В районі оголошено тендер на організацію харчування школярів

13 Квітня 2016, 14:00
3076

Оголошено тендер про проведення відкритих торгів на надання послуг з харчування дітей, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на території радіоактивного забруднення Камінь-Каширського району. Повідомлення про це розміщене на офіційному сайті райдержадміністрації та у Віснику державних закупівель, -- повідомляє polissia.net.

Тендер на харчування дітей у чорнобильських районах вперше проводитиметься на районному рівні. Раніше це була компетенція Мінсоцполітики України, а згодом – обласного департаменту соціальної політики. Однак, через те, що завжди було багато звинувачень у непрозорості та закорумпованості процедури, вирішення питання харчування дітей зрештою передали безпосередньо на місця. Отож у лютому Кабмін прийняв відповідну постанову і місцеві державні органи взялися до роботи.

Як повідомив заступник начальника управління соціального захисту населення РДА Віталій Леонець, управління вивчило середні роздрібні ціни в районі на продукти харчування, зафіксовані відділом економіки райдержадміністрації, та на основі доведених міністерством кошторисів оголосило тендер.

Наразі відомо, що на кону понад 43 мільйони гривень, які передбачається витратити на харчування школярів Камінь-Каширщини цього року. Однак, ще до завершення навчального року залишилося півтора місяці. До того ж треба витримати всю процедуру проведення відкритих торгів. Тож можна говорити про те, що “з’їдять” діти не всі мільйони. Але батьки сподіваються, що цьогоріч проведення тендеру не викличе ні в кого навіть підозр на необ’єктивність, і ніхто оскаржувати в суді його результати не буде. Тобто, якщо все пройде гладко, то з нового навчального року, з вересня, дітей почнуть харчувати за державні кошти.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024