Камінь-Каширщина: колишній безробітний розвиває малиновий бізнес

17 Травня 2018, 14:47
2764

Житель Камінь-Каширщини, учасник проекту «Зимова агрошкола», Володимир Цап переконаний, що ягідництво оптимальний шлях до розвитку рослинництва в нашому регіоні.

Нещодавно на базі Луцького міського центру зайнятості відбулися офіційні підсумки освітнього проекту «Зимова агрошкола», який упродовж 2008-2018 років реалізовували у межах області, - інформує Камінь-Каширський центр зайнятості.

За 10 сезонів існування школи майже 2 тис. волинян започаткували власну справу.

Проект покликаний знизити рівень безробіття серед жителів сільської місцевості, яких серед усього населення – 47%. Окрім того, у такий спосіб фахівці прагнуть підвищити якість сільськогосподарської продукції, аби наблизити її до європейських стандартів, застосовуючи при цьому сучасні методи і техніки роботи, намагаються допомогти у правильній організації та веденні особистого селянського господарства, започаткуванні власної справи.

Аби показати, що «Зимова агрошкола» - це справді потужний ключ до успіху та економічного розвитку області, на захід запросили випускників проекту, які презентували свою продукцію та розповіли, із чого розпочинався їхній шлях. Розмаїття кольорів, багатство смаків виготовленої продукції (меду, полуниці, малини, яблук), різнобарв’я квітів та інших рослин не могли не тішити, адже усе це – результат нелегкої роботи мотивованих волинян, які підтверджують: розвиток малого краю, а відтак і України – у руках кожного з нас.

Наш район представляв Володимир Петрович Цап – колишній безробітний, учасник проекту «Зимова агрошкола» та польського проекту «Підтримка україно – польських ініціатив щодо розвитку садівництва та ягідництва у Волинській області», неодноразово був консультантом на заходах.

Щоб чимось в житті займатися, необхідно мати мрію, бажання. У Володимира Петровича мрія втілилися, сьогодні він займається вирощуванням малини, знаючи, що ягідництво оптимальний шлях до розвитку рослинництва в нашому регіоні.

 


 

 

 

Коментарі
18 Травня 2018, 00:04
Це не колишній БЕЗРОБІТНИЙ , а колишній сільський голова с. Осівці
18 Травня 2018, 11:29
Цеж попередник Михалика-аптекара,і Цап виплату немаленьку отримав з біржи на підприємництво
19 Травня 2018, 10:30
В стилі радянської пропаганди вішають лапшу. Хтось з безробітних може отримати землю 2 гектари, як це прописано в земельному кодексі? Укропи зробили все щоб український безробітний пер до Польщі, а про бізнес тут забув. Автору треба зауважити, до реалій життя це має далеке відношення.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024