Як обрати мотиваційну книгу на подарунок – корисні поради

15 Травня 2018, 11:00
1674

Здається, той факт, що книга – один із найкращих подарунків на будь-яке свято і без особливої нагоди, уже не піддається сумнівам. Як і беззаперечним є те, що, заходячи вже вкотре у книгарню, можна викласти всю наявну в гаманці суму за нові перекладені видання. Сьогодні українською та російською мовою дедалі частіше видають культові романи від найбільш видатних та відомих авторів, а також перекладають мотиваційну літературу з різних сфер життєдіяльності. Це і бізнес, і налагодження гармонії із собою, і харчування, і стартап, і жіноче здоров'я тощо. Про деякі з таких книжок – у цій статті.

«Життя без обмежень» – це вражаюча книга Ніка Вуйчича. Автор видання – успішний оратор, письменник та бізнесмен із нестандартною історією. Нік народився з фізичними вадами. Будучи людиною без рук та ніг, він відвідав вражаючу кількість куточків на нашій планеті, організував та провів тисячі тренінгів та виступив із чималою кількістю промов перед чисельною аудиторією.

Приклад Ніка Вуйчича – це яскрава ілюстрація того, що успіху можна досягнути попри будь-які перешкоди та негаразди, що трапляються на нашому життєвому шляху. Життя може бути якісним та позбавленим обмежень. Книга входить до серії «True story» та перекладена українською мовою.

Російський психолог, що має 35-річний стаж роботи за плечима, у своїй книзі «Хочу и буду. Принять себя, полюбить жизнь и стать счастливым» розповідає про принципи, якими він сам послуговується в житті та які допомагають йому почувати себе щасливою людиною. У книзі автор розмірковує про родинне життя та стосунки, взаємодію протилежних статей, спілкування з дитиною та проблеми, з якими батькам доведеться зіткнутися, коли їхня дитина досягне підліткового віку; про сенс життя та прийняття себе. Досвідчений психолог розкриває читачам особистий рецепт безперервного щастя, наголошуючи на необхідності займатися тим, що надихає та дарує задоволення, відкидаючи із власного переліку справ та сфер діяльності те, що приносить винятково невдоволення та сприяє розвитку й закріпленню в людини поганого настрою. У виданні знаходимо відповіді на важливі запитання на кшталт: «Як навчитися любити життя?», «Як насолоджуватись кожним днем?», «Як позбавитися стресу, який перешкоджає щасливому життю?» і, зрештою, «Як полюбити себе?». Книга видана російською мовою.

Одним із найбільш популярних видань, що мотивують та розповідають про способи заробітку грошей в умовах оновленого бізнесу з нотками психології, є книга Роберта Кійосакі «Богатый папа, бедный папа». Книга має автобіографічне підґрунтя. Це реальна історія самого автора, де подано розповідь про двох окремо взятих татів: свого справжнього батька (якого автор називає в книзі «бідним татом»), а також тата найкращого друга, що згодом став найближчим наставником Р. Кійосакі у веденні бізнесової справи. Саме другий тато і є за цією історією «багатим татом». Тато самого автора був людиною освіченою, утім небагатим у фінансовому плані. Інший «тато» пройшов «школу життя» й пішов шляхом підприємницької діяльності, перетворившись на успішного бізнесмена.

Книга Р. Кійосакі – обов'язкове видання на полиці поруч із іншими книжками зі самоменеджменту, та надихаючий приклад self-made.

Книжки з переліку можна придбати на сайті Booklya. В асортименті книжкового інтернет-магазину також можна знайти й інші приклади мотиваційної літератури.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024