Під час візиту на Камінь-Каширщину Савченко «отримав велику дозу песимізму»

15 Травня 2018, 16:17
Олександр Савченко 3424
Олександр Савченко

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко поділився враженнями від робочої поїздки до Камінь-Каширського району. За словами посадовця, він набрався песимізму.

Про це він повідомив 14 травня під час відвідин луцького ЦНАПу, – пише ВолиньPost.

«Вчора за весь день я отримав велику дозу песимізму, хоча й не маю права його отримувати. Але реально депресивний регіон – школам багатьом за 100 років. Те, що діти навчаються в 2-3 зміни – це ще нічого не значить. Але 10-класники сидять за партами для 5-класників», – сказав посадовець. Тому діти, які навчаються в таких умовах, майже гарантовано згодом мають проблеми зі спиною.

Однак завершив Савченко на позитивній ноті – мовляв, візит у ЦНАП дозволив йому повернути оптимістичний настрій.

Коментарі
15 Травня 2018, 21:09
Мінєти треба усіх. То начальство не в один рік сформувалось. То збиралось роками, входило під шкіру у свідомість, перейшло в стан рефлексії. Рефлексії, яку можна побачити в кланах, мафіях, «сім’ях». Народ для них – сміття, або гумус, на якому можна жирувати. Так думали їхні предки з райкому, виконкому і комедішоу – районної та прилеглих рад. Нащадки страху геть не відають. Тому – мінєти всіх і чим швидше. Тим, що то не є важко. Немає потреби порушувати Трудовий Кодекс. Уважно переглянути фінансові папери і можна викликати конвой.
15 Травня 2018, 23:45
Ментяра-Фрунцуз вже "накерував" і цей "накеруе".Заробить бабла на Волині і знову на Киів,вони там живуть в іншому часовому вимірі і ім глибоко начхати,що відбуваеться в районах,а наівні полішуки думають,що за них хтось вирішуватиме проблеми.Недолугі керівники район добили ,а "сра...ий" земляк-гунчик похоронив.
16 Травня 2018, 00:23
Дивний у вас пісімізм. Якийсь на межі з істерикою. Полішуки вже давно не наївні. Наївність втрачено з початком поїздок на заробітки. Відтоді мають вони в десь все це начальство, як начальство їх. Проблема в іншому – для полішука своє закінчується за парканом. Він традиційно думає, що вулиця і все інше, то не його, що воно чиєсь. А за чиєсь душа не болить, навіть якщо тим чієсь користуєшся. Керівники районні не є недолугими, вони думають так само, як народ - все, що за межами їхнього подвір’я є чиєсь, тобто належить Гунчику. Керівник від пересічного відрізняється тим, що не їздить на заробітки, бо бере з посади. Гунчик (це не про конкретну людину, а про породу людей) думає так само, як місцеве керівництво і місцевий народ, тому весь час не помічав убогість місцевих шкіл, так само, як місцеве керівництво, місцеві вчителі, місцеві батьки учнів й самі учні. На думку аборигенів - школи має будувати Президент, якщо не Прем’єр-міністр. Правда, не всі знають, що в Україні є така урядова посада. Тож тільки собі уявіть, місцеві разом з місцевим керівництвом досі не второпали, що школи потрібні не Президенту і навіть не обласному губернатору, а їхнім дітям. Садочки потрібні їхнім дітям. Лікарні, дороги, водогони потрібні не керівництву, а їм самим. Тому не треба звертати на франко-савченків, а на себе через дзеркало частіше заглядати.
16 Травня 2018, 01:33
З Ваших вуст виходить, що нехай і надалі керівники всі рівнів розкрадають державні кошти, а народ школи, лікарні, дороги, водогони будуе за гроші зароблені на заробітках.
16 Травня 2018, 02:22
З моїх вуст такого не було. Але якщо вам так хочеться, то керівники всі рівнів успішно розкрадають державні кошти, бо народ вважає, що це не їхні кошти, а державні, а значить державні керівники усіх рівнів мають на них законне право. Бо якби було не так, то не було в народі певної кількості народу, який дуже хоче посаду отримати і наполегливо критикує чинних керманичів через заздрість, що чинні керманичі мають доступ до державних коштів. Звідки ці кошти народ не знає. А ті, що знають, переконані, що всі кошти привозять з Києва. Місцеві можновладці ці народні ілюзії не розвіюють, бо це полегшує процес незаконного привласнення «державних коштів». А насправді, шановний пісімісте, державних коштів немає, окрім тих, які зароблені державними підприємствами та тих, які призначено органам державної влади та інститутам національної безпеки. Є державний бюджет, який складається з народних коштів – переважно грошей платників податків. Є місцеві бюдежити, яки формуються в той самий спосіб. Як тільки ви з народом про це довідаєтесь і почнете з цього приводу думати, то у вас може з’явитись бажання зайти на один дуже цікавий загальнодоступний сайт - E-Data, в якому міститься, принаймні має бути вся інформація про рух бюджетних коштів – району, міста, кожної державної установи, та кожного села. Але якщо ви не в ладах з Інтернетом, то можете написати, скажімо, міському голові звернення, і, скориставшись законом «Про доступ до публічної інформації», запитати в нього з яких джерел і в яких кількостях формувався бюджет міста, наприклад – за останні три місяці, і на що і з чиєї ініціативи пішли бюджетні кошти. Як тільки народ, принаймні його пісімістична частина почне цікавитись такими бюджетними питаннями – красти стане в рази і рази важче. Дивись і почнуть таки будувати нові школи.
16 Травня 2018, 13:09
Побачивши школи району, Савченко «отримав велику дозу песимізму». Чуттєва натура. Хай бере приклад з місцевих політиків. Народний депутат Констанкевич, заодно педагог – не отримала, бо мабуть не помітила. Політичні лідери політичних утворень – не отримали. Місцеві депутати – не отримали. Місцеві голови – не отримали. Дунайчук – живий, здоровий і готовий до виконання. Висновок – в головах перелічених, після Савченка, убогість є нормою. То яку країну вони можуть побудувати та підтримувати??? Словом, видно пана по халявах.
16 Травня 2018, 13:39
Майже в десяточку Ви втрапили зі своїми роздумами та тлумаченням причин і наслідків нашого злиденного життя. Хіба, з Вашого дозволу, троха уточню, оскільки оте сокровенне: "Так думали їхні предки з райкому, виконкому і комедішоу – районної та прилеглих рад.", малувато заглянуло у ретроспективу. Полішуки, як і решта українців, давно не були господарями поза межами, як справедливо підкреслено, свого "плоту"/забору/обійстя. Ними завше керував той чи інший зайда, як не один окупант, то інший. Навіть тих, що дивом "пробилися крізь асфальт", як весняна трава у тріщинах дороги, так і тих загребли на Сибір чи знищили на місці. Тому мінєти шило на мило, це все одно, що мінєти Президентів з Прем'єрами не змінюючи правил гри і не відчуваючи того, що саме територіальні громади є джерелом влади на місцях, а нагору вони делегують лише ті свої повноваження, які, на їх думку, доцільно концентрувати у загальнодержавних руках. Тому, якщо люди, їх лідери на місцях, не можуть прочитати та ЗРОЗУМІТИ прямих своїх повноважень з Конституції, то вони й поготів не розберуться зі справді цікавим сайтом - E-Data. Так живе весь світ, так розпочали/відновили своє урядування нещодавно поляки, прибалти та інші. Навіть колгоспи колись задумували з такою формою "управління", що буцімто кожен колгоспник має право голосу і може управляти своїм життям і заробітками. Щоправда у ці "кібуци" тут же призначили своїх комісарів. Відтак, людям на місцях, поліщукам на нашій рідній землі варто прислухатися до Ваших порад, зрозуміти, що моє/наше/громадське навіть за плотом і реальна влада у наших руках, яка реалізується через територіальні громади, через вибори та зміну лідерів з числа своїх людей. Перші паростки у районі вже є - це облаштування ставів у Полицях, у Гуті-Камінській, благоустрій у Воєгоще та інших селах району. Доки люди не зрозуміють, що потрібно брати у руки не ліс, пісок та інше майно!!!, а владу у цілому, доти нічого у них господарського у головах не проснеться та не проясниться, і ніяка Юля/Петро/Анатолій/Олєжка зі своїми хитрощами нам не допоможуть...
16 Травня 2018, 23:54
Не маю чим заперечити. Хіба що додати. Усе має етапи чи то коліна розвитку. Коліно перше – просто брутально помінєти. Але при цьому людям чітко, може за допомогою конвою та вироку в районному суді, бо на те є підстави пояснити за что? Коліно друге – почекати від нових органів місцевого самоврядування, регулярно нагадуючи, що таки варто працювати, а не косооку зі швейцарцями рекламувати. Коліно третє – побачити, як зза паркану полішук суне на свою землю та починає до Верховної ради обирати собі слуг, згадавши заповідь – не сотвори собі кумира з красно запропонованого лайна.
Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024