Делегація від Камінь-Каширщини взяла участь у роботі Госпітальної ради Ковельського госпітального округу

19 Травня 2018, 12:15
3137 Джерело: http://prokovel.com

Відбулось перше засідання Госпітальної ради Ковельського госпітального округу.

Нагадаємо, що  до його складу входять заклади охорони здоров’я, що надають вторинну (спеціалізовану) медичну допомогу і розміщені на території міста Ковеля, Камінь-Каширського, Ковельського, Любешівського, Любомльського, Ратнівського, Старовижівського, Турійського та Шацького районів. Про це пише сайт Ковельської міської ради.

Усі органи місцевого  самоврядуввання делегували до Госпітальної ради своїх представників. Загалом – це 60 осіб. Від нашого міста за рішененням сесії у дорадчому органі працюватимуть: 

  1. Сус Віктор Іванович – голова районної ради;
  2. Дунайчук Валерій Савович – голова райдержадміністрації;
  3. Потягайло Людмила Адамівна – головний лікар центральної районної лікарні;
  4. Долюк Іван Петрович – заступник головного лікаря центральної районної лікарні;
  5. Журавльова Антоніна Олександрівна – головний бухгалтер центральної районної лікарні;
  6. Велимчаниця Надія Іванівна – депутат районної ради.


 

Організаційне засідання Госпітальної ради провів Ковельський міський голова Олег Кіндер. Також у ньому взяв участь начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк. Нинішню зустріч було присвячено формуванню керівного складу дорадчого органу.

 Головою  обрано Олега Самчука, головного лікаря Ковельського МТМО, його заступниками стали - Михайло Бегаль,  головний лікар Ратнівської ЦРЛ та Володимир Дибель, генеральний директор ТМО Любомлького і Шацького районів, секретарем - Валентина Романчук, начальник фінансового управління виконавчого комітету Ковельської міської ради.

Сформовано робочі групи  з розроблення Регламенту і Положення  та плану розвитку Госпітальної ради.

Присутні ознайомились з роботою Ковельської лікарні. Про успіхи колективу, нововведення, запровадження сучасних методів діагностики та лікування, оновлення відділень розповів Олег Самчук.

Варто сказати, що за підтримки міської влади за останні роки у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні введено в дію кисневу станцію, реконструйовано хірургічне, отоларингологічне, приймальне, інфекційне, кардіологічне відділення, відділення гемодіалізу, біохімічну лабораторію,  приймальне відділення у пологовому будинку та шкірно-венерологічне і амбулаторію сімейної медицини №2.

Також для потреб закладів охорони здоров’я придбано чимало нового сучасного медичного обладнання.

Спеціалісти з інших районів зауважили, що Ковельська лікарня на сьогодні не поступається обласній.

Олег Кіндер та Ігор Ващенюк побажали Ковельській Госпітальній раді успіхів та реалізації усіх задумів. А її голова Олег Самчук пообіцяв, що вони докладуть максимум зусиль, аби своєю роботою, конкретними справами  показувати приклад усім іншим госпітальним округам України.

 

 

Коментарі
19 Травня 2018, 17:02
"Варто сказати, що за підтримки міської влади за останні роки у Ковельському міськрайонному територіальному медичному об’єднанні введено в дію": Нас цікавить передусім що у Нас в Камінь-Каширську буде і на скільки зменшеться чи збільшиться фінансування цієї галузі. Нас взагалі не цікавить що буде у Ковелі, оскільки до Ковеля їхати близько 60 кілометрів, а потім від Любешова та інших населених пунктів більше 110км. Як це хворому на сердечний приступ наприклад або ті хто мусить прийняти гемодіаліз буде їздити до Ковеля. Потім той гемодіаліз який є Камінь-Каширську його очевидно, що закриють оскільки тепер вони мають у Ковелі? Нас цікавить передусім передусім розвиток галузі в інших районах які розташовані більш як на шістдесят кілометрів, а не те що розташоване у Ковелі.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024
17.03.2024