Старі Червища: жителів шокувала двометрова змія під хатою

22 Червня 2018, 18:51
Двометрова змія 36525
Двометрова змія

Вужа, завдовжки більше двох метрів, знайшли на днях на своєму обійсті мешканці села Старі Червища, що на Камінь-Каширщині.

Про це Район.Камінь-Каширський повідомили читачі.

Люди кажуть, що вуж-переросток, який приліз геть під самісіньку хату, має довжину приблизно 2 метри 10 см. Гада селяни забили, аби не накоїв лиха.

Жителі села розповідають, що ще й досі не можуть оговтатись від шоку, адже вужа таких розмірів вони ще не бачили.

20
Ярослав Невер з Тоболів із страшною знахідкою
Ярослав Невер з Тоболів із страшною знахідкою

Нагадаємо, за останні три дні до центральної оперативної диспетчерської КЗ «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» звернулись шестеро людей, яких покусали змії.

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Камінь-Каширський» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28.

Коментарі
22 Червня 2018, 22:10
З 30-ти кілометрової зони ЧАЕС приповз чи що?
23 Червня 2018, 00:05
Цікаво скільки він мав років?
23 Червня 2018, 00:17
Забив вужа і радіє дурень,наче королівську кобру за хвоста потягав
23 Червня 2018, 00:52
То це змія чи вуж?
23 Червня 2018, 00:57
Вуж
23 Червня 2018, 00:57
Вуж
23 Червня 2018, 01:18
А чому в заголовку написано змія?Для великої кількості переглядів????
23 Червня 2018, 03:24
РОЗМІРИ <br/>Довжина: самця 60-80 см, самки 50-150 см. Максимальна підтверджена довжина: 200 см. <br/><br/>РОЗМНОЖЕННЯ <br/>Статеве дозрівання: з 5 років. <br/>Шлюбний період: з квітня. <br/>Кількість яєць: до 30; чим старша самка, тим більше яєць у кладці. <br/>Інкубація: 42-70 днів. <br/><br/>СПОСІБ ЖИТТЯ <br/>Звички: збираються у вологих місцях; активні вдень; вночі сплять у сухому місці; зиму проводять у стані заціпеніння. <br/>Їжа: жаби, плазуни, риба і ссавці. <br/>Тривалість життя: близько 9 років.
23 Червня 2018, 04:09
А що по твоєму треба було погладити і відпустити?
23 Червня 2018, 11:27
Кеша дурень і бівдур! Що б такі вужі спали разом з ним!
23 Червня 2018, 11:45
Ну полішуки дурні!! Тільки те і вміють, шо нищити природу: чи то ліс чи то вужі. Якої шкоди міг наробити цей вуж, дибіли???
23 Червня 2018, 12:02
ВІкторе,велику шкоду міг би принести цей вуж.Уявіть собі на хвилину,якби в тому місці гралися діти ,маленькі діти.!!!!!Особливо страшно за малесеньких дітей в візочках,тому що вужі чують молоко і непоправне могло б статися!!!!
23 Червня 2018, 12:08
Справжній придурок. &quot;що б не накоїв лиха&quot; ви серйозно?!
23 Червня 2018, 13:00
Ну, поліщуки до навколишньої природи ставились завжди утилітарно. Наприклад, бурштин у не такі давні часи на Рівненщині вельми був похапний для розпалювання у грубці, бо не завжди в господарці були сухі дрова, які вдавалося розпалити лучиною, а газети ж не всі виписували. Жоден німець, тим паче скандинав, не міг би й подумати, аби вбити безневинного вужа. Щонайбільше, його б впіймали та передали б якомусь зоопарку чи звіринцю для доживання свого пристойного віку, або відвезли б подалі від населеного пункту. Але у нас цього не вчать ні батьки, ні школа. Бідака на схилі літ, можливо, приповз під людські оселі, аби ті почастували старенького молочком чи чи ще чимось смачненьким, оскільки вполювати розторопну жабку чи мишку через поважний вік вже було годі... На жаль, місцеві аборигени з дитинства знають - гада треба вбити, бо господарем на землі є сильніший, хитріший та вправніший гад! Ми навіть не помічаємо, не пам'ятаємо, що в давнину змія та її яд були внесені в символ медицини - чашу з обвитою навколо ніжки змією. Тепер, знищуємо і медицину, і її символи в образі природних ліків, та й саму природу, бо нам все мало життєвого простору... Ну-ну!
23 Червня 2018, 14:26
Пане Шляхте-це була стара самка, якщо вірити інформації про розміри вужів Вікіпедії. Такі здоровенні плазуна розміри, як у джунглях Таїланду, викликають переляк і людина перестає раціонально мислити. Щодо несформованості елементів екологічної культури, то це так, але ж у СЗШ нема жодного предмета, щоб цю культуру формував. У Києві за совка на Хрещатику висів транспорант: &quot;Комунізм -це рад. влада+електрифікація та хімізація...&quot;. Отже бачимо, що не про екологію дбали, а про хімізацію. На місцевому рівні, який з В. Домарецького еколог? Ніякий. Домінування над молодицями теж не екологічне, бо поріг входження для нього був низький ще років 40 років тому, а нині він височезний і не розуміти цього означає бути екологічним невігласом.
23 Червня 2018, 15:13
Вбити це злочин,а вбивати беззахисних це ганьба.ВУЖ один із найцінніших мешканцїв нашого Полісся.ВУЖ за 1рік очищуе біля 100 тон води шляхом перепускання її крізь себе,а токий велетень певно значно більше.
23 Червня 2018, 19:49
Уявіть, що ви прокинулись, а ця потвора повзає у вас біля ліжка. Бо якщо вона біля дому повзала, то б запросто могла й заповзти і в дім.
23 Червня 2018, 22:22
а навіщо забили..
24 Червня 2018, 01:37
Уявити, особливо коли з дитинства нас всіх навчали - бачиш гадину, конче її тре вбити, можна що хоч. Важко лишень уявити той час, коли у школах, в сім'ях, родинах нашого краю почнуть вчити діток, що кожна жива істота у природі має право на життя. Навіть вовк, якщо його не розплодилося некеровано багато, приносить баланс та певну користь природі, впольовуючи у першу чергу хворих та слабких звірів собі для виживання. Я не називаю вбивцею того хлопця чи чоловіка, що закатапутрив унікальний екземпляр вужа небачених розмірів у нашій місцевостії, я лишень агітую про те, що коли є можливість ідентифікувати тип безпечного плазуна - поступити з ним гуманно. Варто, врешті, навчитися жити у гармонії з природою і не бути дикунами, котрі знищили майже все живе чи то з захланності (глухар, лось, олень тощо), чи то з необгрунтованого через неосвіченість, необізнаність переляку!
24 Червня 2018, 02:00
&quot;...за 1рік очищуе біля 100 тон води...&quot; -ніяку воду він не пропускає, бо у воді не живе, хоча й плаває справно. Бачив в Ютубі, як якийсь не зовсім розумний росіянин брав скаламучену глиною воду і кидав туди вужа, щоб начебто він очистив воду.<br/>Гармонія? Колись дуже давно читав Притчи Соломона (або щось близьке до них), і пригадав (не дослівно, але сутність та ж) &quot;У багато багато друзів, а бідний нічого навкруги не бачить&quot;
24 Червня 2018, 02:03
читати &quot;у багатого&quot;
24 Червня 2018, 11:19
Дуже добре що є ті хто шкоду плазунів.Звичайно дивитися з поверху це одне дІло, а вийти до господарки і такого красеня побачити то Вибачте ніхто не захоче.
24 Червня 2018, 23:35
До варвара. Виріс на Поліссі в ще більш глибокім чим Камінь. З дитинства бачив змій,боявся чого гріха таїти. Бувало і вбивали вужів, мідянок.Гадюк старались обходити стороною.Вистачало тоді їх.Вужі жили скрізь, багато їх було, вони могли шипіти коли сильно діставали. Гадюки інколи кусали,але дуже рідко, також водились біля осель. Живу в Луцьку і вистачає зараз їх і тут,випадків щоб кусав вуж не чув.Бачив і великих але не таких, бачив і трупи їх.Вбили ради розваги,як і ти для фото в ЗМІ.Радій,для когось ти герой,для когось дурень.
25 Червня 2018, 01:41
Правельно зробив.Тої гадини уже стількі розвелось,щьо нема місця їм у лісі.
25 Червня 2018, 09:52
розповідають старші люди, що вужів колись була прірва і вони могли ссати корів. у неуважно господаря могли сім'ю полишити без молока. Але історія не про це.<br/> Один знайомий фермер, під добру кварту боровенської два рази гнаної, розповів таку історію. В себе на ставку він знайшов маленького вужика і захопив його собі за пазуху, та й поніс додому. Вдома напоїв молоком, зігрів, став з ним гратись. Щодня кормив молоком і носив його скрізь з собою. І став цей вужик вже сам за ним плазувати та відкликатись на свист. Нехай не говорять, що змії глухі, прекрасний приклад танок кобри під дудку факіра. Так от виникла ідея поєднати розвиток зеленого туризму, як засобу заробити, використавши вище описане вміння вужіі ссати корів. Вибагливого німецького чи не приведи господи шведського або французького туриста важко здивувати після Балі або дикунських обрядів центральної Африки. А оскільки до нас європейські цінності надходять в тому числі , як і засіб для зарібку, то натренувати десяток другий вужиків сосати цицьки не тільки у корів, не складе великих труднощів. Пілотний проект може бути зірваний отаким сільськими невігласами, що дрючками нищать, можливо одного з самих достойних екземплярів. Сексуальний туризм тримає тайців та й інші мекки туризму на плаву не завдяки пляжами та брудним морям.<br/> А щоб вберегти поліських мавок від посягань грошовитих жабоїдів та пропахлих баварським пивом бюргерів, підготувати для них в розважальних цілях у кожній сільраді по десятку, другому вужів, не складе труднощів. Того й дивись понесуть ойро до місцевих бюджетів і життя наладиться, не треба буде рачкувати на трускавках у сусідів. А дрючком це не гуманно.
25 Червня 2018, 12:12
Та до одного місця такі заробітки!чи ти туристе,знущаєшся над нами????Бери сам вужачий бізнес розкручуй.Тут в Камені собак мер не знає де подіти,а то ще вужі щоб лазили для туризму????
26 Червня 2018, 01:57
турист діло говорить. Стартап державного масштабу. рекомендую максимальний репост. У Волинь пост перешліть, хай люди пробують.
26 Червня 2018, 11:07
Флаг тобі в руки розводять корів і пашоль дай місцезнаходження гадів назвозять.До чого люди дійшли????
Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024