Озвучили нові засади функціонування кредитного реєстру в Україні

24 Травня 2018, 09:06
1266

Національний банк України визначив організаційно-правові засади функціонування Кредитного реєстру НБУ, які вступили в дію з початку травня 2018 року.

У Положенні визначено наступний порядок: надання банком та Фондом гарантування вкладів фізичних осіб (стосовно неплатоспроможних або ліквідованих банків) інформації до Кредитного реєстру та видалення інформації з Кредитного реєстру; отримання інформації з Кредитного реєстру банками, а також фізичними і юридичними особами; ведення реєстру запитів банків, заяв фізичних або юридичних осіб до Кредитного реєстру.

Нацбанк України зазначає, що Кредитний реєстр НБУ – це елемент системи обміну інформацією необхідною під час проведення банками кредитних операцій. Його головна мета: забезпечення своєчасної та зваженої оцінки банками кредитного ризику, що сприяє зниженню частки проблемних активів та посиленню фінансової стійкості банківського сектору.

Завдяки прийняттю закону про пом'якшення умов кредитування у мікрофінансових організаціях, доступним та швидким варіантом отримання позики стали кредити онлайн в Україні.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39