Розповіли про соціальний захист атовців у Камінь-Каширському районі

14 Травня 2018, 13:30
2256

Перший заступник голови райдержадміністрації Олександр Михалік провів 14 травня 2018 року щопонеділкову апаратну нараду.

Відтак, розглянули питання про соціальний супровід демобілізованих учасників антитерористичної операції та членів їх сімей, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

Відповідну інформацію озвучив перший заступник начальника управління соціального захисту населення райдержадміністрації Віталій Леонець:

– Станом на 1 травня 2018 року на обліку в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації перебуває 265 учасників бойових дій з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції, захищали територіальну цілісність, незалежність та суверенітет України, з них 17 мають статус «інвалід війни», 8 сімей загиблих воїнів АТО. Згідно із Законом України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» вони користуються пільгами на житлово-комунальні послуги. Щорічно до 5 травня проводиться виплата разової грошової допомоги ветеранам війни за програмою «Щорічна разова грошова допомога ветеранам війни та жертвам нацистських переслідувань». Так, учасникам бойових дій зазначена виплата встановлена в розмірі 1265 грн., інвалідам війни: І групи – 3675 грн., ІІ групи – 3265 грн., ІІІ групи – 2745 грн., членам сімей померлих (загиблих) ветеранів війни – 630 грн., учасникам війни – 500 грн.

За словами Віталія Федоровича, на даний час разову грошову допомогу виплачено 265 ветеранам на загальну суму 355 тис. 200 грн.

Також доповідач зазначив, що на постійному контролі перебуває питання надання соціальної підтримки та соціального супроводу сім’ям учасників антитерористичної операції. Зокрема, в управлінні соціального захисту населення райдержадміністрації 5 сімей отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям, 13 – одноразову допомогу при народженні дитини, 3 – державну соціальну допомогу по догляду за дитиною-інвалідом, 1 учасник бойових дій отримує допомогу по догляду за інвалідом І групи внаслідок психічного розладу, 197 учасникам бойових дій, які брали безпосередню участь у проведенні антитерористичної операції, надано пільгу на житлово-комунальні послуги, 80 сім’ям, де проживають учасники бойових дій, нараховано компенсацію на тверде паливо, 5 сім’ям призначена субсидія, 12 інвалідам з числа учасників антитерористичної операції – пенсія відповідно до чинного законодавства.

Разом з тим, проводиться робота, спрямована на забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників бойових дій та інвалідів війни з числа учасників АТО.

– У районі діє Програма заходів реабілітації військовослужбовців та інших осіб, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції та членів їх сімей на 2017-2019 рік, – додав Віталій Леонець.

Представники медичної галузі району зауважили, що з метою виконання заходів зазначеної вище районної програми відбувається пільгове забезпечення лікарськими засобами за рецептами лікарів цієї категорії населення відповідно до кошторисних призначень, а також здійснюються медичні огляди згідно з планом проведення тощо.

Як повідомила заступник директора – начальник відділу соціальної роботи Камінь-Каширського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Соловей, роботою Центру охоплено 102 демобілізованих учасники АТО та 65 членів їхніх сімей, проведено оцінку потреб у 102 сім’ях, надано 185 інформаційних послуг стосовно розв’язання соціальних проблем.

– Станом на 1 травня 2018 року на обліку в Камінь-Каширській районній філії Волинського обласного центру зайнятості перебувало 6 учасників АТО. Проводиться системна робота щодо забезпечення надання цим особам адресних послуг і сприяння зайнятості, – резюмувала директор Камінь-Каширської районної філії Волинського обласного центру зайнятості Лілія Дзямко.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024