Нагородили медсестру з Каменя-Каширського

11 Травня 2018, 12:29
3575

Напередодні Міжнародного дня медичної сестри у Волинському академічному обласному театрі ляльок 10 травня відбулися урочисті збори з нагоди свята, на яких був присутній голова облдержадміністрації Олександр Савченко. Зокрема, керівник виконавчої гілки влади в області привітав винуватців свята та вручив нагороди найкращим спеціалістам.

Як зазначила ведуча урочистих зборів, в області працює більше десяти тисяч молодших медичних спеціалістів. Тож не дивно, що зал лялькового театру був переповнений медичними сестрами, які щодня демонструють свою фахову майстерність, гуманізм та відданість професії, – повідомляють у відділі інформаційної політики облдержадміністрації.

Розпочали дійство з художнього номеру про медсестринську роботу. Опісля присутні вшанували хвилиною мовчання військового Олега Пушкарука із Нововолинська, який загинув у зоні АТО, а також двох хлопчиків, які померли після пожежі у селі Черемошне Ковельського району.

Всесвітній день медичних сестер – відзначається 12 травня за рішенням Міжнародної організації Червоного хреста є саме в її честь, в день її народження. День, започаткований з моменту об’єднання сестер милосердя з 141 країни в професійну громадську організацію - міжнародну раду медичних сестер. Хоча фактично святу вже більше ста років, офіційно воно засновано тільки в 1971 році.

Далі ж перейшли до урочистої частини привітань та нагороджень. Так, голова облдержадміністрації Олександр Савченко у вітальному слові відзначив, що бував у лікарнях та знає як важлива і складна робота медичної сестри. Також передав вітання від Патріарха Філарета, з яким напередодні вранці мав зустріч.

– Сьогодні в мене день почався із цікавих подій. Тільки повернувся з Володимир-Волинська, де мав честь бути на зустрічі з Патріархом української православної церкви – Його святістю Філаретом. Побував на урочистій літургії і відпросився з прийому, пояснивши, що їду до вас. Він не просто на це погодився, а благословив мене й передав вам вітання і сказав, що також буде молитися за вас, - слова Олександра Ілліча зустріли оплесками, - Як кожна людина, я також бував у лікарнях. Декілька разів переносив операції під наркозом. Тому кажуть, що коли виходиш на цей світ, як правило, в першу чергу, бачиш руки та турботу медичної сестри. Це свята праця, сестра – це все. Це духовне визнання в середині себе, що ти відданий людям. В моєму житті не зустрічалося сестер, яким би я міг зробити критичне зауваження… Вірю, що в цьому залі сидять люди, які віддають. І вірю в те, що вам це воздасться. Хочу побажати, щоби у вас завжди були щасливі очі.

Тож за високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток охорони здоров’я області, активну громадянську позицію, та з нагоди Міжнародного дня медичної сестри Почесною грамотою обласної державної адміністрації та цінним подарунком Олександр Савченко нагородив  Оксану Мицько – сестру медичну операційну (старшу) хірургічного відділення Камінь-Каширської центральної районної лікарні.

По завершенню офіційної частини присутні насолоджувалися концертом, який підготували студенти медичного коледжу.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024