Стобихва: відкрили пам’ятний знак загиблим односельчанам у Другій світовій війні

23 Червня 2018, 12:37
Стобихва: відкрили пам’ятний знак загиблим односельчанам у Другій світовій війні 6169
Стобихва: відкрили пам’ятний знак загиблим односельчанам у Другій світовій війні

Керівництво району та представники ветеранських організацій поклали квіти до пам’ятних знаків часів Другої світової війни, вшанувавши хвилиною мовчання пам’ять загиблих борців за рідну землю.

Потому в 22 червня, у День скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні, у дообідню пору відбувся тематичний захід у селі Стобихва, – повідомляють у секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики апарату райдержадміністрації.

На місце, де все ще витає бойових дух історичного минулого, прибуло чимало люду. Нині там відкрили пам’ятний знак жителям цього населеного пункту, які загинули у роки Другої світової війни. Викарбувані на двох гранітних плитах імена полеглих у боях земляків назавжди залишаться важливою сторінкою у героїчному літописі.

Серед присутніх – місцева громада, громадські активісти, науковці, духовенство. У заході взяли участь й представники районної влади, а саме голова райдержадміністрації Валерій Дунайчук, його перший заступник Олександр Михалік, голова районної ради Віктор Сус, заступник голови та керуючий справами районної ради Сергій Дмитрук і Валерій Хитрик.

Варто зауважити, що спорудження цієї пам’ятки ініціювала місцева жителька Олена Макарук. Таку ініціативу підтримала районна влада. Так, за кошти районного бюджету, а частково за спонсорські, вдалося реалізувати заплановане.

Спершу виступила директор районного народного краєзнавчого музею Наталія Пась, яка детально розповіла про головні віхи історії села Стобихва, видатних людей цього краю.

Затим слово взяли керівники району.

«Сюди прийшли люди різних поколінь, проте з однією метою – не забути нашу історію, згадати усіх тих, хто не повернувся з поля бою. Час підтверджує, що справа, яку започатковано з найвищими помислами, обов’язково стане для наших нащадків спадщиною пам’яті», – наголосив під час свого виступу голова районної ради Віктор Сус.

Звернувся до присутніх і керівник виконавчої гілки влади в районі Валерій Дунайчук:

«Сьогодні важко осягнути весь масштаб випробувань, які випали на долю минулих поколінь. І те випробування, яке український народ переживає сьогодні, доводить сучасникам, що воєнне лихоліття – це величезне горе, біди та страждання. Тому й не маємо права забувати про минуле, яке було, і повинні нести спільну відповідальність за майбутнє, яке буде».

Насамкінець виступила ініціаторка встановлення пам’ятного знаку Олена Макарук, яка щиро подякувала від усієї громади всім причетним до цієї благородної справи людям.

Представники духовенства із сіл Піщане, Великий Обзир і Верхи освятили пам’ятний знак.

Коментарі
23 Червня 2018, 18:33
Добре. Пом'янімо миротворців, бо вони синами Божими нарікуться...
23 Червня 2018, 19:18
А яка потреба була у тому щоб обидва голови РДА та РР їхали на дійсно важливу й потрібну справу увіковічнення полеглих у ДСВ зі своїми першими заступниками та й ще тягли з собою керуючого справами? Якщо для солідності делегації, то ще якось зрозуміло, бо рівень довіри до голів з огляду на рейтинг району в області таки не надто високий. А якщо просто за компанію чи щоб сало на природі було кому тоненько порізати з нагоди відкриття пам'ятного знака, то таки робочий час достойників змарновано наніц. Чи хтось собі уявляє, аби, для прикладу, в район навіть на найвищу оказію будь-якого штибу прибули одночасно в робочий день: губернатор, голова обласної ради зі своїми першими заступниками та ще й керуючого справами Діму Дубняка з собою прихопили для краси чи протоколу? Про яку ефективність та креативність роботи апарату управління виконавчої та представницької влади у районі можна вести мову??? Це ж, навіть, не урочисте відкриття оновленого джерела на Озюрку, куди колись також з'їхалося все начальство району, церковні достойники, привезли культпрацівників, мікрофони та іншу свиту. Бракувало тоді хіба ведмедів з циганами на цій церемонії з урочистого "пуску" джерела "по-новому", яке облаштували лісники з Анатолієм Буськом...
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024