Оленине: відзначили храмове свято

21 Травня 2018, 15:36
5249

У селі Оленине Камінь-Каширського благочиння урочисто зустріли гостей престольного свята – єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, численних священнослужителів Волинської єпархії, які завітали сюди, щоб розділити радість святкової молитви небесному покровителю громади – преподобному Іову Почаївському.

У цей день Православна Церква згадує пам’ять праведного Іова Многостраждального, тому 19 травня християни також вшановують преподобного Іова Почаївського, який прославив Православ’я в Україні через багато століть після біблійного праведника, – повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ.

З нагоди престольного свята у храмі на честь преподобного Іова Почаївського була відслужена Божественна літургія архієрейським чином. Владика Нафанаїл привітав громаду та звернувся до присутніх з проповіддю, розповівши про подвиги та великий спадок преподобного ченця, котрий став на захист Православної віри в Україні в часи гонінь.

Цього дня єпископ Волинський і Луцький також вручив кілька нагород священнослужителям Камінь-Каширської округи. Настоятель храму села Оленине священик Олександр Кулюк та священик Петро Антончук (село Житнівка) отримали право носити палицю за Богослужінням, протоієрей Віктор Пащук був нагороджений митрою.

Віряни подякували архіпастирю за звершену службу Божу, усім гостям – за розділену радість від спільної молитви у день престольного свята.














 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024