Депутати Камінь-Каширської районної ради вимагають ухвалення Антиолігархічного пакету

13 Травня 2018, 17:23
3572

Депутати Камінь-Каширської районної ради підтримали звернення до парламенту щодо ухвалення Антиолігархічного пакету законів.

У зверненні зазначається, що єдиний шлях подолати олігархію в Україні – це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень.

Зокрема, перераховуються законопроекти, ухвалення яких вимагають від народних депутатів.

"Ці законопроекти спрямовані на підрив самих основ олігархічного ладу в Україні. Необхідно якнайшвидше запустити цей процес, бо часу на бутафорні реформи вже немає - вікно можливостей для докорінних перетворень в Україні закривається, а наслідком залишення олігархів при владі може стати втрата держави." - йдеться у зверненні.



 

 

Коментарі
13 Травня 2018, 21:15
Цікаво, а хто дав "козу", тобто готовий текст, для того аби районна рада ПІДТРИМАЛА звернення до парламенту щодо ухвалення Антиолігархічного пакету законів? Чию політичну силу конкретно у даному випадку підтримали депутати? І де їхня совість порівнювати зарплатню українців, які воюють з Росією, з "крихітною" Естонією, сусідньою Польщею та, навіть, о диво - з Білорусією? Чи уявляють мої земляки естонців, які мають у невеликих селах по кілька десятків незареєстрованих пилорам, де денно і нощно пиляють державний ліс на власну кишеню і не сплачують податків державі? Чи дають собі наші районово/повітові депутати звіт про те, що польські зарплати у великій мірі опираються на самоорганізованість ОТГ, самоврядування ґмін та повітів? Що у період революції, піднятої "Солідарністю" поляки дружно підтримували реформи і перетворення, у т.ч. і методи шокової терапії Бальцеровича, а не стидливо ховали голову у пісок, як це було у період Революції гідності, коли депутати - поліщуки фактично так і не засудили політику Януковича щодо зради євроінтеграції, розгону студентів тощо. Чи повели депутати райради принципову розмову про свою роль та місце у тому занепаді, який зазнав район на фоні інших районів області та обласних показників? Можна називати ряд інших питань, де депутати району займають провальну політику очікування, чекають повернення старої влади, бо як інакше пояснити, наприклад, ситуацію з мобілізацією громад в питаннях децентралізації, їх об'єднання, призову до ЗСУ тощо. Тому, ситуація виглядає так, що в питаннях загальної політики депутати тямляться більше аніж у місцевих і своєю антиолігархічною "петицією" сором'язливо хочуть прикрити грішне депутатське тіло своєї безгосподарності у районі. Мовляв, скільки ми не стараємося, але олігархи все переводять на смарк. З олігархами, олігархією потрібно боротися і то досить жорстко та безкомпромісно, однак і свою колоду у власному оці потрібно бачити чи відчувати. У країні, де йде війна, де окремі перші керівники району очолюють владу більше років ніж Путін Росію, варто не продаватися певній політичній силі, не роздмухувати, як це виглядає, заколот, а проаналізувати детально і покроково свою власну роботу, а тоді вже підміняти народних депутатів, які повинні зняти з себе недоторканність, як обіцяли перед виборами, та прийняти антиолігархічні закони. Надто яскраво з тієї петиції стирчать вуха і коса певних політичних сил, котрі змушені відпрацьовувати своєму господарю давню підтримку... Найнижча зарплата, але ж у Європі, а не у Азії, куди тягнуть нас знову недолугі керманичі, які самі не зробили для її зростання жодного помітного кроку!
13 Травня 2018, 22:43
А як це розцінювати - церковно перебувати під егідою Москви, а зарплати хотіти як в Європі??? Не завелика розчепірка і шпагат в головах районних депутатів?
14 Травня 2018, 19:09
Тут під час німецької окупації (Колківська республіка)) не боялися брати владу у свої руки, а тут під час української незалежності в К-Каширську бояться взяти або принаймі змінити формат влади, маю на увазі створення ОТГ. Питається хто в К-Каширську патріоти. Відповідаю. Немає нікого одна тільки історія яку раз у рік якщо й згадають і то раді попіаритися, а надто вже пан Дмитрук як я собі визначаю.
14 Травня 2018, 21:07
Депутати райради на формування ОТГ не впливають аж ніяк .Це прерогатива сільських і міських депутатів .<br/>Райрада не може примусити сільські ради об'єднатись<br/>вчіть МАТчасть
15 Травня 2018, 00:10
Я вже забув тієї &quot;матчасті&quot; більше, аніж дехто планує собі її пізнати. У тому то й біда, що райці вважають себе мало до чого причетними, окрім вигідних для себе матеріальних благ у вигляді природних та фінансових ресурсів. Хто ж вас, шановні, просить аби ви когось &quot;примушували&quot; об'єднуватись? Та й ніхто ж не має права до примушування, окрім центральних органів влади, якщо не пройде ідея добровільності, адже держава має функціонувати. Однак, хто чи що районним депутатам забороняє проводити роз'яснювальну та організаційну роботу з цих питань? Чи ви всі не проживаєте у місті чи селі? Інша справа, що йде до того, і про це мова ведеться не вперше, що проміжна районна ланка між ОТГ та воєводською владою відмирає за &quot;ненадобностью&quot;, адже цифрові технології дозволяють позбуватися посередництва певного рівня чиновників. А розділити субвенцію шляхом колективної безвідповідальності та прийняти кілька політичних рішень не властивих районному рівню багато тями не треба...
15 Травня 2018, 11:34
Ще прийняли б рішеня про тендер ,ато роками бюджетні кошти на ремонт шкіл ідуть через одних тих самих КонстантаМ і Куників/тільки посміхуються у вуса і прикуплють джипи/-- --проведіть тендер відкрито і прозоро,а не за закритими дверима,а потім з діток збирають гроши на ремонти різні
15 Травня 2018, 12:32
А ви такий сміливий і правильний прийліть на батьківські збори , виступіть із цією пропозицією перед батьками однокласників своїх дітей - і будете вважати себе героєм. А то ж сидите мовчки ,сопете ,платите ,а тут хочете, щоб за вас &quot;приїхав барін і всьо порішав&quot;!
15 Травня 2018, 12:36
Генерувати подібні ідєйки - великого умішка не треба. То самі покажіть свою компетентність перед райрадою ,РДА та іншими - органіуйте ВІЧЕ в Камені , озвучте Звернення до райради з вимогою (?) , а тоді давайте вказівки відмирати чи не відмирати районній раді
15 Травня 2018, 15:20
З ким Віче організовувати, кого скликати на нього? Може тих, що ночами викрутаси на бляхах у центрі міста влаштовують? Чи тих, що проголосували на виборах за псевдопатріотичну партію Корбана - Коломойського, що за олігархічні гроші вставила у ФАПи району кілька пластикових вікон та наобіцяла людям посадити золоті верби вздовж Циру і Стоходу?
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024