Децентралізація по-камінь-каширськи: одні визначаються, інші – погоджуються об’єднатися з усіма, хто пропонує

18 Травня 2018, 17:20
2724

На Камінь-Каширщині відбулася низка громадських слухань, присвячених реформі місцевого самоврядування.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування.

Власне, йдеться про ініціювання Сошичненською і Тойкутською сільськими радами утворення об’єднаних територіальних громад. Питання обговорювалися у сільських радах Качин, Стобихівка та Карасин.

У громадських слухань узяли участь радники Волинського центру розвитку місцевого самоврядування і заступник голови Камінь-Каширської РДА Інна Бігун.

Відзначимо певне «потепління» у сфері децентралізації у Камінь-Каширському районі, де донині не створено жодної ОТГ. Присутні під час громадських слухань уже почали брати участь в обговорення питань децентралізації, зокрема, цікавляться перспективами та проблемами розвитку громади, але відповідальності для прийняття рішень, на жаль, ще не вистачає.

У підсумку жителі громади громада сільських рад Качин, Личини залишилися не визначеними в своїх рішеннях, Стобихівка (лише слухання у Стобихівці – ред.) дали згоду на об’єднання із Тойкутом.

А ось Карпилівка, Карасин на слуханнях дали згоду обом ініціаторам об’єднання.

Тепер остаточні рішення приймуть сесії відповідних рад

Нагадаємо, що 23 травня у Камінь-Каширському будинку культури відбудуть дебати, присвячені питанню децентралізації.

Коментарі
19 Травня 2018, 01:39
Чому нині Стобихівка і майже весь Карасинський кущ лине до Тойкута - зрозуміло, туди тепер здають ночами зрізаний незаконно ліс. А як то ся скінчит, як кажуть гуцули, то що у Тойкуті можна ще знайти корисного для такої потужної громади, яка є навколо Карасина? Карасин і сам спроможний об'єднати навколо себе людей, а ще прокласти дорогу до Вібзира і най ся сховают ті тойкутчани зі своєю нещасною залізницею для відправки палетів...
19 Травня 2018, 12:23
"цікавляться перспективами та проблемами розвитку громади, але відповідальності для прийняття рішень, на жаль, ще не вистачає.": перспективи та проблеми розвитку громади не можуть бути поза єдиним центром розвитку. В нашій ситуації цим центром може бути тільки Камінь-Каширський. Говорити про те, що Тойкут наприклад може бути перспективним центром розвитку це говорити безвідповідально оскільки перспектива розвитку впирається в регіон. Кілька сільських населених пунктів не дають такої перспективи оскільки у Них мало ресурсів. Зрозуміло що в деякій мірі Тойкут має якусь перспективу оскільки бачимо що його бюджет й він однозначно дає плюси але говорити в перспективу на десять-двадцять років не має можливості. Чому ми не говоримо про перспективу до Ковеля для того самого Тойкута, а через те, що сам Тойкут не бачить себе у тому проекті, оскільки Тойкут майже такий самий за складом що й навколишні сільські населені пункти. Тому центр притягнення цих сільських населених пунктів разом із Тойкутом має стати Камінь-Каширський який через деякий час отримає усі важелі для власного розвитку та навколишніх населених пунктів разом із Тойкутом. Тому Тойкуту радше краще подумати куди йому самому слід рухатися, а не бовтатися по-між Сошично та тим центром куди йому "приписали". Ми не будемо тут в прострації розказувати що таке перспектива для Камінь-Каширська та інших оскільки ця сторінка не представляється таким щоб вести цю розмову. Ми в інший раз заведемо про це розмову й будемо говорити.
19 Травня 2018, 12:36
Відчувається, що у Вашій нелегкі справі коментування врешті з'явився якийсь утаємничений "редактор". Текст, чи не вперше, логічний, має розділові знаки та зміст. Якщо це укропівська допомога, то вже добре, є хоч якась користь від нього, а якщо онуки-школярики - це вже подвійна радість ))
19 Травня 2018, 13:57
"з'явився якийсь утаємничений "редактор": я також познаймився б з моїм таємничим "редактором" але про те якщо Ви говорите про моїх онуків-школяриків то очевидно, що Ви про мене абослютно нічого не знаєте, а отже і про моїх друзів "укропівців". Потім говорити чи розмовляти з "укропівціми" чи з "радикалами" або "бютівцями" зі "свободівцями" та іншими подібними особами на Ваший книп то як для мене це не вада для громадянина, це скоріше всього говорить про те, що людина є нормальною та абсолютно адекватною у своєму світоприйнятті. Хіба що Ви думаєте для себе що з "укропівцями" або з іншими собі подібними не слід розмовляти то це говорить скоріше про Ваше світоприйняття і не на Вашу користь як для мене.
19 Травня 2018, 15:16
А чого все сприймати як кпини? Якщо нормально, уважно, грамотно написаний коментар, то виникає питання - чому так не писати постійно? Може є якісь інші причини?
20 Травня 2018, 00:11
"В нашій ситуації цим центром може бути тільки Камінь-Каширський." Каменю,якщо центром залишити К-К. ,то навіщо така реформа,яка нічого не міняє,бо р е ф о р м а - і є зміни.Нехай на початку ці зміни будуть не зовсім виправдані,але обєднуватись навколо К-К. -це не реформа,це - консерватизм.
20 Травня 2018, 02:20
По коментарях видно що к-к Ка шайка сус ... не хоче здавати позицій, певно буде не так алеж час покаже
20 Травня 2018, 14:11
Укроп адекватні? Не смішіть
20 Травня 2018, 22:41
"Каменю,якщо центром залишити К-К. ,то навіщо така реформа,яка нічого не міняє,бо р е ф о р м а - і є зміни": ніхто не говорить щоб Камінь-Каширський був єдиним центром ОТГ на весь район. Ви або Мене не зрозуміли, не зрозуміли або я адекватно ВАм не доніс моїх ідей. Скоріше всього що та думка якою я тут поділився з Вами не адекватно Вами розуміється. Центр у Камінь-Каширську це не той центр який є сьогодні і не той який мусолиться скрізь як єдиний центр ОТГ та власне Камінь-Кашиський ОТГ. Я маю на увазі єдиний центр як економічний, політичний центр розвику РЕГІОНУ. Поняття регіону це більше ніж поняття майбутніх ОТГ. У цьому регіоні мають бути основні схеми економічного та політичного розвитку краю. Закриватися по квартирах яким сьогодні називають ОТГ нічого не вийде оскільки окремо взятий ОТГ не зможе адекватно виживати у цьому непростому світі. Камінь-Каширський має залишитися локомотивом для інших та усіх зокрема. Окремо взята "пилорама", "бар" чи подібне десь в якомусь ОТГ це не вихід економічного зростання регіону.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024