настоятель протоієрей Олександр Жовнір і запрошені священнослужителі, – повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

Під час соборної молитви лунали прохання до Господа про мир в усьому світі, добрий стан святих Божих Церков, єднання усіх, за дарування миру Україні, за її воїнів та весь український народ. Також молились за упокій безсмертних душ православних християн, котрі загинули у лихоліття Другої світової війни.

Після служби Божої відбувся традиційний хресний хід навколо храму. У цей день також був звершений чин благословення свійських тварин, коли всі присутні богомольці просили у Всевишнього милості для своєї домашньої живності.




1




 

Коментарі
07 Травня 2018, 23:32
"за наш боголюбивий український народ та за упокій безсмертних душ православних християн, загиблих в роки Другої світової війни": хіба "день пам’яті святого великомученика та чудотворця Георгія Побідоносця" спеціально встановлений в переддень 9 травня щоб:"Під час богослужіння линула спільна молитва". В інший час "воїнів, які захищають цілісність Української держави" які загинули й покояться не треба було пам"ятати у спільній молитві?
08 Травня 2018, 00:17
святий Георгій - άγιος Γεώργιος (грец.) - агіос Георгіос (укр. зв.), Georgious (лат.) , st.George (англ.), Georgia(англ.) - Грузія, тут все зрозуміло. Чому в Україні Юрій-змієборець, а в Московії Георгій Победонососец і був "Юрьєв день", коли відпускали кріпаків, цей день ще звали "Єгоров день" відповідно збереглось і прислів'я "Вот те бабушка и Юрьев день" а також слово "объЕгорить". Відчуваю, але не можу знайти, чому така велика різниця у вимові імені Георгій і Юрій? Може хтось з батюшок має розуміння, або з народознавців чи мовників - поділіться, підкажіть де шукати,
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром