Кір на Камінь-Каширщині не відступає

17 Травня 2018, 09:31
2516

Лікарі-епідеміологи продовжують проведення нагляду за захворюваністю кором в області. З метою встановлення джерела інфекції, визначення границь вогнища та виявлення контактних осіб здійснюється епідеміологічне розслідування кожного випадку захворювання як у сім’ї так і в організованому колективі.

Ситуація із захворюваністю на кір продовжує залишатися напруженною. За останню добу в області зареєстровано 15 випадків кору: м. Ковель – 9, Любомльський район – 2, Камінь-Каширський район – 1,Турійський район – 1, Ковельський район – 1. Зареєстровано перший випадок кору в Ратнівському районі, с. Гута. Захворіла доросла особа, котра перебувала в контакті з хворим у Ковелі, – інформує Волинський обласний лабораторний центр.

Отже, на сьогодні лише на території Любешівського району не зареєстровано жодного випадку кору.

Серед захворілих 7 дітей та 8 дорослих. 

В області вже зафіксовано 614 хворих на кір. Найбільше випадків у Турійському, Ковельському, Камінь-Каширському районах, містах Ковелі та Володимир-Волинському. З початку року зареєстровано 38 спалахів кору, з них 19 в загальноосвітніх школах (50%), по 2 в дитячих навчальних закладах і середніх учбових закладах (5,5%) та 15 в побуті (40%).  

Найбільшу кількість спалахів зареєстровано в м. Ковелі,  уражено 77%  шкіл міста (10 із 13), де  фіксують від 3 до 21 захворілих. З метою стабілізації ситуації з кору продовжується здійснення необхідних профілактичних та протиепідемічних заходів.

Єдиним захистом проти кору є щеплення. Якщо вашій дитині виповнився 1 рік, 6 років, або якщо вона пропустила свою дозу вакцини, негайно надолужуйте. В даний час на Волині наявна достатня кількість вакцини Пріорикс Бельгійського виробництва. Вона дозволена до використання в країнах Європейського союзу і її якість підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я.

Протипоказання — вагітність або алергія на вакцинацію в минулому. Лише висока температура (вище 38°C) чи серйозне захворювання є приводом відкласти щеплення. Якщо ви або ваша дитина невакциновані, і ви підозрюєте, що могли контактувати з потенційно хворим потрібно негайно звернутись в поліклініку для проведення щеплень. Чим швидше — тим краще.

Пам’ятайте! Кір легше попередити ніж лікувати.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024