«Новий курс» Тимошенко змінив формат політики

21 Червня 2018, 17:19
Юлія Тимошенко 1624
Юлія Тимошенко

Ініційований Тимошенко форум «Новий курс України» кардинально відрізнявся від усіх політичних заходів, що до цього організовували політики різних таборів насамперед тим, що закликав до публічної дискусії та обговорення програми, як змінити країну, зробити її успішною, а її громадян – заможними та щасливими.

Експерти зауважують, що такий формат є новаторським, як й ідеї, що лунали з вуст Юлії Володимирівни та учасників форуму. Політолог Сергій Биков зазначає, що Тимошенко зуміла поєднати дискусію з експертним і громадським обговоренням проблем українського суспільства:

«Вперше на такому заході не партійці направляють у маси гасла загального «покращення», а самі вбирають ідеї експертів та громадських активістів. Є шанс, що вперше рівень політичної дискусії буде сконцентрований на конкуренції програм, і нині Тимошенко в цьому перша», – заявив Биков.

У Форумі взяло участь кілька тисяч учасників. Серед них – перший президент України Леонід Кравчук, політики, народні депутати різних скликань, представники церкви, митці, політичні та економічні експерти, дипломати, відомі фахівці у різних галузях: від охорони довкілля до нанотехнологій.

На думку політичного експерта Анни Бикової, саме об’єднання на одній платформі громадян з діаметрально протилежними політичними поглядами стало ключовою ознакою Форуму. Про це експертка написала на своїй сторінці у соцмережі Facebook:

«Тимошенко зробила неможливе: зібрала на цьому майданчику тих, хто в інші часи не сів би за один стіл».

Подібну точку зору висловив й інший учасник заходу – політичний експерт Денис Гороховський. Він вважає, що Тимошенко створила новий політичний тренд, оскільки далеко не кожний політик має сили та сміливість запрошувати на свій захід не тільки своїх однодумців, а й опонентів.

 

 

Велике враження на експертів справив той факт, що всі вони напередодні форуму отримали особисті іменні запрошення з підписом Юлії Тимошенко. Багато з них ділилися у Фейсбуці світлинами із запрошеннями та радили іншим партіям змінювати формати партійних зборів на користь відкритого спілкування.

Серед них голова Інституту публічної політики та консалтингу ІНПОЛІТ Сергій Биков. Він назвав проведення форуму «Новий курс України» унікальною ініціативою: «Цей форум – вихід на новий технологічний рівень. Ще ніхто з політиків не ініціював широкого експертного та громадського обговорення стратегії розвитку країни. Цей хід Юлії Тимошенко підтверджує, що вона залишається єдиним стратегічним політиком в Україні».

Окремо слід зазначити, що лідерка «Батьківщини» знаходилася на форумі впродовж усього дня та особисто модерувала усі експерті панелі. Це не залишилося поза увагою учасників форуму та запрошених експертів. Політичний експерт Василь Вакаров так прокоментував цей факт:

«Дві речі: присутність лідера (від початку й до завершення форуму) та участь лідерів громадської думки та експертів зробило цей форум відмінним від інших, які я відвідував раніше».

Коментарі
22 Червня 2018, 01:52
Прем'єр міністр Тимошенко мала найбільше збільшення фінансів для України, багато змін і майже всі позитивні, а не помиляється той ,хто нічого не робить
22 Червня 2018, 02:07
Коли на початку 90-х минулого сторіччя литовці, естонці, латиші, поляки, чехи активно запроваджували в своїх країнах економічні та політичні реформи, Юля Володимирівна займалась продажем нафтопродуктів. Заробила непогані гроші, на той час рівень життя в Україні впав в рази. Коли в середині двохсотих грузини взялись за реформи, завдяки яким Грузія сьогодні непогано виглядає, Юля Володимирівна боролась за владу, організовувала коаліції проти Ющенка. В результаті цього політичного безладу було провалено всі початкові реформи, рівень корупції сягнув макропоказників, і народ проголосував за Януковича. Тепер «новий курс». В чому новизна? Що іще вона може вигадати?
22 Червня 2018, 10:26
Є таке явище в природі, як пристосування до навколишнього середовища для власної вигоди - мімікрія, в 90 коли тренд<br/> грабувати, вона грабує, коли капіталу накопичили пора до влади діставатися, коли війна, то на щиті з Савченко до парламенту. Де межа підлості і цинізму, нікому не відомо.
22 Червня 2018, 11:49
Справжня Шляхта давно сказала своє ФЕ старій шахрайці в політиці. А юлеботи під чужими ніками паскудять і далі. А тепер про &quot;рятувальни&quot;. Де бере мільйони ця політична бабця на свої численні рекламні та політологічні штучки? Як людина, котра згідно декларації є бомжом, бідняком, не має ні кола, ні двора, дати пораду українській нації щодо чесного, справедливого та європейського облаштування свого майбутнього! Не може брехлива, не чесна людина стати лідером свого народу!
22 Червня 2018, 11:55
Новизна може бути лише у виведені з українського політичного поля популістів, які дурять народ, обіцяючи йому все вже на другий день після виборів. Вірити популістам – це те саме, що вірити у можливість вилікувати рак свяченою водою. Українцям потрібна економічна свобода. Необмежена чиновниками можливість підприємницької діяльності, закони на підтримку бізнесу. Кожен повинен мати можливість стати багатим. Працюй і багатій. Багатство, статки від праці людини, а не від «турботливих» політиків.
22 Червня 2018, 13:27
А обіцяти закінчити війну за два тижні, продати Ліпецьку фабрику, а також простим громадянам &quot;жити по-новому&quot; - це не популізм? Може, й не популізм, зате дога локшина на вуха народу. Народ вже скуштував, як це &quot;жити по-новому&quot;. А ще &quot;новіше&quot; буде, якщо підвищать ціну на газ до 11 тис. грн. Отоді буде весело!
22 Червня 2018, 17:51
Хіба Ваша Богиня покаялася і повернула награбоване ? Пошиттям рукавиць заслужила умовно-дострокове звільнення і знову стала чесною людиною ???
22 Червня 2018, 19:47
Я так розумію у вас батарейки сіли. Війну починав не Порошенко і не Україна. Тому не варто «фантазувати». Порошенко не обіцяв її закінчити за два тижні. За два тижні можна просто здатись ворогові. Якби Порошенко «і захотів це зробити», ось тільки народ на це не погодився. Бо навіть коли у Верховній Раді запропонували надати окупованим територіям особливий статус, проти піднялись всі, навіть Тимошенко з Ляшком. Щоб продати ліпецьку конфетну фабрику, потрібно позбутись російських фіскальних вимог. Але досить того, що ця фабрика вже понад два роки не працює, всі її працівники звільнені. Але на відміну від часів Тимошенко мінімальна зарплата – 3700, діє НАБУ, який навіть сина Авакова взяв, Насірова під суд вивів, разом з Мартиненком. Натомість за часів Юлі особливих оборотів набрала контрабанда з Польщі свинини, молочних продуктів. Завдяки цим «новаціям» українці перейшли на польське сало і молочні продукти. А газ буде по 20 гривень, якщо до влади прийде Тимошенко.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром